Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 20:32, 14 kwi 2016

A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

Z boczku

Od góry wygląda tak:

Jak sądzicie, chyba nie jest taki zły, ma szanse na reanimację?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
07_Rene 20:33, 14 kwi 2016

Kasya napisał(a)
krotko przycielas, ale wszystko zielone,
najwiekszy dylemat jak sa suche patyki i zielone koncowki

To ja mam taka lawendę. Obcięłam w tym roku dosyć mocno, ale widzę że nowe zielone łodygi wyrastają z podstawy krzaczka, więc suche się zazieleni...
Bogdzia 20:35, 14 kwi 2016

Pewnie ze sie odbuduje ale można z tej gołej strony podsadzic małymi bukszpankami i wtedy szybciej sie wypełni.
07_Rene 20:39, 14 kwi 2016

anka_ napisał(a)
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Jak sądzicie, chyba nie jest taki zły, ma szanse na reanimację?

Z tym tyłem może być ciężko, więcej czasu regeneracja pochłonie, nie wiem czy nie prościej go podsadzić inną sadzonką. Ale z innych stron wygląda całkiem, całkiem
Anusia 20:44, 14 kwi 2016

Ale masz trawek, u mnie marnie ale to co mi się udało wychodować żyje Z lawendą jeszcze tak nie eksperymentowałam, trzeba będzie wypróbować. Buksik ładny, Bogdzie dobrze radzi, odbuduje się. Pozdrawiam z Żuław
anka_ 20:45, 14 kwi 2016

Kasya napisał(a)
krotko przycielas, ale wszystko zielone,
najwiekszy dylemat jak sa suche patyki i zielone koncowki

Kasiu cięłam wg Toszkowej instrukcji u Miry https://www.ogrodowisko.pl/watek/5440-co-i-jak-nowicjuszka?page=46#post_3 Mam nadzieję, że dobrze

07_Rene napisał(a)
Ale wielka masz już stipę! Ja wczoraj pikowałam, ale jeszcze mi jeden pojemnik został do rozsadzenia.... i naparstnice.
Mnie dopiero czeka pikowanie, ale już się boję...

Bogdzia napisał(a)
Pewnie ze sie odbuduje ale można z tej gołej strony podsadzic małymi bukszpankami i wtedy szybciej sie wypełni.

Bożenko narazie nie chcę podsadzać, bo on nie jest na miejscu docelowym, ale w izolatce. Był bardzo mocno przerośnięty uciążliwym chwastem i muszę mieć pewność, że nie przeniosę tego drania na rabaty. No i on na dole ma gałązki, które dostawały żyłką od kosiarki- mam nadzieję, że z nich teraz ładnie puszczą.

07_Rene napisał(a)

Z tym tyłem może być ciężko, więcej czasu regeneracja pochłonie, nie wiem czy nie prościej go podsadzić inną sadzonką. Ale z innych stron wygląda całkiem, całkiem

Renatko narazie nie mogę go podsadzić. Ale popracuję nad nim, zobaczymy jak się spisze.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 20:48, 14 kwi 2016

a te buksy to bardzo do moich potrzebne
Kasya 20:48, 14 kwi 2016

a te buksy to bardzo do moich podobne
LyraBea 20:57, 14 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Beatko .... no i aż mnie zatkało i nie wiem co odpowiedzieć.... Bardzo mi miło, serdecznie witam i zapraszam.
Teren rzeczywiście nie jest łatwy ale dzięki błędom a teraz dzięki wsparciu z forum nauczyłam sobie z nim radzić. I zaczyna to przynosić pierwsze efekty.

Dziękuję za miłe przyjęcie. Ja też po cichutku a nawet bardzo głośno liczę na pomoc w rozplanowaniu ogrodu. Będę czerpać całymi garściami.
anka_ 20:57, 14 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Ale masz trawek, u mnie marnie ale to co mi się udało wychodować żyje Z lawendą jeszcze tak nie eksperymentowałam, trzeba będzie wypróbować. Buksik ładny, Bogdzie dobrze radzi, odbuduje się. Pozdrawiam z Żuław
Aniu staram się szykować sadzonki do przyszłych nasadzeń. Dzięki dobrym duszyczkom mam sadzonki czy nasionka. Lawendę siałam w tamtym roku i pierwszy raz cięłam, też dopiero z nią próbuję. Buksik do reanimacji, a czekają jeszcze kolejne.
Cichaczem wędruję Aniu u ciebie, widziałam że będziesz kładła linie kroplującą. Ja mam zamiar poprowadzić linie do warzywnika i pod żywopłot. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies