Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

bogumila 20:46, 18 mar 2012

MilenaP napisał(a)

Jak ściągacie darń? Macie jakieś sprawdzone sposoby?

podcinam motyczką i drugą ręką ciągnę i znowu ciągne
haha to chyba tak jakbym filetowała rybę
justi 20:47, 18 mar 2012

Sebek napisał(a)
U mnie na drzwiach zawisł już dziś pogrubiony wianek

Jednak muszę go poprawić, bo jajowaty się zrobił. No i za mało bluszczu. Dodałem też bukszpany.

Pogrubiony dużo lepszy. Rzeczywiście trochę jajko, ale do tych najblizszych świąt pasuje
Madzenka 20:53, 18 mar 2012

Sebku jak zwykle bardzo zapracowany byleś. Do hortensji przezież miskanty zawsze Danusia poleca

Cisy Ana-Art poleca z http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14779683
MilenaP 21:00, 18 mar 2012

Sebek przyciąłeś już trzmieliny? bo nie wiem czy już mogę to robić. Świetny wianek!
Sebek 21:28, 18 mar 2012

MilenaP napisał(a)
Sebek przyciąłeś już trzmieliny? bo nie wiem czy już mogę to robić. Świetny wianek!

Tym przy ziemi przyciąłem to co przemarznięte. A pienna nie wiem czy nie zmarzła, bo listki jej oblatują.
Sebek 21:29, 18 mar 2012

justi napisał(a)

U mnie na drzwiach zawisł już dziś pogrubiony wianek

Jednak muszę go poprawić, bo jajowaty się zrobił. No i za mało bluszczu. Dodałem też bukszpany.

Pogrubiony dużo lepszy. Rzeczywiście trochę jajko, ale do tych najblizszych świąt pasuje

A to też jest pomysł Mam jeszcze takie małe pisanki go niego kupione - ale jeszcze wieszać ich nie będę
MilenaP 21:31, 18 mar 2012

Sebek napisał(a)

Tym przy ziemi przyciąłem to co przemarznięte. A pienna nie wiem czy nie zmarzła, bo listki jej oblatują.

moje też jakieś takie niewyraźne, a ja chcę niedługo pobrać gałązki na zaszczepki żywopłociku
Wieloszka 21:31, 18 mar 2012

Sebuś, miej litość, zwolnij trochę Ty wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby sprawdzić, co robiłeś wczoraj w ogrodzie????? Dużo się napracowałeś, ale na kręgosłup uważaj, wiem co mówię, jestem parę lat po operacji Zresztą nie jedna Ci to radzę więc... słuchaj starszych !
Gabriela 21:35, 18 mar 2012

Coś i ja wiem na temat kształtu plecionych wianków, zwłaszcza po wczorajszym dniu.
Twój z samych brzozowych gałązek? Strojenie takiego wianka łatwe bardzo nie jest, o nie. Tobie wyszedł taki b. wiosenny, w biało-seledynowych kolorach, chyba też będzie coś u mnie w takiej tonacji, bo wianek dość ciemny będzie wisiał na ciemnej bardzo ścianie, więc trzeba trochę optymizmu wprowadzić przed dom.
Sebek 21:37, 18 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Sebuś, miej litość, zwolnij trochę Ty wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby sprawdzić, co robiłeś wczoraj w ogrodzie????? Dużo się napracowałeś, ale na kręgosłup uważaj, wiem co mówię, jestem parę lat po operacji Zresztą nie jedna Ci to radzę więc... słuchaj starszych !

Nie obiecuję poprawy co do gnania z wątkiem, ale z kręgosłupem będę uważać