Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Lecę w kulki... 10:49, 18 sie 2012

Do góry
Kochanieńka a dlaczeo o wiśnie u siebie nie pytałaś??? Zawsze zgalądam anwet gdy nie piszę
U mni i Danusi masz odpowiedź.... Wg mnie się nie stresuj, w co wsadzisz będzie dobrze, ponieważ tonie japońska więc gleba obojętna, a nawet zasadowa
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:39, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
To jest niesamowite, bo kot z nami chodzi na spacery, tzn. idzie do winkla (tfu zakrętu) ulicy i tam na nas czeka, a potem wraca z nami . Muszę porobić im więcej zdjęć razem, bo to wzruszający widok.

No to prawdziwa symbioza
Co tam do poprawki, pokazuj swoje piękności ogrodowe, koniecznie, widzę że masz mnóstwo okazów
I upieczony chleb nam obfoć Masz maszynkę do chleba , czy wg jakiej metody pieczesz? Z M się do pieczenia chelba rzymierzamy i potrzybujemy motywatora
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:37, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No i najmniejsze:

[

O tej najmniejszej pisalam, czy to jest stiletto? Posadzilam 5 szt na brzegu rabaty i nie wiem jak duża się rozrośnie, czytałam, że do 20 cm???

Olbrzyma hostę sun &substance (chyba) od Irenki dostałam, dla tej przewidziałam duuuuuuużo miejsca
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:34, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Chyba tak jest właściwiej. Tak jak się tnie na ten przykład migdałka, czyli po przekwitnięciu.

Właśnie tak Anitko zrobię
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:33, 18 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
....ja nie istnieję na Nk i FC.....

Ja istnieje ale jakbym nie istniala
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:22, 18 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Marzena,a w jakiej ziemi posadziłaś wiśnie ??? Pytam bo mnie to dziś czeka....

Odpisałam Ci u Danusi. W mojej satndardowej glinie lekko rozpiaszczonej. Wiśnia umbra coś tam podobo lubi zasadową, więc razem z lawendą dostaje od czasu do czasu dolomit.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:19, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja mam wiśnie japońskie i w zeszłym roku trochę je przycięłam jesienią. Jednak zabieg ten okazał się niezbyt dobrym pomysłem, bo wiśnie wcale nie zakwitły w tym roku na wiosnę. Chyba jednak tego nie lubią albo wycięłam je za bardzo. Ale teraz mają dużo nowych gałązek, więc liczę, że na wiosnę mnie mile zaskoczą

Aniu i Anitko. Pobuszowalam wczoraj w necie aby poczytać o cieciu ozdobnych i właśnie trawiłam na forumogrodnicze... Komentarz zostawiłam wcześniej.
Będę cięla jednak po przekwitnięciu, potraktuję wiśnie jak wszystkie kwitnące wczesną wiosną.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:17, 18 sie 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

Marzenko a czy oprócz magnolii (chyba) jeszcze coś rośnie w tej super kwadratowej obwódce?

Justynko w obwódce rośnie red baron ale będzie stamtąd eksmitowany. Wiosną było pod magnolią szaleństwo tulipanów. Miały byc też zaiwlce aje jakoś mi tam nie pasują .... Jesienią będzie powiększana skarpeta z bukszpana i nic więcej tam nie będzie rosło....ale będzie taki szeeeeeroki kółbierzyk z bukszpana w nóżkach magnoli.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:15, 18 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Przed chwilą weszłam no forumogrodnicze bo szukałam informacji o cięciu.... i aż mnie odrzuciło jakim tonem ludzie udzielają tam odpowiedzi...
O Boziu jak dobrze, ze jest ogrodowisko
Przepraszam za ten komentarz ale nie mogłam sobie odmówić

No nie?.. Sami fajni ogrodomaniacy!

No dlatego mimo wielokrotnego czytania fachowych porad nigdy tam nie byłam aktywna....
Natomiast społeczność ogrodowiskowa mnie urzekła i poraz pierwszy w necie się ujawniłam Nawet na Nk i FC nigdy się nie obnażałam a tu prawie nago latam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:13, 18 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Twoje działania w lawendzie jak aromaterapia ogród piękny nieustannie, a vertigo powala na kolana

Kasia powiem Ci, że się czułam jak po aromaterapi
Dziasiaj kolejne rabaty lawendowe idą pod nożyczki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:11, 18 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...ja dziś wpadam z pytaniem roboczym....
W jakiej ziemi sadzi się wiśnie Umbracullivera ???
Czy one mają jakieś specialne wymagania ?
Dziękuję i pozdrawiam

Danusia pewnie mnie poprawi ale jest w ogóle nie wymagająca u mnie rośnie z lawendą bo czytałam , że lubi zasadową.
Na pewno nie w kwaśnej
Ogród w Holandii 10:00, 18 sie 2012

Do góry
Agata ale świetna rubrum!! I masz babo kłopot kolejna do przechowywania zimą.... Ale na bank ją kupię... Widzialam dzisiaj w ogrodzie przy pieknym nowoczesnym domu rozplenice zwykłe zielone i rubrum... Ale był efekt.... Miodzio....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:28, 18 sie 2012

Do góry
malkul napisał(a)

Zakupiłam dziś donice przed dom na schody dwie wysokie, antracytowe. I szukam pomysłu na nasadzenie: warunek to trawa ozdobna plus ewentualnie cos jeszcze. Drugi warunek to rosliny które będą w stanie przezimować na zewnatrz. Ktos ma jakieś pomysły?
Kocham ostnice ale chyba moge pomarzyć że przezimuja.

Pokaż koniecznie donice!!! Przez To pisanie do Ciebie kupiłam kolejne...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:16, 18 sie 2012

Do góry
Przed chwilą weszłam no forumogrodnicze bo szukałam informacji o cięciu.... i aż mnie odrzuciło jakim tonem ludzie udzielają tam odpowiedzi...
O Boziu jak dobrze, ze jest ogrodowisko
Przepraszam za ten komentarz ale nie mogłam sobie odmówić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:11, 18 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Madżenko....pamiętam, że zastanawiałaś się czy nie przyciąć swoich wisienek...., ja wiem, że one same się kulkują i nie trzeba im pomagać...ale ,ale...widziałam na własne oczy u mnie w Rybniku jak je przycinali....takie starsze okazy....robili to z dźwigu!!! Nie mam foty z tej operacji..., ale zrobię Ci i pokażę po przycięciu...

Aniu dziękuję za pamięć. Albo późna jesienią im to zrobię lub wiosną po przekwitnięciu Czy ktoś wie kiedy lepiej? rzekomo wiśnie po kwitnięciu ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:09, 18 sie 2012

Do góry
Diana chyba nie powinno się wertykulować, ale ponieważ widać było dużych suchych ździebeł w trawie to ją oczyściliśmy.
Tu sporo informacji o tym zabiegu :
http://www.wolf-garten.com.pl/content/9-regenracja
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:04, 18 sie 2012

Do góry
Bożenko wszystki budleje jednakowe. I tak robią mi misz masz na tej szalonej rabacie, są takie poczochrane.
Jakbym jeszcze różne kolory dodała to by było jak mawiam "wodotryski i ptaszk pikujący "
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:02, 18 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

I Madżenkowy potwór musi być na koniec fot z ogrodu.... Na tle garażu widac jaki wielki ...

Marzenko ja u ciebie wciąż nie jestem na bieżąco, wiec napisz mi co to za bordowa roslina

Kasik informuje, ze Madżenkowy potwór to trawa rozplenica vertigo, która nie zimuje w gruncie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 00:00, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No to jeszcze pokażę moją kolekcję żurawek

Ależ mnie ta żurawka zachwyciła
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:59, 17 sie 2012

Do góry
Ojej spóźniłam się z rewizytą Gospodyni już udała się na zasłużony odpoczynek ...
Zakatek hostowy mnie zachwycił, nawet nie wiedziałam że ta hosta taka duża rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies