Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Enya73 10:50, 17 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Dzięki Marzenka za odpowiedź na priv.
A propos donic, ja bym u Ciebie widziała czarne donice. Black and white do Ciebie pasuje.
Domi jakieś fajne włoskie wypatrzyła ostatnio. Zajrzyj do jej wątku, ostatnio coś ucichła, chyba wyjechała na wakacje

Wiem czytałam u Domi, ale czeka na zamówienie
Własnie mialam ściagę u Domi z sadzenia cebulek poszukac. Idę do niej popatrzec na tulipany bo za chwile trzeba zamawiać

Ja to jestem najbardziej ciekawa cen tych donic Domi. Będę na przełomie września/października we Włoszech, to się porozglądam. U nich w końcu też końcówka sezonu, to może tańsze będą.
Syla 10:53, 17 sie 2012

To powiedz jeszcze co zostanie na zimę z tego obrazka ??? doniczki białe rozumiem znikają .... Meble ogrodowe , poduchy również ??? Z tego co widzę masz również już doniczki w szarościach .... To może jeśli już biel nie to szarość ... potem można w lecie połączyć oba kolory co by wykorzystać nasadzenia we wszystkich donicach ???
Milka 11:20, 17 sie 2012

Poczytałam o donicach i klonach i buklach
stawiam na czarne część w stylu japońskim, część z tej terakoty czarnej, błyszczącej, fajnie będą iskrzyc od śniegu i zimowego słońca
Evchen 11:22, 17 sie 2012

Czarne, ale te wyższe?.. albo wyższa z niższą .
Na pewno nie białe - nie będzie ich widać na śniegu.
Szarych kształt mi się podoba.. no i wysokość też jest odpowiednia
arcobaleno 11:26, 17 sie 2012

Marzenko - zakładasz, że zima będzie biała? Ja w tamtym roku na maksa otaczałam się bielą bo mi właśnie śniegowej brakowało
Te misy z ostatniego lina są przepiękne! Ja bym białe brała A jak czarne to bardziej matowe, to te błyszczące trochę za bardzo krzyczą jak dla mnie...no ale do nowoczesnych klimatów w sumie pasują
Madzenka 11:41, 17 sie 2012

Syla napisał(a)
To powiedz jeszcze co zostanie na zimę z tego obrazka ??? doniczki białe rozumiem znikają .... Meble ogrodowe , poduchy również ??? Z tego co widzę masz również już doniczki w szarościach .... To może jeśli już biel nie to szarość ... potem można w lecie połączyć oba kolory co by wykorzystać nasadzenia we wszystkich donicach ???

Zimą to chyab nic tam nie zostanie, bo jak dmuchnie to wszystko lata. zimą i wiosną wieje u nas niemiłosiernie.... Chyba że żywopłot grabowy już leciutką barierę robi. Bardziej myślę o póżnej jesieni. Na razie będą stały wielkie biale donice (aktulnie z surfiniami a jesienią z kulami bukszpanowymi ). Czarne donice chyba pójdą przed drzwi wjeściowe. Sama jeszcze nie wiem, bo ja pod wpływem impulsu estetycznego zawsze decyzje podejmuję alebow ielkie białe pójdą przed wejście a czarne + szare z laurami na tarasie zostaną. Meble będą w garażu...
Na boże narodzenie musi w jednej z donic być ostrokrzew ale jaki kubię, duży, czy maly nic nie wiem...
Madzenka 11:42, 17 sie 2012

Dziewczyny już czarne zamówiłam..,. Jeszcze mogę na białe zmienić..... I jeszcze myśle o tej ala japońskiej wielkiej rozlożystej.
Madzenka 11:43, 17 sie 2012

arcobaleno napisał(a)
Marzenko - zakładasz, że zima będzie biała? Ja w tamtym roku na maksa otaczałam się bielą bo mi właśnie śniegowej brakowało
Te misy z ostatniego lina są przepiękne! Ja bym białe brała A jak czarne to bardziej matowe, to te błyszczące trochę za bardzo krzyczą jak dla mnie...no ale do nowoczesnych klimatów w sumie pasują

Białe mam i mogę miksować
Czarne zawsze mogą w domu wylądować .....
Nie chcę chyba już tak dużo bieli.... Sama nie wiem
Madzenka 11:44, 17 sie 2012

Wychodzi słońce idę dumać do ogrodu
ana_art 11:44, 17 sie 2012

CZARNE!!! śliczne i będa ładnie kontrastowały