Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

annawu 19:59, 18 mar 2012

Gabryś, dekoracja koszykowa piękna i bogata i wianek pomysłowy
Joanka 21:39, 18 mar 2012

Gabrysiu piękne kompozycje, a wianek..... bosko to koło wyszło.
Zazdroszczę
Gabriela 21:49, 18 mar 2012

Wiła wianki i rzucała je na falującą wodę, wiła wianki i rzucała je na wooodę .....

No, niczego nie rzucałam, ale wiłam, wiłam z całych sił. Cieszę się, że go oglądacie i chwalicie, nie jest tak równy jak te kupne, plecione z wikliny, ale za to z własnego ogrodu i gałązek które normalnie zostałyby spalone ( winorośl) albo rozdrobnione trafiłyby na kompost (dereń).
Chyba poczekam na spotkanie u Danusi 30 marca i tam się czymś zainspiruję w kwestii ozdabiania. Oczywiście wirtualnie, bo w realu nie będę mogła, niestety.

Brateczki to miniaturki, ale czy one są wieloletnie? No, przypuszczam że wątpię. Miały być w tych koszach do drugiej połowy maja, kiedy trafią tam lobelie i sanwitalie, albo jeszcze co innego, bo czy jest sens powtarzać kompozycje z ubiegłego roku? Brateczki - fiołeczki trafią do gruntu jeżeli będą w dobrym stanie do tego czasu. Zobaczymy zatem.

Sebek 21:53, 18 mar 2012

One raczej wieloletnie nie są, ale mogą się same wysiać. U mnie wysiał się tak bratek z zeszłym roku - kwitnął latem - i teraz znów ma pączka - jako jedyny. Uwielbiam go
Gabriela 21:54, 18 mar 2012

Tak, co do tego że się wysieją, jestem pewna, bo z każdymi bratkami zawsze tak jest. No i bardzo dobrze.
Bogdzia 21:55, 18 mar 2012

Gabriela napisał(a)
Wiła wianki i rzucała je na falującą wodę, wiła wianki i rzucała je na wooodę .....

No, niczego nie rzucałam, ale wiłam, wiłam z całych sił. Cieszę się, że go oglądacie i chwalicie, nie jest tak równy jak te kupne, plecione z wikliny, ale za to z własnego ogrodu i gałązek które normalnie zostałyby spalone ( winorośl) albo rozdrobnione trafiłyby na kompost (dereń).
Chyba poczekam na spotkanie u Danusi 30 marca i tam się czymś zainspiruję w kwestii ozdabiania. Oczywiście wirtualnie, bo w realu nie będę mogła, niestety.

Brateczki to miniaturki, ale czy one są wieloletnie? No, przypuszczam że wątpię. Miały być w tych koszach do drugiej połowy maja, kiedy trafią tam lobelie i sanwitalie, albo jeszcze co innego, bo czy jest sens powtarzać kompozycje z ubiegłego roku? Brateczki - fiołeczki trafią do gruntu jeżeli będą w dobrym stanie do tego czasu. Zobaczymy zatem.

Brateczki często sa równiez w następnym roku ale bardzo się rozsiewają, tylko trzeba by je wyjac z koszyka zeby miały gdzie się rozsiac.
hanka_andrus 22:19, 18 mar 2012

Kilka się rozsieje,kilka się dokupi i będzie ładnie!Powodzenia!
Wianek już upleciony,dekoracja będzie do pozazdroszczenia!
Milka 14:11, 21 mar 2012

poogladałam co tam nowego; sporo pracy przy ozdobach, a dereń wdzięczne pędy ma i do tego w fajnym kolorze

kwiaty ze szklarenki imponujące, ale mnie zachwycił ten widok

i co by się nie spóźnić juz składam setkowe gratulacje i życzę kolejnych, tak kolorowych!
bogumila 14:15, 21 mar 2012

irena_milek napisał(a)
poogladałam co tam nowego; sporo pracy przy ozdobach, a dereń wdzięczne pędy ma i do tego w fajnym kolorze

kwiaty ze szklarenki imponujące, ale mnie zachwycił ten widok

i co by się nie spóźnić juz składam setkowe gratulacje i życzę kolejnych, tak kolorowych!
Celina 19:53, 21 mar 2012

Może to mnie się uda strzelić setkę