Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kasia_CS 21:17, 01 sie 2016

Ja mam z pelnych pink double delight, secret affair i meringue i w sumie zadna się nie poklada ani nie brzydnie po deszczu, a rosną bez jakichkolwiek podpor
Madzenka 21:22, 01 sie 2016

U mnie double delight jedn lezy druga sterczy...
Catherina tez u mnie lezy. Pozostałych nie mam

U mnie jezowki w tym roku mają mokro, za mokro i mysle ze dlatego sie wykładają. Moja glina ostatnio ciagle jest mokra
Madzenka 21:24, 01 sie 2016

Z daleka nie widać ze jezowki leza

Ciekawe czy rubrum Kindzi kwitna, moje z tej samej dostawy maja wreszcie bordowe kłosy. Dzieki Irenko!
Madzenka 21:30, 01 sie 2016

I tu jezowki lezą co wcale mi nie przeszkadza. W oczekiwaniu na tłoczenie róż królują jezowki

Hammeln sadzone pózną wiosna maja pierwsze kłosy, a z 5 moich ulubionych ogrodowych po przesadzeniu kwitnie jeden kwiat.... A miały konweniować z perovskią... Ogrodniczkowanie uczy cieprliwosci. Moze za rok ta rabata będzie ładna...
Madzenka 21:35, 01 sie 2016

History zakupiona tydzień temu w Rosarium tłoczy przepieknie i nie zamierza zgubić kwiatow. W oczekiwaniu na sadzenie do gruntu cieszy moj oczy w donicy

A Artemis i Herzogin Ch. Łyse .Kwiat zdecydowanie za mało trwaly
Madzenka 21:43, 01 sie 2016

Dyskusje o hortensjach sie toczy na forum. Moje Limelight kwitną bezproblemowo, maja mokre stanowisko , nogi osłonięte innymi roslinami a głowy w słońcu. Z przodu bielsze - pierwsze kwiaty Pinky Winky

Vanille Faise kupione rok temu w Wojsławicach niziutkie ale z kwiatami, juz sie wybarwiają na rózowo

A Wojsławicach Liemelight oblepione sterczacymi kwiatami - to jednak niezawodna hortensja
ana_art 21:51, 01 sie 2016

wpadłam, przeczytałam kilka stron wstecz, nie wiem jaka toczy się dyskusja na temat hortensji (nie dam rady nadrobić miesiąca nie bycia), ale u mnie vanilki jeszcze nie rozwinięte do końca a do różowienia daleka droga.Mam wrażenie, że ten rok jest zupełnie inny dla roślin niż poprzednie.
Nie doczytałam czy jesteś po Tajlandii czy po? Jestem ciekawa opinii
Madzenka 21:55, 01 sie 2016

Incredibal oczywiscie lezy po deszczu na bukszpanach, ale za bardzo ja lubie aby na nia narzekac

I takie tam

Nie pytajcie jaka to lilia bo nie mam pojecia....

Zemsta ogrodowiska na swoim miejscu Lubię ją !

pod końiec tygodnia pewnie zacznie sie porządne drugie tłoczenie roz. Zachęta

Moja tesciowa ma białą Iceberg, i zastanawiam sie, ktora mi sie bardziej podoba, Burgundy czy jej biała mama?

anna_t 22:11, 01 sie 2016

Marzena jak zawsze pięknie
powiedz mi nawozisz teraz jeszcze róże przed drugim kwitnieniem? bo Anda nie a Zagajanka tak i mam dylemat :/
Madzenka 22:36, 01 sie 2016

anna_t napisał(a)
Marzena jak zawsze pięknie
powiedz mi nawozisz teraz jeszcze róże przed drugim kwitnieniem? bo Anda nie a Zagajanka tak i mam dylemat :/

Ania u nas zwykle jesień nadchodzi ze dwa tygodnie pózniej niż w Polsce centralnej, zimy sa łagodniejsze, wiec nawoziłam wcozraj roze magiczna siła. ty masz jednak młode róze i ostrzejszy klimat, nasyp im juz nawozu jesiennego. Postas i fosfor nie zaszkodzą kwitnieniu a wzmocnisz je przed zima.