Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

ajka 13:36, 17 lut 2026

Judith napisał(a)

Czy to ŚŚ? Śliczne kolory.

Ja już tak strasznie tęsknię za tą soczystą zielenią i rzeką kwiatów. Jeszcze nigdy tak nie miałam
ewsyg 14:02, 17 lut 2026

Ciekawe tematy poruszacie. Ja zdecydowanie wolę pieski. Niedawno sprowadziła się do nas córka ( ma mieszkania na pietrze) z trójką kotów. Nie wiedziałam, że koty mogą być takimi przymilakami. Są fantastyczne, kochane. Wszystkie trzy sztuki są ze schroniska. Najbardziej zaskoczona jestem, że jeden z nich ma chorobę sierocą, ciągle ssie łapkę.
Ja wybieram opcję jedna sypialnia, ale dwie kołdry. No chyba, że ktoś mocno chrapkę, to osobne sypialnie.
Judith 17:04, 17 lut 2026

Magara napisał(a)
Wyzwanie, powiadasz?

Te dodatkowe zdjęcia, z zielonym kolorem w przewadze, najbardziej mi się podobają
Kolor biały mi się stanowczo przejadł

Mnie biel nie przeszkadza, wciąż mentalnie jestem w zimie . No i tak wiele lat nie doświadczyłam tak pięknej białej zimy i tylu związanych z nią zjawisk, że mój zachwyt jest nieustający.
Judith 17:06, 17 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Fajne są takie przeglądy i zestawienia . Podziwiam, że udało Ci się wybrać po w sumie cztery zdjęcia z każdej pory roku. Dla mnie to mission impossible.

Następnym razem mam zamiar podołać wyzwaniu i wybrać tylko jedno zdjęcie z każdej pory roku .
Judith 17:10, 17 lut 2026

ajka napisał(a)

Czy to ŚŚ? Śliczne kolory.
Ja już tak strasznie tęsknię za tą soczystą zielenią i rzeką kwiatów. Jeszcze nigdy tak nie miałam

To perukowiec. Przepięknie się przebarwia z bordowego we wszystkie odcienie rudości. Symbol jesieni.
Moje odczucia względem zimy - jak napisałam Magarce . Gdyby teraz nagle wszystko miało stopnieć i miało zrobić się ciepło, byłabym zaskoczona i to bynajmniej nie pozytywnie . Bo w mojej głowie wciąż środek zimy .
Judith 17:13, 17 lut 2026

ewsyg napisał(a)
Ciekawe tematy poruszacie. Ja zdecydowanie wolę pieski. Niedawno sprowadziła się do nas córka ( ma mieszkania na pietrze) z trójką kotów. Nie wiedziałam, że koty mogą być takimi przymilakami. Są fantastyczne, kochane. Wszystkie trzy sztuki są ze schroniska. Najbardziej zaskoczona jestem, że jeden z nich ma chorobę sierocą, ciągle ssie łapkę.
Ja wybieram opcję jedna sypialnia, ale dwie kołdry. No chyba, że ktoś mocno chrapkę, to osobne sypialnie.

Ja też jestem team psiara .
A prace nad osobnymi sypialniami w toku .
mrokasia 17:35, 17 lut 2026

Judith napisał(a)

Następnym razem mam zamiar podołać wyzwaniu i wybrać tylko jedno zdjęcie z każdej pory roku .

No weź… nie bądź taka ambitna
Kordina 11:56, 18 lut 2026

Kocie argumenty Magarka i głęboka znajomość kociej psychiki tak mnie rozśmieszają
A ja jestem psio-kociara i na dodatek bywam ptaszara.
Fajny przekrój przez pory roku w Twoim ogrodo-parku Judith
Judith 17:58, 18 lut 2026

Kordina napisał(a)
Kocie argumenty Magarka i głęboka znajomość kociej psychiki tak mnie rozśmieszają
A ja jestem psio-kociara i na dodatek bywam ptaszara.
Fajny przekrój przez pory roku w Twoim ogrodo-parku Judith

Kordino, dziękuję .
Judith 18:03, 18 lut 2026

Nie wiem jak tam u Was, u mnie jednak strach wyjść z domu. Lekka odwilż sprzed kilku dni nadtopiła wierzchnią warstwę śniegu, po czym mrozy wróciły i zrobiło się lodowisko na mojej gruntowej drodze. Teraz napadało na to ok. 10 cm sypkiego śniegu maskując lodową pułapkę. Trzeba być maksymalnie skupionym w drodze z domu do cywilizacji czyli głównej drogi. Wczoraj tak machnęłam ręka łapiąc równowagę, że niemal bark sobie zwichnęłam .