Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:23, 01 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Moje róże i inne rośliny podgryzają robale, są dosłownie wszędzie
Nie wiem jak sobie z nimi poradzić?

Dać sobie spokój, wrzucić na luz i cieszyć się pięknymi kwiatami
Madzenka 18:24, 01 sie 2016

Rench napisał(a)
Moje róże też mają pąki,jak obgryzione,myślałam,ze one są niedoformowane w wyniku ostatnich upałów i deszczów na przemian,bo kiedy kwiat się rozwinie,to wyglądają nawet normalnie.
Sądzisz,że to coś wyżera ?

Mamy odpowiedż albo robal albo susza. Suszy jednak nie podejrzewam bo u mnie róze raczej nie maja sucho. Pada u ans co pewien czas a raz na tydzien uruchamiam linie kroplującą jesli jest rzeczywiscie sucho.

Zaczyna sie drugie tłoczenie
Madzenka 18:26, 01 sie 2016

Sebek napisał(a)

Serio to dokładnie ta?
Ja to w wywiadzie może pracy poszukam - albo innej inkwizycji

Dokładnie ta , a własciwie te dwie

Sebek ludzie z wysokim poziomem kontaktów interpersonalnych bardzo pożądani w służbach
Madzenka 18:29, 01 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Doczłapałam dopiero dzisiaj.. czas przyspieszył bardzo.. obejrzałam.. Tajlandię zwiedzałam kiedyś tam, ale w Kambodży nie byłam.. i chyba nie będę. Ale masz takie skojarzenia jak ja po wizycie w Indiach... 31 lat temu..

O jeżówkach pisałam.. najprawdopodobniej masz odmiany co lubią leżeć i wyciągać siew prawo lub lewo... Jak cie to drażni to kupuj sztywne odmiany. Ja większość jeżówek mam podwiązane. Żyzna ziemia, ogród zarasta wiec cienia coraz więcej, to się wykładają. Ale niektóre nawet i w pełnym słońcu wyciągają się.. taki ich urok. A moje różowe w cieniu nawet stoją. Po deszczu też mogą się położyć i trudno już im wrócić do pionu. Dlatego przed zapowiadanymi obfitymi opadami podwiązuję już na zaś.. Wolę je takie rozczochrane, ale szkoda mi ich jak leżą..

Ania Indie zaliczę z wielu powodów, zabytków, kultury i jogi. A przede wszystkim chyba kolorów, z ktorymi mi sie kojarzy ten kraj. Najpierw jednak Chiny i Japonia. Mam na co zbierać Kambodżę z powodu Angkor polecam gorąco, jak juz sie doleci do Tajlandi to kolejne 400 km warto poświęcić

Jezowki posadze tak, ze poelgiwania nie będzie widac. Szkoda ze hodowcy nie pisza ktore stercza a ktore nie. Widze, ze pełne jednak raczej lezą a plaskie sterczą?
Madzenka 18:30, 01 sie 2016

Luteczka napisał(a)

U mnie ten sam problem, karcher faktycznie wymywa piach, mnie mech nie przeszkadza ale trawa i chwasty w tej kostce do szału mnie doprowadzają i jak na razie jedyny skuteczny sposób to prawa i lewa rączka, para rękawiczek i wiaderko

W czasie suszy polecam wypalanie trawy i chwastów a na mech ocet jest bardzo skuteczny
Sebek 18:32, 01 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Dokładnie ta , a własciwie te dwie

Sebek ludzie z wysokim poziomem kontaktów interpersonalnych bardzo pożądani w służbach

Mówisz? Pomyślę, na razie MOP czeka
Madzenka 18:32, 01 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
i tak ma teraz urlop.chore oko.a pozniej jest u mnie.mam nadzieję

Wiesz ze mi to pasuje z powodow budżetowych
Madzenka 18:33, 01 sie 2016

jolanka napisał(a)

Marzenko, pokazałam Twój post eMowi Na razie stwierdził, że skoro tak, to moze go u nas w ogrodzie nie być, ale do donic to sobie i tak kupi tylko mysli teraz gdzie go będzie zima przechowywał
Kiedy ja mówiłam nie bylo reakcji, kiedy Ty, zobacz, jak szybko po rozum poszedł Muszę mu częściej do poduszki czytać

Zrobiłam mały plan rabaty różanej, mogłabys zerknąć? uwagi mile widziane

Tak samo jest z moim M, mni słuch jak popsutego radia a na uwagi innych nadstawia uszy
Wpadnę wieczorem
Madzenka 18:36, 01 sie 2016

Kochani wybaczcie to słowotok. Ostani gdziej był mega wyczerpujący w pracy, podobno sezon urlopowy???? A weekend wbył wyczerpujący rodzinnie, czyniłam obowiazki względ rodziców.
zdjecia ogrodu poczyniłam dzisiaj i komputer naprawiony więc obiecuję relacje z Tajlandi do końca tygodnia bo zdjecia pomniejsze i wgrywać nie będą się godzinę....

U mnie w nocy lało rak, ze myslalam zogód wypłynie, ale strat żadnych nie widze. Okazało sie że zaledwie 7 l na m2 Ogrod solidnie podlany , idę rwać chwasty bi sie przez kilka dni mojej ńieuwagi rozpanoszyły w ogrodzie
18:53, 01 sie 2016
Madzenka napisał(a)

Jezowki posadze tak, ze poelgiwania nie będzie widac. Szkoda ze hodowcy nie pisza ktore stercza a ktore nie. Widze, ze pełne jednak raczej lezą a plaskie sterczą?

nie wiem czy masz rację? z tym podziałem...to chyba jest problem konkretnej odmiany ...u mnie inaczej to wygląda

Milkshake pełna-biała wysoka sztywno stoi deszczu sie nie boi

caterina pełna-rózowa niska ..połozyła sie, pobladła ...i jest do wycięcia deszcz ja pokonał

sztywno stoją cheyenne spirit tez...deszcz im nie specjalnie zaszkodził.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies