Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:07, 18 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie na drzwiach zawisł już dziś pogrubiony wianek

Jednak muszę go poprawić, bo jajowaty się zrobił. No i za mało bluszczu. Dodałem też bukszpany.

Pogrubiony dużo lepszy. Rzeczywiście trochę jajko, ale do tych najblizszych świąt pasuje

A to też jest pomysł Mam jeszcze takie małe pisanki go niego kupione - ale jeszcze wieszać ich nie będę

O wszystkim pomyślałeś
Jest pięknie będzie przepięnie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:54, 18 mar 2012

Do góry
Ale cudny sprzęt masz! Zazdroszczę

a kule baaaardzo ciekawe - takie inne Jakby mi dawali to bym wziął wszystkie
To będzie zaczarowany ogród 21:53, 18 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu - odwiedzisz nas kiedyś?

Niedawno odwiedziłem Twojego bloga z historią powstawania Twojego niezwykłego domu - widziałem też zakupy ogrodnicze - i takich i w tym sezonie życzę

Sebek ja jestem nowa podaj namiary na tego bloga !!!
Greglis jak fajnie, że się obudziałaś Gdzie będzie publikacja, bo ja kupuję wszystkie tyt. wnętrzarskie
Ogród w budowie - nieustającej 21:53, 18 mar 2012

Do góry
One raczej wieloletnie nie są, ale mogą się same wysiać. U mnie wysiał się tak bratek z zeszłym roku - kwitnął latem - i teraz znów ma pączka - jako jedyny. Uwielbiam go
Mój 4 arowy azyl... 21:42, 18 mar 2012

Do góry
Fajne te pierwsze wiosenne prace

a te kulki z cisa - cudo
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:39, 18 mar 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Coś i ja wiem na temat kształtu plecionych wianków, zwłaszcza po wczorajszym dniu.
Twój z samych brzozowych gałązek? Strojenie takiego wianka łatwe bardzo nie jest, o nie. Tobie wyszedł taki b. wiosenny, w biało-seledynowych kolorach, chyba też będzie coś u mnie w takiej tonacji, bo wianek dość ciemny będzie wisiał na ciemnej bardzo ścianie, więc trzeba trochę optymizmu wprowadzić przed dom.

Tak - z brzozy - i przystroić go trudno nie było, ale dodać gałązek, żeby nie powylatywały - to dopiero robota!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:37, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sebuś, miej litość, zwolnij trochę Ty wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby sprawdzić, co robiłeś wczoraj w ogrodzie????? Dużo się napracowałeś, ale na kręgosłup uważaj, wiem co mówię, jestem parę lat po operacji Zresztą nie jedna Ci to radzę więc... słuchaj starszych !

Nie obiecuję poprawy co do gnania z wątkiem, ale z kręgosłupem będę uważać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:35, 18 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sledzę wszystkie Twoje poczynania z wielkim zainteresowaniem ale i strachem, bo ile można wytrzymac fizycznej pracy w krótkim okresie czasu. Troszkę sobie odpuśc bo potem z nudów umrzesz no chyba ze planujesz wszystkim na Ogrodowisku kulki posadzic i uformowac. Szanuj zdrówko.

Bogdziu ja twierdzę, że ja w dzieciństwie ADHD miałam tylko wówczas tego nie diagnozowano szalona byłam, ale ponieważ bardzo dobrze sie uczyłam to mnie do szkoły specjalnej nie dali
Gdybym nie miała roboty to bym umarła, taka sama jestem w pracy, taka byłam w szkole. Mam jedną wadę jestem strasznie niecierpliwa i drugą nie cierpię gotować... Ale ogród uczy mnie cieprliwości i wycisza po stresującym dniu. Przez cały tydzień będę się napawać widokiem ogrodu, po warunkiem, że przed zmrokiem do odmu wrócę ...
A kulek jeszcze nie umię dobrze formować, ale się uczę, jak już mi będą takie jak Danusi wychodzić to będę objazd ogrodowiska robić w celu kulkowania

No ja troszkę też mam ADHD, ale z nauką u mnie gorzej

A objazd już śmiało możesz robić, bo kule wyszły super
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:31, 18 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek przyciąłeś już trzmieliny? bo nie wiem czy już mogę to robić. Świetny wianek!

Tym przy ziemi przyciąłem to co przemarznięte. A pienna nie wiem czy nie zmarzła, bo listki jej oblatują.

moje też jakieś takie niewyraźne, a ja chcę niedługo pobrać gałązki na zaszczepki żywopłociku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:30, 18 mar 2012

Do góry
Sebek - fajnie, ze wkleiłeś te linki do uprawy buszkpanów - poczytałam i już jestem trochę mądrzejsza
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:29, 18 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)

Jednak muszę go poprawić, bo jajowaty się zrobił. No i za mało bluszczu. Dodałem też bukszpany.

Pogrubiony dużo lepszy. Rzeczywiście trochę jajko, ale do tych najblizszych świąt pasuje

A to też jest pomysł Mam jeszcze takie małe pisanki go niego kupione - ale jeszcze wieszać ich nie będę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:28, 18 mar 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Sebek przyciąłeś już trzmieliny? bo nie wiem czy już mogę to robić. Świetny wianek!

Tym przy ziemi przyciąłem to co przemarznięte. A pienna nie wiem czy nie zmarzła, bo listki jej oblatują.
Ogród Sylwii od początku :) 21:16, 18 mar 2012

Do góry
Sebek ma rację , mam ogromnie dużo gruzu wymieszanego z kiepską ziemią , chwastami i tym wszystkim czego się dokopałam sadząc rośliny w zeszłym sezonie .... Nie zamawiałam kontenera bo liczyłam się z tym , że w tym sezonie będzie stawiana wiata
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 21:09, 18 mar 2012

Do góry
Celinko, ja mam dokładnie tak samo, najpierw kupuję, a potem myślę, gdzie wsadzić. Ale teraz, jeśli chodzi o nowe róże, to zaplanowałam dokładnie jak i co. Natomiast kupiłam sporo traw, no i z nimi to juz nie wiem, jak będzie. Poustawiam je sobie w doniczkach rzędem i będę się zastanawiać

Basiu, jak pisałaś u mnie , to pewnie miałaś ziemię zamarzniętą> Dzisiaj, kiedy ci odpowiadam, pewnie jest już mięciutka. Mamy przecież istne lato. Z pewnością weeken spędziłaś bardzo pracowicie, jak my wszyscy, ogrodnicy, prawda?

Alinko, ja od Ćwika kupowałamróże jesienią, teraz mam z innej szkółki, ale jeszcze na razie czekam na dostawę. Również mam w planach przesadzanie Rh, tak więc w poniedziałek, jak dobrze pójdzie, będziemy robić to samo Powiem ci, że dopiero trzy dni takiej porzadnej pogody, a ja już jestem wykończona pracami ogrodowymi. Kości jakoś się w zimie zastały i organizm stopniowo będzie musiał przestawić się na nowy tryb działania. No ale to nasze zmęczenie jest takie fajne, radosne, prawda?

Danusza, witaj kochana, czekam na te swoje różyczki z ogromną niecierpliwością. Już niedługo trzeba będzie opryskać miedzianem przeciwko grzybom, no a potem nawożenie, cięcie itd. Oczyma wyobraźni widzę różany ogród, ale co z tego wyjdzie, zobaczymy

Irciu, faktycznie powojniki i róże to klasyczna dobrana para. TYlko że te powojniki to tak różnie rosną u róznych osób. Najgorszy jest ten uwiąd, na który nie ma rady. Zamierzam kupic teraz powojniki włoskie, które są mniej kapryśne. A ty? Jakie masz doświadczenia? Czy włoskie rzeczywiście stwarzają mniej problemów niż wielkokwiatowe?

Sebek, ja zamówiłam 50 worków, bo przy tej ilości transport jest gratis. To się wydaje dużo, ale człowiek sam nie zauważa, jak one szybko znikają. U mnie ziemia marna, więc muszę co pewien czas kupować workową.

Elu, oczywiście, że sama będę plantować. Wszystko zresztą robię sama.Ścieżki, rabaty, płotki. Mój M natomiast robi grubsze prace budowlane. I tak się uzupełniamy, razem krzątając się po ogródku.
Elu, ja nie wiem dlaczego tyle osób ma problemy z pierwiosnkami. Akurat one mi zawsze ładnie wschodziły. No ale heliotrop to absolutna porażka. Pierwszy i ostatni raz toto siałam.
Aha, jeszcze taczuszka! Bardzo polecam. Leciutka, zgrabna.

Agnieszko, także ślę buziaki

Monteverde, Aniu dołków dokładnie jest tyle, ile ma przyjść różyczek, a więc w sumie 10

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:00, 18 mar 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:47, 18 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:43, 18 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No to na biało pomaluj tą ażurową - ale zrób patynę
Kule wyszły idealnie - żywopłocik również
A maszynę pokaż - ciekawią mnie takie cuda

Zatem już zdecydowane w przyszły weekend na biało pomaluję
Maszynę jutro uwiecznię.
Nawierzchnie z odzysku 20:35, 18 mar 2012

Do góry
Na pewno wyjdzie pięknie - będziemy podglądać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:17, 18 mar 2012

Do góry
No to na biało pomaluj tą ażurową - ale zrób patynę
Kule wyszły idealnie - żywopłocik również
A maszynę pokaż - ciekawią mnie takie cuda
Ogród w Alei Lipowej... 20:05, 18 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)

Dzięki Sebek. Ciekawe czy jest ktoś, kto dzisiaj choć przez chwilkę nie pogrzebał w swoich badylkach

Ja!

Oj Juzia, nieładnie

Juzia usprawiedliwiona bo chora.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies