Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:50, 14 kwi 2016

Do góry
hmmmm one maja mieć ciemny róż....

bergenie zaczynają kwitnąć i uwaga opóźnione krokusy wyszły

po dwóch latach ponownie zakwitły żółte szachownice

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:48, 14 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle cudny kolorowy przepych. U mnie wiosna mniej zaawansowana.
Cieszę się z moich kolorków bo codziennie coś nowego przybywa lae i ubywa niestety , tulipanki botaniczne kwitły coś ponad tydzień i już porobiły się brzydkie...
ale w ich miejsc3 starują tulipany duże, czekam z niecierpliwością na ich spektakl

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:46, 14 kwi 2016

Do góry
Witam bardzo serdecznie
Jestem obserwatorką Ogrodowiska, a od niedawna nawet się zarejestrowałam, oczywiście podziwiam wszystkie realizacje , które są tutaj prezentowane i jestem pod ogromnym wrażeniem, nie tylko ogrodów, ale także, a może przede wszystkim dobrej energii jak tu panuje i chęci wzajemnej pomocy w tzw. "sprawach ogrodowych". Pewnie myślicie, że brzmi to pompatycznie, ale tak czuję . Ośmielona chęcią Waszej pomocy, ja także proszę o pomoc w urządzeniu mojego przedogródka. Dużo się już naczytałam na forum ale..........., niestety pustka w głowie i brak wyobraźni !!. Proszę doradźcie co mam posadzić. Dodam, że jest to miejsce bardzo nasłonecznione
Oczywiście krzaki i piaskownica do usunięcia !!!!!!!!!

Monika

Rozpoznawanie roślin jednorocznych 20:43, 14 kwi 2016

Do góry
a czy ktoś wie co to może być za roślinka? wyrosła w miskancie

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:42, 14 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Powojnik Montana lada dzień zakwitnie.

Jaki to?
Identycznie u mnie, ale mamy podobna wiosnę
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:42, 14 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wczoraj robiłam pierwszy w swym życiu kancik Między trawnikiem a warzywnikiem kładę listwę aka alubord
Jeszcze nie jest zasypana, ale efekt jako taki już widać. Może kiedyś położę tam krawężnik, jednak póki co, wolę tańsze, mniej praco i czasochłonne oraz bardziej mobilne rozwiązanie

Dziś pada od rana...znowu.

To super że masz deszcz dla tego trawa taka soczysta i buksiki fajnie porosły widziałam tak fajnie rozsypane extra pomysł macham Marcia miłego wieczorku
Bawarka 20:41, 14 kwi 2016

Do góry
Bez juz zaczyna pachniec, sliczny, cudowny zapach

poziomeczki Regina dalej kwitna

czysta niewinnosc...

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:39, 14 kwi 2016

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:37, 14 kwi 2016

Do góry
i troszkę kwiatuszkowo

Ukojenie 20:37, 14 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
I zonkil zakwitnie:

Mam pytanie do tych co wysiewali jezowki. Czy to moga byc siewki jezowek?

Bardziej wygladaja na lubin, jezowki na starcie maja ciut fioletu..sfoce ci moje, bo juz je w gruncie widac. A ta druga roslina, trudno powiedziec.
Bawarka 20:37, 14 kwi 2016

Do góry
Kolorowe...kly

jaskier

Ogród z uśmiechem 20:34, 14 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Jak widzę to główne nasadzenia to same iglaczki

Hortensje i trawy nie pasują mi w tym trójkącie, do przesadzenia w jednej linii lub w grupach, tam widziałabym magnolię, a nawet dwie lub wiśnię Pisardii, złotokap, dołożyłabym lilaki, poniżej jodełkę procera aurea lub świerka Maingold lub jaśminowce lub kaliny, z drzew wierzbę Hakuro lub głóg Paul Scarlet, dalej w prawo buki, na najniższe piętra, azalie japońskie, rozchodniki, min. berberysy, trawki, żurawki, sama musisz się zdecydować, ja tak na szybko rzucam propozycję zageszczającą, mocno zagęszczającą

Jak widzisz też nabazgrałam, a gdzie tam jeszcze do kolorków

Pomogłas mi z usytuowaniem grujecznika. Masz rację w rogu pomiędzy serbami i choinami nie pasował. - będzie przecież w miarę duży - przy sosnach czarnych będzie pięknie wyglądał. Mam dwie pisardi, ale w innym miejscu. Tam gdzie są Danusia mi proponowała brzozy - muszę sobie przemyśleć - może zamienić pomysły?
Na pewno nie podoba mi się złotokap, ale dlatego, że to jedna z niewielu roślin, której nie lubię.
Nad bukami do tej pory nie myślałam ale muszę "ułożyć" je sobie w głowie.
Na pewno muszę przesunąć hortensje, są, masz rację, za głęboko.
Zastanawiałam się, czy za żywopłocikiem cisowym za ławeczką, nie dać róż albo dereni??
Dałaś mi Agatko do myślenia ho ho.
Bawarka 20:33, 14 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
I znowu takie tam...nudy panie nudy ...ba, wiosna panie ..

amanogawa

i ..tez amanogawa. Jeden ogrod, tak samo sadzone a taka spora roznia w rozwoju

juz pomalutku przekwitaja...

A aaa jakie kolorki ! ja siem nie nudzę zerkając do ciebie hę Kasiu to bergenia ta pirso ? ja dziś pociachałam swoją żeby wyszły kwiaty i dużo ich ale trzęsę się bo -1 mam mieć w nocy beee
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 14 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
wczoraj

Slicznie, czysto.... i ta soczysta zieleń
Bawarka 20:33, 14 kwi 2016

Do góry

Miej serce i patrz w serce...

A ten terminator jeszcze zyje...

zawstydzona ...
Kiedyś będzie tu ogród 20:32, 14 kwi 2016

Do góry
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

Z boczku

Od góry wygląda tak:

Jak sądzicie, chyba nie jest taki zły, ma szanse na reanimację?
Bawarka 20:31, 14 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Powtorze te fotke...

Przypominajac, ze teraz jest najlepszy czas na zastosowanie nicieni zimnych

Jak ikra to wyglada.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:31, 14 kwi 2016

Do góry
Gosia, Renia mi obiecala kupic seslerie. Jeszcze nie mam, nie pytsj gdzie wcisne

My w planie mamy Transylwanie glownie, i Braszow. Tylko piec dni. Damy rade

Dzisiaj zrobilam kanciki w przedogrodku. I czesciowo rozgarnelam kopczyki rozom. Byly z kompostu, wiec jest czarno... Wujek przywiezie w niedziele kore. Bede miala zapas. Super, bo mnie chwasty zjadaja...

Milego wieczoru!

Ranczo Edy 20:28, 14 kwi 2016

Do góry
Hej hej dziewczynki obiad zrobiony był i już nie ma co zbierać , ogródek Lenkowy wstępnie jest tylko kwiatki sadzić !!!

Hanusia - słoneczko od Ciebie dotarło co prawda wiatr chłodnawy ale pogoda super dziś była Do przodu u mnie ? co ty mówisz widziałam u Ciebie tak samo wszystko się otwiera i kolorowi miłego wieczorku

Jolcia - zamiar był hi hi ale nie dało się jak od Hanusi słońce przyszło to już tylko sekator i nic więcej no i bergenia pocięta zaraz fotki wstawię

Ana - pigwowiec kwitnie no bałam się o niego bo późną jesienią przenosiłam i tak długo pąki miał jak zima się kończyła siekło połowę i to co zostało super się prezentuje ...nasionka znajdziesz na pewno

Irenka - następnym razem za wysoko jest i nie pomyślałam żeby go focić na różowym widziałam pączusie malutkie bo częściej przechodzę przyjrzę się obiecuję
Lencia miała w tamtym roku ale teraz musiałam przenieść bo będzie zmiana miejsca zabawowego i już czeka chce ścieżki i kwiatki na razie malutki a później zobaczymy

Basiu - ja najchętniej bym z ogrodu nie wychodziła wcale hi obiady nas do rzeczywistości przywołują Lenka mus ogródek mieć znów bo mamusi robi porządki teraz to delikatnie a za bąbla to o ho ho każdy kwiatek był zerwany później mówię Lenka poczekaj choć fotkę zrobię !!!

Izabelka - mam mam bardzo ładnie grabi i w ogóle pracowita jest lubi ogród a kwiatki różowe naj bardziej

ogródek Lenci miniony sezon

zaczątek teraz...ławeczka musi być na odpoczynek

Bawarka 20:27, 14 kwi 2016

Do góry
I znowu takie tam...nudy panie nudy ...ba, wiosna panie ..

amanogawa

i ..tez amanogawa. Jeden ogrod, tak samo sadzone a taka spora roznia w rozwoju

juz pomalutku przekwitaja...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies