Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:42, 17 sie 2012

Do góry
Dziewczyny już czarne zamówiłam..,. Jeszcze mogę na białe zmienić..... I jeszcze myśle o tej ala japońskiej wielkiej rozlożystej.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:41, 17 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
To powiedz jeszcze co zostanie na zimę z tego obrazka ??? doniczki białe rozumiem znikają .... Meble ogrodowe , poduchy również ??? Z tego co widzę masz również już doniczki w szarościach .... To może jeśli już biel nie to szarość ... potem można w lecie połączyć oba kolory co by wykorzystać nasadzenia we wszystkich donicach ???

Zimą to chyab nic tam nie zostanie, bo jak dmuchnie to wszystko lata. zimą i wiosną wieje u nas niemiłosiernie.... Chyba że żywopłot grabowy już leciutką barierę robi. Bardziej myślę o póżnej jesieni. Na razie będą stały wielkie biale donice (aktulnie z surfiniami a jesienią z kulami bukszpanowymi ). Czarne donice chyba pójdą przed drzwi wjeściowe. Sama jeszcze nie wiem, bo ja pod wpływem impulsu estetycznego zawsze decyzje podejmuję alebow ielkie białe pójdą przed wejście a czarne + szare z laurami na tarasie zostaną. Meble będą w garażu...
Na boże narodzenie musi w jednej z donic być ostrokrzew ale jaki kubię, duży, czy maly nic nie wiem...
Kondziowy Ogród :) 11:27, 17 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Chyba nie robi dobrze bo pracuje się w ogrodzie chce się dorównać do ogrodów z ogrodowiska ale nie wychodzi mi to najlepiej chyba się nie nadaje do tego posadzilem stozki i obwodke z zorawek jest ok posadzilem kule z bukszpanowe i nie wyglada to dobrze

Kondzio a Ty wiesz, że ja 10 lat po pierwszych krokach w ogrodzie trafiłam na ogrodowisko??? Ty wiesz ile mam lat straconych za sobą
A pomyśl ile lat świetności przed Tobą Pomyśl gdybyś trafił na ogrodowisko za 20 lat
A tak swoją drogą to za dwadzieścia lat to pewnie będziemy w trójwymiarowej przestrzeni wirtulanej wędrować po ogrodach
I jak patrzę na widok z gory to żadnego brzydkiego ogrodu nie widzę, czy ja ślepa na starość jestem czy ty marudzisz????

Stozki są super!!! Jak je kareksami posadzisz takimi w paseczki będzie miodzio. Do ciemnozielonego dawaj jasnozielone i pstrokate a tam gdzie już jest pstrokate dawaj duże liście tylko zawsze w duzych ilościach i będzie pięknie.
Pomyśl czy dla posadzenia miskantów za stożkami czegoś nie możesz przesadzić aby trochę lekkości nadać rabacie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:17, 17 sie 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Irenko tak słonecznie i pięknie u Ciebie
Jak bedziesz u Finki to pozdrów ją od nas, my ciągle żałujemy , że mało u niej kupiliśmy wszystko ładnie nam się przyjęło

I koniecznie zrob fotki z zakupów. I proszę o listę cebulek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:14, 17 sie 2012

Do góry
Oj zazdraszczam "moczymórdkom" nalewki truskawkowej z takich ślicznych karafek ja bym chyba taksówkę zamówiła aby spróbować Oj Gosia, Gosia gospodarzom się nie odmawia !
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:05, 17 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No ja myślę, że po spotkaniu u Kapiasów będziemy się umawiać na tzw. domówki lub lepiej pasowałoby garden party, ale tu znów oberwę od GabiK po łapkach, że obcojęzycznych zwrotów nadużywam

No własnie najpierw do Kapiasów aby się gremialnie poznać a potem to już domówki się mnożą.....

A na fotki ulubionych roślin czekam z niecierpliwością

I napisz czy masz z traw stipę/ostnicę i czy u Ciebie zimuje, bo nie wiem czy ją przesadzać w docelowe miesce czy wywalić wiosną... Plizzzz help mi żeby nie było spolszczam
Ogród Sylwii od początku :) 11:02, 17 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Pięknie buk nad bordowymi żurawkami wygląda. Mój niemal zzizeleniał z zazdrości i prawie z tła się nie wyróznia...
Kuruj sie kochana
Ja po urlopie i natłoku obowiązków w pracy kryzys miałam i dzisiaj sobie leżakuję aby dystansu do codzienności nabrać tylko dlaczego deszcz zaraz będzie padał????

Mnie pogoda również nie rozpieszcza .... a i kryzysy dopadają .... wspieram Cię duchowo , choć jak się domyślam wykorzystasz ten czas nie koniecznie na leżakowaniu
A ja nie wiem od czego zależy wybarwienie tego buka .... przypuszczam , że chodzi o światło .... Jak słońce świeciło intensywnie na niego to zieleniał ..... od pewnego czasu przebywał w półcieniu od strony zachodniej domu w donicy zaczął bordowieć - choć nie wiem czy nie ze złości

T może być to.
Ale u mojej koleżanki tylko w roku gdy posadziła zzieleniały a teraz są cały czas bordowe??? Może im starszetym bardziej bordowe???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:46, 17 sie 2012

Do góry
Syla no c o mam robić???
Biale czy czarne. Zimą bieli sniegu będzie dość ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:45, 17 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
a ciemny bez koralowy ci się podoba? będzie dobrze wyglądać przy tarasie, no i jak jeszcze dokupisz te czarne donice...

Bez koralowy??? Nie zmam, muszę wygooglać.
Oj muszę mieć bordo bo mi na tle żywopłotu znikinie, a to jest bardzo ważny punkt obserwacyjny z pnkna kuchni
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:44, 17 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dzięki Marzenka za odpowiedź na priv.
A propos donic, ja bym u Ciebie widziała czarne donice. Black and white do Ciebie pasuje.
Domi jakieś fajne włoskie wypatrzyła ostatnio. Zajrzyj do jej wątku, ostatnio coś ucichła, chyba wyjechała na wakacje

Wiem czytałam u Domi, ale czeka na zamówienie
Własnie mialam ściagę u Domi z sadzenia cebulek poszukac. Idę do niej popatrzec na tulipany bo za chwile trzeba zamawiać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:38, 17 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
czarne!

eleganckie, prawda???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:37, 17 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Marzenko jeśli chodzi o klony palmowe, to kiedyś przeczytałam opinię ogrodnika, że nie warto ich kupować, bo i tak prędzej czy później szlag je trafi, wiem, że są piękne, sama miałam do nich dwa podejścia, ale oba nie przeżyły zimy mimo okrycia
szkoda, bo są cudne

No własnie coraz częsciej dochodzę do takiego wniosku. Skor cztery polegly??? A osttniego kupiłam malutkiego, przeżył swietnie zimę, a teraz go trafiło....
Więc chyab buk czerwony go zastąpi przy tarasie kuchennym. Dumam... Będzie oczywiście cięty.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:33, 17 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Szarych bym nie dawała na pewno.

A widzisz wlasnie!!! Za dużo szarości
Czarne by mi nawet do wnętrza pasowaly - bo mam biele i czerń + ostre kolory
Ale myślę o bialych aby konsekwentaną być???
Ale może w czernie pójdę
doradzajacie plizzz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:27, 17 sie 2012

Do góry
Takie z kulami bukszpanowymi, tylko widzialam w Zc w lepszych cenach
http://www.sklep.dajar.pl/pl/product/468/6736/doniczka-podluzna-terra3-antracyt-70-cm
Czy takie w dwóch rozmiarach i wysokościach

http://www.sklep.dajar.pl/pl/product/469/6758/doniczka-waza-can-czarna-46-cm
Czy takie same tylko biale?
http://www.sklep.dajar.pl/pl/product/469/6754/doniczka-podluzna-can-biala-24-cm

Te ceramiczne są w dobrych cenach ... Ae bardziej pasują grafitowe????
A widzialyście takie....
Zachorowalam....
http://www.sklep.dajar.pl/pl/product/225/6889/doniczka-misa-keshi-biala-50-cm

I myślę skąd kasę na zmianę elewacji na biało wziąć i przekonać M na rewolucję w przyszlym roku?????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:22, 17 sie 2012

Do góry
A teraz pytanie i głosowanie
Czy do mnie nataras i przed dom zimą pasują czarne donice z ceramiki lakierowanej??? Czy zostać przy bialych??? Czy iść w szarości?????
Elho pójdą do garażu zostaną tylko cięzkie, które wiatry nie przewrócą.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:19, 17 sie 2012

Do góry
Dziewczyny: Wieloszka, Ev, Monika miłego leniuchowania. Pogoda mnei nie rozpiecza ale o południu ma być słońce !!!
sylla - mój stoi w słońcu i dlatego zieleniał, dlatego myślę nad innym miejscem dla niego aby weksponować jego urodę . Na razie myślę. I tak jesienią w jego miejscu będzie przesadzona wiśnia amanogawa, zgodnie. Zprojektem, który modyfikowalam i wracam do pierowtnego pomysłu
A buk może w miejsce klona palmowego pójdzie bo boję się nowego na zimę posadzić.... A poza tym na wypadek gdyby ktoś mi balkon zrobił rzed tarasem kuchenym to z niego strzyżony ekran mogę zrobić....
A do klonów palmowych nie mam szczęscia. Już czwarty mnie nie kocha... A o tego tak dbałam i był sobie zszedł.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:16, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj Madżenka dzisiaj zaspała do pracy, bo się "rannim utrom" u siebie na wątku nie odezwała My też dziś zaspaliśmy... Pozdrawiam i miłego dzionka

A ja sobie wolne dzisiaj zrobiłam

Ja tez sobie wolne zrobiłam i strasznie się cieszę .... Chociaż pogoda średnia na razie mimo ze zapowiadali upały ( nie żebym za upałami tęskniła. Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:50, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj Madżenka dzisiaj zaspała do pracy, bo się "rannim utrom" u siebie na wątku nie odezwała My też dziś zaspaliśmy... Pozdrawiam i miłego dzionka

A ja sobie wolne dzisiaj zrobiłam

aaaa... to dlatego koleżanka oczy przed monitorem nocną porą psuła...?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:37, 17 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Ufff...Kochani wracam do Was stęskniona!!

to był baaardzo pracowity tydzień..nie wyjechałam, szykowałam dom dla specjalnych gości...dziś miałam ogromna przyjemność gościć u siebie Rafała i Basię - fotografa i stylistkę, którzy zrobili sesję zdjęciową domu i OGRODU do czasopisma Weranda Country...

to był długi, pełen emocji dzień, ledwo patrzę na oczy...jutro rano do Was powracam, odpowiadam na wszystkie pytania i posty, a tymczasem lecę na zasłużony odpoczynek (bo spałam ostatnio po parę godzin)...

I wiecie co??

Marzenia się spelniają

Suuuuuper. koniecznie drukowanymi literami napisz w którym wydaniu będziesz, bo nie zawsze kupuję !!!

Wreszcie obejrzę sobie Twoje wnętrze, perełkę .
Ogrodnik mimo woli 09:31, 17 sie 2012

Do góry
Ani widzialam u Ciebie w ogrodzie ostnice (stipa) Czy u Ciebie wymarza???
Mam przesadzać ja zachwile i zastanawiam się czy warto, czy zimą ją nie trafi...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies