Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 08:30, 18 sie 2012

No i najmniejsze:

I tu jeszcze spojrzenie na hosty:

I w czasie kwitnienia

nebel 09:48, 18 sie 2012

Witam Anito,
czy mam rozumieć, że kot Fado jest na cześć muzyki, ktorą lubisz?
Ale ja 'wpadałam' pospacerować po Twoim ogrodzie w nadzieji, że spotkam tu psa... czy coś pomyliłam?
pzdr.eve
Enya73 10:05, 18 sie 2012

Fado - bardzo piękna i poruszająca muzyka. Po części tak. Ta nasza kotka, jak ją znaleźliśmy porzuconą w parku, jako małe kilkutygodniowe kociątko, była długo bardzo smutna. Więc to imię bardzo do niej pasowało. Ale teraz jest z nami bardzo szczęśliwa i lubi się bawić jak inne koty Śpi z psem w jednym kojcu

A teraz jaka piękna i dostojna

Oki, zrobię też zdjęcia psa w ogrodzie jak się kąpie Na razie wrzucam ze spaceru

kasik778 10:08, 18 sie 2012

Enya73 napisał(a)

Witam
Żurawkowy post jest z przepięknymi okazami
Pozdrawiam

Witam Cię Ewelinko chyba po raz pierwszy? Cieszę się, że każdy znajduje coś miłego dla oka w moim ogrodzie
Okazy żurawkowe nie są duże, ale po moim urlopie nawet dobrze się trzymają. W zeszłym roku trochę mi zmarniały, ale widzę, że jednak się pozbierały. Żałuję tylko, że kupowałam po 1 sztuce. Teraz nie pamiętam nazw odmian i jak tu dokupić więcej? Chyba z listkiem pojadę do szkółki. W tym roku żurawki zrobiły się strasznie drogie. U nas ceny pojedynczego małego egzemplarza dochodzą do 13 zł. A pamiętam, że kupowałam je po 5 zł. Myślę, że przyczyną jest wzrost popularności tej rośliny oraz ostra długa zima.
A może pójdę do Sebka na szkolenie z rozmnażania żurawek? Sebek, co Ty na to?

ceny żurawek w tym roku to masakra !!! dochodzą do 20 zł za sztukę w centrach ogrodniczych
to chyba przez to, ze Ogrodowisko je rozpropagowało i teraz wszyscy je kupują i ceny w górkę poszły:G

ja też kilka lat temu za grosze kupiłam, mody wtedy na nie nie było...
Enya73 10:18, 18 sie 2012

Oki, odmeldowuję się na razie, bo zaraz chleb będę piekła, skoro sobota. Zaczyn stoi gotowy od wczoraj A potem lecę do ogrodu, bo robota też tam czeka. No może dziś dla odmiany pokażę, to co mam jeszcze do poprawy, a czego do tej pory nie pokazałam
kasik778 10:22, 18 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Fado - bardzo piękna i poruszająca muzyka. Po części tak. Ta nasza kotka, jak ją znaleźliśmy porzuconą w parku, jako małe kilkutygodniowe kociątko, była długo bardzo smutna. Więc to imię bardzo do niej pasowało. Ale teraz jest z nami bardzo szczęśliwa i lubi się bawić jak inne koty Śpi z psem w jednym kojcu

A teraz jaka piękna i dostojna

Oki, zrobię też zdjęcia psa w ogrodzie jak się kąpie Na razie wrzucam ze spaceru

no własnie wczoraj nie zdążyłam napisać, że piękna kicia
a i widzę labradora, masz piekną kocio-psią przyjażń
Enya73 10:24, 18 sie 2012

To jest niesamowite, bo kot z nami chodzi na spacery, tzn. idzie do winkla (tfu zakrętu) ulicy i tam na nas czeka, a potem wraca z nami . Muszę porobić im więcej zdjęć razem, bo to wzruszający widok.
Madzenka 10:37, 18 sie 2012

Enya73 napisał(a)
No i najmniejsze:

[

O tej najmniejszej pisalam, czy to jest stiletto? Posadzilam 5 szt na brzegu rabaty i nie wiem jak duża się rozrośnie, czytałam, że do 20 cm???

Olbrzyma hostę sun &substance (chyba) od Irenki dostałam, dla tej przewidziałam duuuuuuużo miejsca
Madzenka 10:39, 18 sie 2012

Enya73 napisał(a)
To jest niesamowite, bo kot z nami chodzi na spacery, tzn. idzie do winkla (tfu zakrętu) ulicy i tam na nas czeka, a potem wraca z nami . Muszę porobić im więcej zdjęć razem, bo to wzruszający widok.

No to prawdziwa symbioza
Co tam do poprawki, pokazuj swoje piękności ogrodowe, koniecznie, widzę że masz mnóstwo okazów
I upieczony chleb nam obfoć Masz maszynkę do chleba , czy wg jakiej metody pieczesz? Z M się do pieczenia chelba rzymierzamy i potrzybujemy motywatora
JulkAd 17:27, 18 sie 2012

Enya73 napisał(a)

Tę niestety uwielbiają ślimaki i często mi ją podgryzają:

Ja swoje podsypuję popiołem z kominka -specjalnie trochę zostawiam (tylko dookoła łodyg) - ślimaki tego nie lubią, a jak liście wypuszczą to i tak popiołu nie widać, gorzej jak liście do samej ziemi sięgają, a tam popiołu ni ma