Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Kasik 11:35, 20 kwi 2016

Małgosiu- piękne te Twoje modelki Dziś szał na magnolie i nic dziwnego, bo choć w kwiatach tylko chwilka, to bardzo spektakularnie. Moje już kolejny raz dostały w tyłek. Pąki wszystkie jak popalone , pękają potem i kolor nawet jest, ale wyglądają jakby je zasuszało. Nie wiem co to.

Muszę do Agi na nauki wpaść, bo kolejnego sezonu nie zniesę

Buziak serdeczny
Kasya 11:42, 20 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Munsted Wood, Paschmina i trzeciej nazwy nie pamietam ( to prezenty sa )

Niestety z braku miejsca niezbędna jest rewolucja na rabacie....zdjecie darni, poszerzenie, przesadzenie rosnących tam roslin, grubsza robota....
Jeszcze mam Pastelle do przesadzenia bo zakrzyczana jest.

Dokładnie to samo u mnie
jankosia 11:44, 20 kwi 2016

Malgosia ty będziesz w piątek? Bo bym ci te perivskie wzięła. Listki już dawno puściły choć korzonków jeszcze nie widać. Ale to byś sobie tam dalej je sama szkółkowała co? Bo mi się parapety skończyły
popcorn 14:23, 20 kwi 2016

hej!
jedziemy w sobotę do Opatówka. Proponuje spotkanie u mnie i wyjazd max o 8mej rano, bo to kawałek drogi jest. a PO zapraszam na kawę i ciasto.
Dajcie znać (u mnie) kto będzie, czy krzesła muszę pożyczać od sąsiadów
Milka 11:55, 21 kwi 2016

Margarete napisał(a)
No to chwilka odpoczynku przy kawce na tarasie.....i sesja fotograficzna jednej mojej"modelki"..czekałam aż zakwitnie i mam...

A tu nawet załapała się jeszcze druga "modelka"

Super widok i nawet pięknie kwiaty rozchylone; trawa skoszona, od razu tak inaczej druga modelka łobuz, pańci kwiotki niszczy
Kindzia 12:10, 21 kwi 2016

Małgoś...jakie masz rasowe piękne sasanki!!! Moje przesadzane jesienią małe kupki są. I różowe mi wcięło...

Też Piruetka u Ciebie rośnie? Ja wprawdzie ją mam, ale na zielonogórskim tarasie do niedzieli rośnie, potem ze mną do pszczyńskiej ziemi pojedzie

Zasilałaś ją w pierwszym roku?

Margarete 13:07, 21 kwi 2016

popcorn napisał(a)
hej!
jedziemy w sobotę do Opatówka. Proponuje spotkanie u mnie i wyjazd max o 8mej rano, bo to kawałek drogi jest. a PO zapraszam na kawę i ciasto.
Dajcie znać (u mnie) kto będzie, czy krzesła muszę pożyczać od sąsiadów

Ja bedę
i rano i potem tez...na kawce
Buziaki !
Margarete 13:11, 21 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Małgoś...jakie masz rasowe piękne sasanki!!! Moje przesadzane jesienią małe kupki są. I różowe mi wcięło...

Też Piruetka u Ciebie rośnie? Ja wprawdzie ją mam, ale na zielonogórskim tarasie do niedzieli rośnie, potem ze mną do pszczyńskiej ziemi pojedzie

Zasilałaś ją w pierwszym roku?

Ale sie usmiałam...na zielonogórskim tarasie...ha, ha, ha...

Moja Piruette rosnie u mnie dokładnie rok, kupowałam w ub. roju w kwietniu wiec jeszcze nie zasilałam...czekam na jej pełne kwitnienie, póki co za zimo i cały czas nierozwiniete do konca kwiaty ma, może dziś...bo za oknem duzo słonca widze.

Saanki mam fioletowe, ciemnoczerwone - oba kolory juz kwitna i jeszcze białe, ale te zawsze z opóxnieniem sie pojawiaja...

Twoje różowe może sie zapyliły innym kolorem i dlatego ich nie masz...
Buziaki!
Margarete 13:13, 21 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Malgosia ty będziesz w piątek? Bo bym ci te perivskie wzięła. Listki już dawno puściły choć korzonków jeszcze nie widać. Ale to byś sobie tam dalej je sama szkółkowała co? Bo mi się parapety skończyły

Hej Monia,
nie bede z wami w piatek, pracuje...będe w sobotę w Opatówku. A ty bediesz w sobotę z nami ?
Jak nie to może przekaz Bogdzi w piątek to co masz dla mnie ( dzieki wielkie za pamiec o mnie ) bo Bogdzia bedzie z nami w sobote na pewno .
Buziam!
Margarete 13:14, 21 kwi 2016

Kasya napisał(a)

Dokładnie to samo u mnie

Robota nie do przerobienia....a u mnie wczoraj znowu padało i nic nie zrobiłam w ogrodzie....popołudnie w plecy....