Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 22:47, 01 sie 2016

Do góry
Ale będzie czad z tą lawenda!
Współczuje stresu związanego z autokarem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 01 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
wpadłam, przeczytałam kilka stron wstecz, nie wiem jaka toczy się dyskusja na temat hortensji (nie dam rady nadrobić miesiąca nie bycia), ale u mnie vanilki jeszcze nie rozwinięte do końca a do różowienia daleka droga.Mam wrażenie, że ten rok jest zupełnie inny dla roślin niż poprzednie.
Nie doczytałam czy jesteś po Tajlandii czy po? Jestem ciekawa opinii

Ania widziłam ze wypoczywas
Jestem po

Lece do Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:36, 01 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marzena jak zawsze pięknie
powiedz mi nawozisz teraz jeszcze róże przed drugim kwitnieniem? bo Anda nie a Zagajanka tak i mam dylemat :/

Ania u nas zwykle jesień nadchodzi ze dwa tygodnie pózniej niż w Polsce centralnej, zimy sa łagodniejsze, wiec nawoziłam wcozraj roze magiczna siła. ty masz jednak młode róze i ostrzejszy klimat, nasyp im juz nawozu jesiennego. Postas i fosfor nie zaszkodzą kwitnieniu a wzmocnisz je przed zima.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:55, 01 sie 2016

Do góry
Incredibal oczywiscie lezy po deszczu na bukszpanach, ale za bardzo ja lubie aby na nia narzekac

I takie tam

Nie pytajcie jaka to lilia bo nie mam pojecia....

Zemsta ogrodowiska na swoim miejscu Lubię ją !

pod końiec tygodnia pewnie zacznie sie porządne drugie tłoczenie roz. Zachęta

Moja tesciowa ma białą Iceberg, i zastanawiam sie, ktora mi sie bardziej podoba, Burgundy czy jej biała mama?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:43, 01 sie 2016

Do góry
Dyskusje o hortensjach sie toczy na forum. Moje Limelight kwitną bezproblemowo, maja mokre stanowisko , nogi osłonięte innymi roslinami a głowy w słońcu. Z przodu bielsze - pierwsze kwiaty Pinky Winky

Vanille Faise kupione rok temu w Wojsławicach niziutkie ale z kwiatami, juz sie wybarwiają na rózowo

A Wojsławicach Liemelight oblepione sterczacymi kwiatami - to jednak niezawodna hortensja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 01 sie 2016

Do góry
History zakupiona tydzień temu w Rosarium tłoczy przepieknie i nie zamierza zgubić kwiatow. W oczekiwaniu na sadzenie do gruntu cieszy moj oczy w donicy

A Artemis i Herzogin Ch. Łyse .Kwiat zdecydowanie za mało trwaly
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 01 sie 2016

Do góry
I tu jezowki lezą co wcale mi nie przeszkadza. W oczekiwaniu na tłoczenie róż królują jezowki

Hammeln sadzone pózną wiosna maja pierwsze kłosy, a z 5 moich ulubionych ogrodowych po przesadzeniu kwitnie jeden kwiat.... A miały konweniować z perovskią... Ogrodniczkowanie uczy cieprliwosci. Moze za rok ta rabata będzie ładna...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 01 sie 2016

Do góry
Z daleka nie widać ze jezowki leza

Ciekawe czy rubrum Kindzi kwitna, moje z tej samej dostawy maja wreszcie bordowe kłosy. Dzieki Irenko!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 01 sie 2016

Do góry
U mnie double delight jedn lezy druga sterczy...
Catherina tez u mnie lezy. Pozostałych nie mam

U mnie jezowki w tym roku mają mokro, za mokro i mysle ze dlatego sie wykładają. Moja glina ostatnio ciagle jest mokra
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:36, 01 sie 2016

Do góry
Kochani wybaczcie to słowotok. Ostani gdziej był mega wyczerpujący w pracy, podobno sezon urlopowy???? A weekend wbył wyczerpujący rodzinnie, czyniłam obowiazki względ rodziców.
zdjecia ogrodu poczyniłam dzisiaj i komputer naprawiony więc obiecuję relacje z Tajlandi do końca tygodnia bo zdjecia pomniejsze i wgrywać nie będą się godzinę....

U mnie w nocy lało rak, ze myslalam zogód wypłynie, ale strat żadnych nie widze. Okazało sie że zaledwie 7 l na m2 Ogrod solidnie podlany , idę rwać chwasty bi sie przez kilka dni mojej ńieuwagi rozpanoszyły w ogrodzie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 01 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Marzenko, pokazałam Twój post eMowi Na razie stwierdził, że skoro tak, to moze go u nas w ogrodzie nie być, ale do donic to sobie i tak kupi tylko mysli teraz gdzie go będzie zima przechowywał
Kiedy ja mówiłam nie bylo reakcji, kiedy Ty, zobacz, jak szybko po rozum poszedł Muszę mu częściej do poduszki czytać

Zrobiłam mały plan rabaty różanej, mogłabys zerknąć? uwagi mile widziane

Tak samo jest z moim M, mni słuch jak popsutego radia a na uwagi innych nadstawia uszy
Wpadnę wieczorem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 01 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i tak ma teraz urlop.chore oko.a pozniej jest u mnie.mam nadzieję

Wiesz ze mi to pasuje z powodow budżetowych
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:30, 01 sie 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)

U mnie ten sam problem, karcher faktycznie wymywa piach, mnie mech nie przeszkadza ale trawa i chwasty w tej kostce do szału mnie doprowadzają i jak na razie jedyny skuteczny sposób to prawa i lewa rączka, para rękawiczek i wiaderko

W czasie suszy polecam wypalanie trawy i chwastów a na mech ocet jest bardzo skuteczny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:29, 01 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Doczłapałam dopiero dzisiaj.. czas przyspieszył bardzo.. obejrzałam.. Tajlandię zwiedzałam kiedyś tam, ale w Kambodży nie byłam.. i chyba nie będę. Ale masz takie skojarzenia jak ja po wizycie w Indiach... 31 lat temu..

O jeżówkach pisałam.. najprawdopodobniej masz odmiany co lubią leżeć i wyciągać siew prawo lub lewo... Jak cie to drażni to kupuj sztywne odmiany. Ja większość jeżówek mam podwiązane. Żyzna ziemia, ogród zarasta wiec cienia coraz więcej, to się wykładają. Ale niektóre nawet i w pełnym słońcu wyciągają się.. taki ich urok. A moje różowe w cieniu nawet stoją. Po deszczu też mogą się położyć i trudno już im wrócić do pionu. Dlatego przed zapowiadanymi obfitymi opadami podwiązuję już na zaś.. Wolę je takie rozczochrane, ale szkoda mi ich jak leżą..

Ania Indie zaliczę z wielu powodów, zabytków, kultury i jogi. A przede wszystkim chyba kolorów, z ktorymi mi sie kojarzy ten kraj. Najpierw jednak Chiny i Japonia. Mam na co zbierać Kambodżę z powodu Angkor polecam gorąco, jak juz sie doleci do Tajlandi to kolejne 400 km warto poświęcić

Jezowki posadze tak, ze poelgiwania nie będzie widac. Szkoda ze hodowcy nie pisza ktore stercza a ktore nie. Widze, ze pełne jednak raczej lezą a plaskie sterczą?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:26, 01 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Serio to dokładnie ta?
Ja to w wywiadzie może pracy poszukam - albo innej inkwizycji

Dokładnie ta , a własciwie te dwie

Sebek ludzie z wysokim poziomem kontaktów interpersonalnych bardzo pożądani w służbach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:24, 01 sie 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Moje róże też mają pąki,jak obgryzione,myślałam,ze one są niedoformowane w wyniku ostatnich upałów i deszczów na przemian,bo kiedy kwiat się rozwinie,to wyglądają nawet normalnie.
Sądzisz,że to coś wyżera ?

Mamy odpowiedż albo robal albo susza. Suszy jednak nie podejrzewam bo u mnie róze raczej nie maja sucho. Pada u ans co pewien czas a raz na tydzien uruchamiam linie kroplującą jesli jest rzeczywiscie sucho.

Zaczyna sie drugie tłoczenie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:23, 01 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moje róże i inne rośliny podgryzają robale, są dosłownie wszędzie
Nie wiem jak sobie z nimi poradzić?

Dać sobie spokój, wrzucić na luz i cieszyć się pięknymi kwiatami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:12, 01 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Mirella Ty masz robale?? przeciez ty chemii masz tyle ze powinny na koniec miasta uciekać..chyba musisz namierzyc szkodnika żeby dobrac środek

Robale były, są i będą. Zachodząc się można na smierć. Dlatego pisałam, ze pryskaj tylko gdy jestbiazja mocy gasienice zbieram recznie, tylko wykonam oprysk na szpeciele bo mi wysysają soki z grabow.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:09, 01 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu ja nie chce, a rosnie jak glupi. Czasami recznie wybieram takim drapakiem ale ja mam wielki plac conajmniej 100 m² a moze z 200 hmm

U mnie tez taka wielka powierzchnia. Wiem, ze idelanej kostki mnie nie będe, pogodziłam sie z tym faktem dwa lata temu... Najwyzej ujęć podjazdu nie będę robić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:06, 01 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ja nawet karchera nie muszę używać-podłe mrówki notorycznie wynoszą piasek:-/

Jak nie urok to mrówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies