Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przy ścieżce 12:20, 05 maj 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Spójrz Vita, czy to będzie taka odmiana? Te dostałam od Uli i kwitną od połowy marca, a zdj zrobiłam 2 dni temu, więc są świetne znasz może ich nazwę?

To może być P. vulgaris 'Snow White', sprawdź też 'Alba' i 'White Perfection'.

Śliczny
Za drzwiami do ogrodu... 12:16, 05 maj 2025

Do góry
anpi napisał(a)
W warzywniaku wzeszła marchewka i ta z zimowego siewu i z wiosennego!

Pietruszki z zimowego nie widać, z wiosennego też bardzo słabo. Czosnek i cebula zimowe rosną prawidłowo. Dodatkowo między nimi wschodzi koperek i sałata z samosiewu jesiennego. Trochę kiepskie zdjęci z telefonu:
Miałam dziś już wysiewać buraczki, szpinak i kolejne rzodkiewki i sałaty, ale cały dzień pada. Z deszczu akurat się cieszę, bo to pierwszy taki porządniejszy tej wiosny. Nareszcie wszystko nabierze soczystości. Najgorzej, że wraz z deszczem wypełzną ślimaki. Już przynosząc miskę sałaty na obiad przyniosłam razem z nią sześć sztuk, czyli więcej niż jeden ślimak na główkę sałaty

Świetny masz warzywnik
Moja rzodkiewka jeszcze malutka a siałam ją jak w marcu było trochę bardzo ciepłych dni.
Podziwiam wszystko co robisz własnymi rękami, masz talent do dekoracji
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:09, 05 maj 2025

Do góry
No i wkoncu obiecane zdjęcia z drona , widać nowa rabatę która jest niedokończona , i ogólne proporcje działu , rabat i trawnika
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:08, 05 maj 2025

Do góry
Kilka donic już obsadzonych w tym roku niezawodne pelargonie
Przy ścieżce 12:07, 05 maj 2025

Do góry
Ten klonik uratowany, myślałam, że mi całkowicie padł, przeleżał wykopany całą zimę na kompoście, ale się zdecydował i wypuścił nowe

Zakwitł w pełni frędzlowiec.

Rabarbary dłoniaste.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:07, 05 maj 2025

Do góry
Azalie pięknie dały kolor
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:06, 05 maj 2025

Do góry
Zawciąg, żurawka, gaura
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:05, 05 maj 2025

Do góry
Cieszy każdy kwiatuszek co prawda przegrywam walkę z chwastami ale staram się cieszymy tym co mam
Pierwiosnki

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:03, 05 maj 2025

Do góry
Zakwitły irysy które rok temu przyniosłam z pola od sąsiadów z zarośniętej łaki
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 12:02, 05 maj 2025

Do góry
W tym roku i u mnie pole rzepaku , choć pogoda zimba i ponura , daje to trochę energii i odbicia
Przy ścieżce 12:01, 05 maj 2025

Do góry
vita napisał(a)
No to sobie pojojczyłam, raz na jakiś czas każdemu wolno

Pokażę co tam jeszcze w ogródku.

Spójrz Vita, czy to będzie taka odmiana? Te dostałam od Uli i kwitną od połowy marca, a zdj zrobiłam 2 dni temu, więc są świetne znasz może ich nazwę?

Grzebiuszka ziemna 11:47, 05 maj 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Boszszsz a ja tyle kwiatów z gałęziami wywaliłam po przycince.....

No widzisz Sylwio

Aniu - dziękuję, tak tematy prowansalskie są nam obu miłe
Te moje drzewka są z nazwy kolumnowe i one dorastają maksymalnie do 2 m i są trzeci rok w donicach, w tym roku będą owocować różnie.

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/10827-glina-i-zielsko?page=860 Bożenko widziałaś co kiedyś wrzuciłam u Lidki w sprawie kolumnowych drzewek? U Ciebie jakoś podejrzanie "normalnie" wyglądają niektóre kolumnowe. Ja na razie mam tylko 2 jabłonie kolumnowe (planuje jeszcze jakąś śliwę i inne dokupić) i u nich krótkopędy rzeczywiście w małych odstępach i nie ma takich wychodzących szeroko gałązek. Po tamtym wpisie bałam się zamówić online i kupiłam na żywo swoje oglądając dokładnie.

Patrycjo przeczytałam i wydaje mi się, ze te owocowe po prostu trzeba kształtować i przycinać, aby zachowały kształt, ale oczywiście mogę się mylić. Na początku w momencie zakupu tak mniej więcej wyglądały, jak przytoczyłaś. Dzięki Tobie przypomniałam sobie o cięciu i podcięłam w/g przepisu od producenta gałązki, poza wiśnią groniastą, bo ta tak obsypana kwieciem, że nie miałam śmiałości ciąć
Patrycjo moje supertunie wyglądały w tym roku tak:

Więc nie tak ukwiecone jak Twoje, ale po 2 dniach posadzenia w większe doniczki szybko się rozsiadły, więc mam nadzieję, że z nimi wszystko ok

Dorotko, Ewo i Alu dzięki za odwiedzinki

A magnolia po zerwaniu kwiatów i pąków (zbierałam 3 dni) w ilości nie cały kilogram (700 gram) oszalała i znowu puściła całą masę, tak wygląda obecnie, podejrzewam, że to jednak Susan:

po drugiej stronie równolegle posadziłam zakupioną rok temu malutką magnolię, jasnoróżową, ktoś ma pomysł na nazwę? Ma zaledwie 50 cm a 9 kwiato-pąków

Przy ścieżce 11:46, 05 maj 2025

Do góry
No to sobie pojojczyłam, raz na jakiś czas każdemu wolno

Pokażę co tam jeszcze w ogródku.

Przy ścieżce 11:14, 05 maj 2025

Do góry
vita napisał(a)

I perełki i szkielet ogrodu bardzo pociągające Takiej ilości kwiecia to ja nie widziałam na dereniach.
Ten biały rządek to kalina angielska?
Przy ścieżce 10:26, 05 maj 2025

Do góry

Ten wawrzynek i kalina angielska w tle wspaniale pachną

Przy ścieżce 10:12, 05 maj 2025

Do góry
Z kronikarskiego obowiązku umieszczam fotkę kwitnącej tarczownicy. Poległa przy ostatnich przymrozkach, dostały i kwiaty i liście

Z tych fotek bije więcej optymizmu

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:07, 05 maj 2025

Do góry
DariaB napisał(a)

Takie bardzo wielkie to one nie są ale fajnie, że chociaż udają mam trawnik na froncie i z jednego boku domu.

To muszę zapamiętać bo kojarzę Twój ogród tylko z tymi dużymi rabatami o ścieżkami w nich. Tej części z frontu i boku nie mogę z Tobą skojarzyć. Jakbym w dwóch innych ogrodach była. Teraz już zapamiętam.
Teraz po tych kanzanach mi się przypomniało jak ostatnio martwiłaś się że wąsko i nie możesz ich dobrze uchwycić. Faktycznie.
Tak to jest jak ogrodu nie widać na żywo i trzeba sobie w wyobraźni zdjęcie poukładać
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:05, 05 maj 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
...

...

Super te zakątki Sylwio
Anna i Ogród 2 09:58, 05 maj 2025

Do góry
Mężaty przygotowuje wsadzone do gruntu pomidory na dzisiejsze przymrozki
Choroby bukszpanów 09:44, 05 maj 2025

Do góry
j_damian napisał(a)
Podłącze się do tematu.

na zdjęciu to grzyb czy przemrożone nowe listki ??

Mi też zmroziło.
Po cięciu nie będzie nic widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies