Właśnie dlatego ja swoją Vivę po obcięciu wykopałam z rabaty spośród róż. Nieładnie się kładła na Leonardo i zakrzyczała Queen of Sweden razem z ożanką. Przeniosłam ją na przedpłocie, tam się może dowolnie rozrastać i rozkładać. A w jej miejsce dałam inną lawendę, niższą - dostałam sadzonki od Ren33 więc nie znam odmiany ale mam nadzieję że będzie wreszcie taka jak chce.
Moje zawilce japońske jakieś niewyrośnięte w tym roku a twoje już kwitną....?
Róże i u mnie po przerwie zbierają się do drugiego tłoczenia. A na liściach Quen od Sweden same dziurki, to co oberwać mam je wszystkie? I takie łyse gałęzie zostawić?
Madżenko moje róże kupione w Rosarium jeszcze nie posadziłam. Herzogin Christiana przekwitła, obcięłam i nie wypuszcza nowych pędów Co może jej dolegać?
Mirelko absolutnie nic sie nei dzieje, Herzogin z pewnoscia ma dłuższa przewę w kwitnieniu. Pewnie wypuści paki najwczesniej pod koneic sierpnia jak to maja w zwyczaju pedzone w donicach roze.
History wg mnie ma opóżnione pierwsze kwitnienie, którego jeszcze nie zakończyła. Podkreslam tylko ze dłuzgo trzyma kwiat. Poza tym teminu kwitnienia roz w donicach moze odbiegać od ich naturalnego rytmu w gruncie.
Ps. Ja tez nie mam jeszcze meijsca na wkopanie moich nowy roz. Po 15.08 zrobie jakies drobne roszady na rabatach i wtedy posadze