Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 00:04, 18 sie 2012

ostnice nie wytrzymają. Możesz je wsadzić a na zimę wysadzić do ziemi.
Kostrzewy owcze powinny dać radę. Kostrzewy sine festuca glauca i jej wiele odmian.
Spartyna jeśli ma być wysoka.
Proso rózgowate - jakaś jego odmiana- tez jeśli szukasz wysokiego
No i molinia arundinacea- ta jest świetna z wysokich, bardzo duża, a ażurowa, uporządkowana. Piękna. Do niej możesz dosiewać werbenę bonariensis.A wiosną wyciagać z ziemi cebulowe w małych doniczkach,wsadzać i wysadzać jak przekwitną.
Pokaż donice, pokaż.
Choć pewnie nie zobaczę , dopiero jak wrócę z urlpou ( rano wyjeżdżamy nad morze)
Madzenka 00:28, 18 sie 2012

malkul napisał(a)

Zakupiłam dziś donice przed dom na schody dwie wysokie, antracytowe. I szukam pomysłu na nasadzenie: warunek to trawa ozdobna plus ewentualnie cos jeszcze. Drugi warunek to rosliny które będą w stanie przezimować na zewnatrz. Ktos ma jakieś pomysły?
Kocham ostnice ale chyba moge pomarzyć że przezimuja.

Pokaż koniecznie donice!!! Przez To pisanie do Ciebie kupiłam kolejne...
malkul 09:49, 19 sie 2012

O dziewczynki dziękuję że zajrzałyście
Jak tylko donice przyjadę zrobię zdjęcie i wstawię Ustawię je tam gdzie będą stały żeby zobrazować co i jak.
ALe cudo to to nie jest bo i tanie. Marzyłam o tych drogich ale "Kein Geld"

I dumam sobie od rana że ta werbena (MAGNOLIO-dziekuję za wszystko ) to by mi pasowała
ale nie wiem czy ja zestawić z niską trawą czy wysoką, bo te donice są wysokie na 80cm.
Jak myślicie?

Nadmienie (bo to może mieć też istotny wpływ), że donice bedą ustawione na schodach przy wejści do domu a przedogródek to raczej niskie piętro typu :bukszpan strzyzonyw kule w turzycy "carex the beatles" a z drugiej jakby strony wzdłuż domu to lawenda.

Ps.sprawdziałm tą Spartyne i raczej nie bo ona lubi mokro a werbena przeciwnie. Musze to dobrze zgrać coby im razem miło było i "po drodze".
malkul 09:59, 19 sie 2012

Patrzę na te ostnice i nie moge ich przeżałować Cudniaste nitkowate zakończenia powalaja urodą.
Madzenka 10:26, 19 sie 2012

malkul napisał(a)
O dziewczynki dziękuję że zajrzałyście
Jak tylko donice przyjadę zrobię zdjęcie i wstawię Ustawię je tam gdzie będą stały żeby zobrazować co i jak.
ALe cudo to to nie jest bo i tanie. Marzyłam o tych drogich ale "Kein Geld"

I dumam sobie od rana że ta werbena (MAGNOLIO-dziekuję za wszystko ) to by mi pasowała
ale nie wiem czy ja zestawić z niską trawą czy wysoką, bo te donice są wysokie na 80cm.
Jak myślicie?

Nadmienie (bo to może mieć też istotny wpływ), że donice bedą ustawione na schodach przy wejści do domu a przedogródek to raczej niskie piętro typu :bukszpan strzyzonyw kule w turzycy "carex the beatles" a z drugiej jakby strony wzdłuż domu to lawenda.

Ps.sprawdziałm tą Spartyne i raczej nie bo ona lubi mokro a werbena przeciwnie. Musze to dobrze zgrać coby im razem miło było i "po drodze".

Pokaż link do zamówionych donic
malkul 11:24, 19 sie 2012

Uparciuchu Ty
Nic szczególnego
http://lotex24.org/product/image/288/36-Liter-Aussenbereich-Pflanztopf-400-x-630-mm-Pflanzkuebel-fuer-Baeume-Nadelholz.jpg
malkul 11:54, 19 sie 2012

Chyba wezmę tą molinię arundinaceai zestwie z werbenę bonariensis.
Ile wziąć na jedną donicę? Średnica górna donicy to: 510 mm
Madzenka 13:54, 19 sie 2012

malkul napisał(a)
Uparciuchu Ty
Nic szczególnego
http://lotex24.org/product/image/288/36-Liter-Aussenbereich-Pflanztopf-400-x-630-mm-Pflanzkuebel-fuer-Baeume-Nadelholz.jpg

A wiesz, że nad takimi się zastanawiałam
malkul 17:48, 20 sie 2012

Zobaczymy co to przjdzie dzis wysyłaji to może jutro będzie.już się boję
Marzenko widziałam te co wybierałaś ostanio , pieknie będzie (ale u Ciebie to normalka)
Enya73 15:23, 22 sie 2012

Witam, widzę, że kolejny ciekawy dom z oryginalnym ogrodem na Śląsku się szykuje Pozdrawiam serdecznie