Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gierczusia 09:11, 24 cze 2017

Haha jak to mowią : co drugi gooopi ma szczęście i mnie sié udało trafić na fotki Ewka..robisz zarąbiste zdjęcia..to jest zdecydowanie za małe słowo na te dzieła sztuki , ale jak zawsze..po prostu..jestem pod wrażeniem

No i ..scabiosa..hmmmmm znowu mnie zainpirowałaś
Buziole siarczyste
Ps..wybacz beszczelność..ale..czy tam gdziesik Ci siem nie zaplątało jakoweś nasionko alchemilli epipsilli ?? - ale super to brzmi
No zakoffałam się i tyle
Milka 12:15, 24 cze 2017

Anda napisał(a)

Ewo, jaki piękny busz
Basilikum 18:17, 24 cze 2017

fotki jak zwykle pierwsza klasa
czy ten slaz mauretanski to ten sam co ja mam?
Postemona masz calkiem innego jak o byl.

a rozami az mi w pokoju zapachnialo
AsiaK_Z 19:25, 24 cze 2017

Ewka, aż mowę mi odebrało cudny ogród
Flower1 20:10, 24 cze 2017

Anda napisał(a)

Uwielbiam oglądać Twoje sesje co roku masz piękne róże Ewciu! pozdrawiam.
jazzy 20:53, 24 cze 2017

Anda napisał(a)

Podziwiam kunszt fotografii! Przepięknie pokazujesz swój ogród!
Margerytka40 21:36, 24 cze 2017

Anda fajny ten Twój busz bylinowo różany. Zestawienia cudne a fotki jeszcze cudniejsze. Pozdrawiam
Anda 08:12, 25 cze 2017

AsiaK, Marti, dziękuję Wam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:24, 25 cze 2017

babka napisał(a)
Piękne fotki Ewa, co tu dużo mówić...
Twoja szałwia Amethyst świetnie się prezentuje, moja jakoś inaczej wygląda. Wybujała mi na chyba ponad metr, kolor nie tak intensywny i pokłada się. Nie mam coś szczęścia do szałwii

Pytałam już u Ewy z futrzakami o różę nadającą się do skrzyni, jaką Ty byś mi poleciła ? I czy jest szansa by w niej przezimowała ?
Skrzynia ocieplana o wymiarach ok 50x60cm. Dałaby radę ?

Moja Amethyst też wybujała, im dłużej kwitnie tym większa i wtedy też się pokłada. Teraz już ją ścięlam, więc pewnie za dwa, trzy tygodnie się odbuduje. Pewnie ma zbyt żyzną glebę.

Róża do skrzyni, a jaką skrzynia ma wysokość? 50 cm to minimum. Ryska ma bardzo fajną miniaturkę u siebie, na dodatek pachnącą, Diamond Eyes Do donicy poza tym może iść praktycznie każda róża, np. Schneekope, Harlow Carr, Abraham Darby, Munstead Wood, Bonica. Na zimę podczas mrozów ważne jest, żeby stała cały dzień w cieniu i osłonięta od wiatru. Od góry też możesz ją wtedy nakryć jakąś fizeliną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:25, 25 cze 2017

gosika67 napisał(a)
Ewka jaką Ty masz pamięć do nazw, podziwiam Cię za to, piękne rośliny i wszystko tak dobrane do kompletu.
U nas dziś pada, jutro zrobię fotki róż w donicach, zapytam Cię też o to co Ola, ale jak już będę miała fotki.

Heh, ćwiczę pamięć, jak coś zapomnę to zaglądam do notatek
Ok, to czekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies