Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:15, 12 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Jeden krzak percy mi zakwitł jest jednym wielkim pąkiem kwitnacym

Nie mam rh, ale w tym się zakochałam.

Pięknie u ciebie o każdej porze roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:51, 12 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ktos pytał po ile sadze z jednego gatunku, dzisiaj policzyłem te ciemne paroty jest ich 30, jak ktos mówi 30 wydaje sie wiele ale jak patrzysz na rabat jakoś tego nie widać

Kochana z tym liczeniem poszłaś po najmniejszej linii oporu
policz te z drugiej strony tej rzeki, te jasne ile? 300?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:35, 12 maj 2015

Do góry
Irenko doczytałam u Marty o magnoliach i powiem Ci Ty to mas plany Podziwiam
Rododendronowy ogród II. 06:34, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam
święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:33, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam
święta prawda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:41, 11 maj 2015

Do góry
Zarastane tulipany

Liście białych czosnkow

Liście foioletowych czosnków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 11 maj 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 11 maj 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:20, 11 maj 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 11 maj 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:03, 11 maj 2015

Do góry
Jeden krzak percy mi zakwitł jest jednym wielkim pąkiem kwitnacym

Bolesław pokazuje kolor
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:58, 11 maj 2015

Do góry

Ktos pytał po ile sadze z jednego gatunku, dzisiaj policzyłem te ciemne paroty jest ich 30, jak ktos mówi 30 wydaje sie wiele ale jak patrzysz na rabat jakoś tego nie widać

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 11 maj 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 11 maj 2015

Do góry
Większość tulipanów tych cieniowanych zmieniła kolor

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 11 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Maaaaszennnna ależ u Ciebie bosko jest. Obejrzałam popołudniu ale nie byłam w stanie nic napisać... z zachwytu i zazdrości.

Nie zazdrość bo mi wszystko padnie

waldek727 napisał(a)
ewakatowice napisała:

Madzenka napisała:

you

We love you

Rench napisał(a)
Twoja stipa jest odlotowa,moja stara gorzej wygląda niż samosiejki
Ech,wszystko na ostatni guziczek zapięte

Nie wiem od czego to zalezy, niektore samosiejki mi padły, a niektore pedy jak widzisz piekne
Margarete napisał(a)
O jeny jak tu ślicznie.........
Mszyce mam i ja, ściślej ma moja eden rose......a poza tym to juz nic więcej poza mszycami u mnie w ogrodzie nie jest takie jak u ciebie.....nad czym ubolewam
Nawet moja stipa umarła.....cięłam jak ty, dbałam, nawoziłam a ona nic.....ani drgnie....mus wsadzic nowe
Pozdrawiam cię Madżenko i twój cudny ogród
Udanego tygodnia!

Sprawdż co dzieje sie w korzeniach. W niektorych duzych okazach miałam pedraki...... I guniaka czerwczyka.... Pojedyncze ale duze sztuki
MAD napisał(a)
Powzdychałam do stipy i całej reszty. Chyba czas i swoją zasilić czymś...
Z uśmiechem na twarzy lecę dalej.

Ja na razie do czerwca mam spokoj z nawożeniem. A trawnika wole nie ruszac bo jeszcze go reanimuję po wypaleniu

kamasja napisał(a)
Macham poniedziałkowo!

Dawno u Ciebie nie byłam, musze to naprawić

ana_art napisał(a)
ale pięknie te czosnki z wyciapanymi liśćmi w stipie wyglądają

Wzięłam przykład z Ciebie i tak z roku na rok czosnki mniejsze to przynajmniej liscie mnie nie denerwuja

oliwka napisał(a)
Marzena, a ja mam pytanie, w weekned przyjeżdżają moje rośliny na balkon. Musze dokupić kilka dodatkowych rzeczy:keramzyt, hydrożel, korę, nawozy, kilkanascie petunii itd
Jako stała bywalczyni, moze mi podpowiesz, czy opłaca sie po to jechać na giełdę w sobotę rano, czy raczej nie ma co wariować i zakupy zrobić w najbliższym centrum ogrodniczym ? Czy te ceny przy takich zakupach znacząco się różnią ????
Pytam, bo mam bardzo napiety tydzień, chciałabym sie dobrze przygotować. Mam do obsadzenia 3 wielkie donice 1mx50cmx50cm i kilka doniczek na kwiaty balkonowe

