Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:31, 18 cze 2017

Do góry
Ale bogaty warzywnik, i piękne róże .... I szałwia śliczna
W cieniu - zacieniona 23:53, 17 cze 2017

Do góry
Bogusiu zakwitła mi Szałwia Muszkatołowa z nasionek od Ciebie.Fotki u mnie☺
Mirkowy ogród (początki) 23:21, 17 cze 2017

Do góry
Szałwia Muszkatołowa dla Bogusi z Zacienionej
Piękna jest i mam nadzieję że się ładnie rozsieje

Ewcia szałwia szaleje co
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:12, 17 cze 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Te fioletowo-niebieskie to szałwia? Jaka?

Asiu,
ta wyższa to caradonna, niższa deep blue.
W tym roku takie potwory mi porosły że zjadają róże
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:07, 17 cze 2017

Do góry
Te fioletowo-niebieskie to szałwia? Jaka?
Pan Maluśkiewicz 18:20, 17 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karolka szałwię masz bardzo okazałą, ale czy ona Ci się nie pokłada? Fantastycznie wygląda przy Shirasawy
Tak patrzę na Twoje rabaty i u Ciebie też ścisk jak u mnie.
Hacone pod klonem palmowym dojrzałam, ładnie Ci rośnie. Ile ona ma lat? Zastanawiam się też nad kupnem tej trawy.

Oczywiście, szałwia się wykłada. Szczególnie po deszczu. Hakone u mnie rośnie wolno. Ale to jedna z moich naj. Trochę mi się hosty na nią pchają, mus wysadzić hosty. Hakone polecam całym sercem. To 3 sezon jej.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:18, 17 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Oleńko,takie zestawienie szałwii z evergoldami podpatrzyłam tutaj u dziewczyn i muszę przyznać, że udana kompozycja aż się przechodnie i spacrowicze zatrzymują i wzdychają
Nie martw się, że Cię nie bierze Dla mnie mogłyby istnieć trzy gatunki kwiatuchów:stokrotki, hortensje, frezje i szałwia

Buziaki weekendowe

eee to chyba jednak cztery?

wschód na szczycie - szczerze zazdroszczę.
Beleczki wpasowały się idealnie w tę rabatkę. Tak jakby były tam od zawsze

Ogarnij nieogarnięte i wracaj do nas

Na huśtawce miło płynie czas... 17:06, 17 cze 2017

Do góry
Cudowna ta rabata z Leonardo, nie widziałam tej róży na żywo, ale na zdjęciach wygląda genialnie i bardzo mi się podoba z seledynowymi tujkami - ogólnie ładna ta rabata, taka uporządkowana i przejrzysta.

Fajne zakupy zrobiłaś, tego trzcinnika jeszcze nie spotkałam w naszych szkółkach.
A czy szałwia miała jakąś nazwę, bo mam taką samą nn, to może bym u Ciebie się dowiedziała co to za jedna

25 zł za miskanta - masakryczna cena, u nas za 15 zł to już wielkie można dostać.

Wiesz, że mam też rabatę z 4 Pashiminami? Podpatruję właśnie co tam przy nich masz posadzone
Po deszczu moje fatalnie wyglądają bo kory tam jeszcze nie mam to strasznie są zabłocone, ale już mnie te róże zaczynają zachwycać.
Tu ma być ogród :) 14:08, 17 cze 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Ja mam szalwie przy tarasie na największym sloncu

Największe słońce, ale jednak w cienistym ogrodzie, mimo wszystko może być go tam zbyt mało.

Ta szałwia u mnie ma takie kępy

Tu ma być ogród :) 13:59, 17 cze 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Jeżeli mnie dawałaś tę samą szalwie co Gosi to moja też ma 3 listki i może 4 cm wysokości,tydzień temu ją przesadziłam i wymieniłam ziemie

Tą samą - u Ciebie to pewnie powodem jest zbyt mała ilość słońca, szałwia najlepiej rośnie na patelni.
Wszystkiego po trochu 13:37, 17 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
U Ciebie zawsze spacery z dlugimi przestankami. Oko wszystkiego na raz nie ogarnia. Co to jest trawiasto-liściaste pod piwoniami na przedostatnim zdjęciu?

To jakaś szałwia, chyba lekarska, nie jestem pewna, mam ją wiele lat ale słabo kwitnie, chyba dlatego że tnę ją dość nisko a ona chyba woli wyżej. Mam ją głównie dla liści. No i przywrotnik ostroklapowy kwitnący na seledynowo.
Pszczelarnia 12:00, 17 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I Ewo, po prawej też, bardzo proszę.

Jakaś szałwia i czosnki- i przetacznik z arcydzięglem- to po mojemu....z widokiem na jakiś rdest
Małymi kroczkami do celu... 11:22, 17 cze 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Podglądam jak komponujesz czerwone róże Ja do tego roku miałam czerwone pnące, ale zimę przetrwała tylko jedna. Reszta czerwonych wsadzona w szpaler winorośli.
Nie miałam pomysłu na skomponowanie ich. Za to wystające z zieleni wyglądają cudnie całe lato. W tym roku dosadziłam ich jeszcze żeby zagęścić Black forest rose ADR 2010 zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Przesz że biała szałwia nie do zdarcia? Muszę chyba i taką sobie zapodać bo mam już niebieskie ( drugi sezon i potwory urosły wspaniałe 50x50 cm, a takie maluchy kupiłam ) i różowe i uwielbiam wszystkie

Aj pnaca czerwona musi być piękna nie wiem czemu ale w tym roku bardzo podoba mi się czerwień w ogrodzie może dla tego,że ten kolor jest bardzo wyrazisty i mocno bije po oczach Co jadę i widzę gdzieś w ogrodzie czerwone róże to się zachwycam.

Biała szałwie kupiłam zupełnie przypadkowo, miała być fioletowa, a jak zaczęła kwitnąc okazała się biała, na początku byłam zła, ale później przekonałam się do niej i już drugi sezon się nią zachwycam bezproblemowo przezimowała, no i dodaje takiej elegancji. Różowa też jest piękna, mam jeden krzaczek też omyłkowo i koniecznie muszę dokupić więcej, tylko miejsce szukam
Małymi kroczkami do celu... 09:55, 17 cze 2017

Do góry
Podglądam jak komponujesz czerwone róże Ja do tego roku miałam czerwone pnące, ale zimę przetrwała tylko jedna. Reszta czerwonych wsadzona w szpaler winorośli.
Nie miałam pomysłu na skomponowanie ich. Za to wystające z zieleni wyglądają cudnie całe lato. W tym roku dosadziłam ich jeszcze żeby zagęścić Black forest rose ADR 2010 zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Przesz że biała szałwia nie do zdarcia? Muszę chyba i taką sobie zapodać bo mam już niebieskie ( drugi sezon i potwory urosły wspaniałe 50x50 cm, a takie maluchy kupiłam ) i różowe i uwielbiam wszystkie
Pan Maluśkiewicz 09:53, 17 cze 2017

Do góry

Wszystko rośnie. Drugie lato przed nami.

Witold Atropurpureum zmoknięta kura

Szałwia się rozłazi po deszczu. Trzeba będzie ją dzielić na wiosnę.

Małymi kroczkami do celu... 07:13, 17 cze 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Różanka piękna, ale pewnie jeszcze się rozrośnie, bo różyczka nie odpuszcza, dopóki miejsce w ogrodzie jest

Jakoś w dziwny sposób miejsce się znalazło wystarczyło trochę pozmieniać, przesadzić i się znalazło miałam tam szpaler the fairy ale one jednak niskie są i z daleka niewidoczne, a poza tym przymrozilo mi je w zimie i teraz w sumie wyglądają jak wyglądają, więc na ich miejsce będa czerwone róże no i ta nieszczesna lawenda, niby coś odbiła i kwitnie, ale wygląda tragicznie, więc zastąpi ja biała szałwia póki co nie zawodna
Ogród pod lasem 22:25, 16 cze 2017

Do góry
Zdjęcia cudowne jak i wspaniały ten leśny klimat ogrodu. Szałwia fantastycznie wychyla się z tyły rabaty

Malgol, zawilce zakwitną, moje zakwitły i to bardzo obficie, pięknie już pierwszej jesieni tylko zimy nie przetrwały Zabezpiecz je na zimę
Ogrodowe kreacje 21:55, 16 cze 2017

Do góry
Bodziszek, bodziszek, szałwia

Ogród z koniczynką 10:44, 16 cze 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witaj Eliso ale fajny sagan, pierdoły Twoje (różne lampiony i ozdoby) podobają mi się, ten pień z dziurami też. Ja mam też wielki pień i myślę zrobić z niego ciurkadełko.
Szałwia niezastąpiona, prawie wszyscy ją mamy.

Szałwia sprawdza się w naszym nadmorskim wietrznym klimacie i jestem z niej zadowolona...
Sezon 2017 u Hanusi 09:42, 16 cze 2017

Do góry
U mnie troche przelotem musiało w nocy popadać. Wyszedłem rano z psem to calkiem inaczej-tak świeżo, a trochę chłodniej. To dobrze aminek i szałwia się lepiej przyjmą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies