Czosnki mają pączki, ale po deszczach końcówki liści się brzydkie zrobiły. Ostróżka już ma 15 cm. Carexy po ścięciu zakwitły. Hortensje zaczynają puszczać zielonewszystko mnie cieszyMiłego dnia dla wszystkich
Jola.. nic nie rób. Posadź na głębokości jak rosła i tyle. Kwiaty po przesadzeniu mogą być dużo gorsze niż były, bo to nie pora na dzielenie. Jak zobaczysz, że kwiaty są brzydkie to je zetniesz, a jak będą ładne to zostaw. Jak zetniesz to nic się nie stanie i jak zostawisz to też nic się nie stanie. Na pewno jak przekwitnie to dobrze jest wyciąć te pędy, by nasion nie zawiązywała
Idę zaraz przesadzać swoje piwonie, bo wymyśliłam gdzie posadzę jabłonki ozdobne
Dzień dobry Aniu.
Ja dopiero zaczynam sobie wydreptywać ścieżki po waszych ogrodach odwiedzając wątki i to moje pierwsze wpisy i nieudolne próby "zakolegowania się" z Wami. Witam się więc tu z Tobą.
Podpatrzyłam na wątku u drugiej Ani, że zaopatrzyłaś się w wąż zraszający. Ja również nie mam rozprowadzenia wody. U mnie straszna susza. Niewiele u mnie jeszcze rośnie a i tak godzinami chodzę po ogrodzie ze szlauchem żeby podlać ogród. taka linia kroplująca bardzo by mi ułatwiła życie. Jak się sprawdza? Już rozłożyłaś u siebie? Masz na stałe podłączoną i sobie kropelkuje cały czas czy włączasz, gdy potrzebujesz podlać?
Rękawiczki świetne
Ilonka te tulipany Cię zawiodły kolorem?
Ja uwielbiam takie stonowane. To jest kolor perłowo-różowy w odcieniu porcelanowym. Dla mnie są piękne i ta oszałamiająca ich ilość - bajka
Wszystkie fotki super
Źle sadziłam moje cebule. Myślałam, że po 5 sztuki to ładnie będzie, teraz wiem, że rzędami będę sadzić jednego rodzaju