Nie ma po co jechac, zapłacisz zł za doniczke mniej ale muszi kupic cała paletę. Na dodatek nie zawsze cała paleta w takim kolorze jak chcesz. Zakupy na sztuki raczej ograniczone. Ja wole pojechac do centrum ogrodniczego, ktore z pewnoscia aby sciągnąć klientow na najpopularniejsze rosliny bedzie miało promocje. Za surfinie w Castoramie zapłaciłam tyle samo co u moje ogrodnika a wydawało mi się za ma drogo
Gdybys miała do obsadzenia w jednym gatunku kilka metrow skrzynek to sie opłaca a jesli robisz miks roslin szkoda czasu
Mam nadzieje ze pomoglam?
Ogródek Iwony 17:43, 11 maj 2015

Do góry
jeśli góra już nie ma odnóg to trzeba ja ciachnąć w jedną chmurkę, małe się rozrosną
Ogródek Iwony 14:32, 11 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
też tak myślę!

Dziękuję za głos Ana.
Ogródek Iwony 13:57, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Ja bym nie robiła z niego pojedynczej kuli na 3 nogach bo to będzie wyglądało dziwnie. Raczej poszłabym w 3 poduchy na różnych wysokościach. Ale to ja. Ja lubie poduchy. Lubię wyzwania i libie bawić sie w formowanie. Chodź do mnie i sama zobacz jak "skrzywdziłam" ostatnio zdobyczny krzaczor bukszpana. I jak wyglądają takie, którymi bawię się już od nastu lat.

Ja robię tak, że wycinam najpierw wszystkie drobniutkie gałązki i zostawiam same grube. Wtedy lepiej ocenić gdzie zrobić poduchę/kulę. Potem decyzja odnoście miejsca, wysokości chapnięcia poszczególnych gałęzi i formowanie kulek. Spokojnie możesz chapnąć gałąź do łysego. Tak i tak odbije na końcu gałęzi. Znając bukszpany to odbije po całości.
też tak myślę!
Asi ogródek pod świerkami 13:54, 11 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja bym ciapnełą te bukszpany więcej, co z tego ze będa miały nowe przyrosty jak i tak trzeba będzie je chlastnąć żeby bukszpany uformować Mój M kupił 3 lata temu takie bezkształtne coś, jak je ciachnęłam pierwszy raz w stożek to myślałam że mnie kopnie w zad poszukam gdzieś wieczorkiem tych moich jaj które teraz sa fajnymi stożkami .
Jeśli chcecie tgo bonsaja to ja bym przesadziła trzmieline by nie robić chaosu.

Będę wdzięczna jak mi pokażesz te zdjęcia Ana . Mój jest tak rzadki , że bałam się go ciąć więcej . Stożki bym chciała bardzo z nich, ale nie miałam pojęcia, że można. A druga sprawa, że nie wiem czy bym umiała ten kształt nadać. Ale same się nie uformują . Jak mi podpowiesz co i jak to je wystrzygę .

Z bonsajem narazie nierozstrzygnięte jeśli będzie w tej szkółce jeszcze to może w przyszłym tygodniu go kupimy i wtedy sugerujesz żeby trzmielinę z tej naprzeciwległej rabatki zabrać? I nic wyższego tam już nie dawać?
Asi ogródek pod świerkami 09:54, 11 maj 2015

Do góry
a ja bym ciapnełą te bukszpany więcej, co z tego ze będa miały nowe przyrosty jak i tak trzeba będzie je chlastnąć żeby bukszpany uformować Mój M kupił 3 lata temu takie bezkształtne coś, jak je ciachnęłam pierwszy raz w stożek to myślałam że mnie kopnie w zad poszukam gdzieś wieczorkiem tych moich jaj które teraz sa fajnymi stożkami .
Jeśli chcecie tgo bonsaja to ja bym przesadziła trzmieline by nie robić chaosu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies