Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:43, 04 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Też nabyłam tę roślinkę, i niewiele o niej wiem. Jaką lubi glebę, obojętną czy kwaśną?

Lubi glebę bardzo ubogą.. tak podaje literatura.. a o więcej nalepiej pytać Mariusza z Przyjaznego, bo on ma żeleźniaki.. a ja dopiero się ich uczę

Edit i obrazek. Jak powtarzam to sroki..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:42, 04 kwi 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Aniu czy Ty masz Żeleźniak Russela? Co powinnam z nim zrobić wiosną? Ściąć jakoś, czy tylko brzydkie liście usunąć?

Mam ale od zeszłego roku.. patyki ścięłam na początku marca.. liście po opadzie śniegu marcowym szlag trafił, wyzbierałam niedawno to co padło.. i widzę nowe listki.. czyli żyje..

Pierwszy żółtek..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:40, 04 kwi 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Ale storczyków ! ile kwiatow.. One tak kwitną na okrągło,czy maja ten sam termin kwitnienia?.
U mnie to tylko bialy tak ładnie kwitnie ,właśnie wypuścił nowe 2 pędy,i bedzie kwitł do zimy...a pozostałe marnie

Kwitną cały czas, ale najwięcej kwitnie i najładniej to wiosną. Jak zaczną w lutym to tak dają czadu. W zeszłym roku pościnałam patyki dość drastycznie.... bo mi na oknie się nie mieściły i bałam się, że wogle nie zakwitną, ale kwitną. Juz nie tak wysoko jak kiedyś, ale kwiatów maja sporo

Edit dla obrazka

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:33, 04 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania moja gwiaździsta przyćmiona jeszcze
Natomiast startuje i to nieźle inna.
Niestety nie znam nazwy, bo była opisana jako żółta rzeka. Okazała się całkiem inna.
Powtarza kwitnienie. Ma duże różowo białe kwiaty.
Może masz pojęcie co ona za jedna ???

Dzisiejsza fotka.

Sorki, ze tu wrzucam ale wiem, że nie masz czasu zaglądać do innych...

Jak zakwitnie to będzie łatwiej ustalić co to za ona Mózg mój odmawia myślenia. Nawet nie typuję co to może być.

Yellow River mam .. i kwitnie bardzo krótko.. najkrócej z magnolii.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:45, 03 kwi 2016

Do góry
Kasiu, No nie wiem, trafiłam na dobry humor sprzedającego? Sprzedawał po 20 zeta.
Ale byli i tacy co mieli ITOH i po 100 i 400- ale duże donice, to i rośliny duże.
Jeżeli mi się zaaklimatyzuje w ogrodzie, to będę mocno zadowolona! Mam już jedną różową ale chcę ich więcej!

Urodzinowe zyczenia dla Danusi 23:39, 03 kwi 2016

Do góry
Danusiu - wszystkiego co najlepsze! Niech Twoje sny i marzenia jak najszybciej staną się rzeczywistością

Moja bajka 23:12, 03 kwi 2016

Do góry
Wkrótce z tej perspektywy rodków nie będzie widać, bo zasłoni je leszczyna
Pissardi wystartowała. Po kwitnieniu mocno ją przytnę żeby łądnie się zagęściła. Luki tak robi i jego pissardi są śliczne

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:11, 03 kwi 2016

Do góry

Jak się już zmieniło

pierwszy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:10, 03 kwi 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
w blokach startowych czeka już sasanka

Ależ piękne futrzaki! Moje wyginęły
U nas straszna susza, nawet trawy nie chcą wychodzić z ziemi. Red Baron mi śpi albo wymarzł. Szkoda by było. Czy ja widziałam już u Ciebie liście lilii?
Za fioletowymi krokusami, masz jakieś czerwone trawki - co to?
U Przemka w ogrodzie. 23:07, 03 kwi 2016

Do góry
przemekg napisał(a)

Ogród obecnie ma ok 4000m2 powiększany był wielokrotnie i mógłbym to czynić nadal tylko chyba nie o to chodzi, wiadomo że samo się nie zrobi wszystko wymaga czasu pracy, Ma cieszyć, dawać radość a nie przytłaczać ogromem obowiązków.

Czyżby miejsce na zegar słoneczny, och ja to marzenie też zrealizowałam w zeszłym roku.
Moja bajka 23:07, 03 kwi 2016

Do góry
I już każda w swoim domku

I stała się rzecz niesamowita - werbena jednak postanowiła wyrosnąć

Zebrałam kiedyś nasiona ciemiernika (w sumie nie jestem pewna czy to nasiona ) i sypnęłam w ziemię. Tu po lewej widać takie maleństwo, ale jeszcze chyba za wcześnie by mówić co to.
Moja bajka 23:03, 03 kwi 2016

Do góry
Przesadziłam swoją brunerę JAck Frost spod sosen, bo jakoś mi tam wśród host nie pasowała i przy okazji podzieliłam ją na pół. Teraz w środku rośnie brunera cała zielona, a po bokach pstrokate koleżanki .

Chyba muszę poprawić, bo jedna mi ciut w tył uciekła . I dzisiejsze pikowanie jeżówek. Takie maluchy, a korzonki mają całkiem spore
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:02, 03 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sasankowo masz w lepszej formie! Pogodnego nieba życzę, żeby nasze roślinki trochę ciepła poczuły, a my przy okazji tez skorzystamy!
pogoda potrzebna bo praca na rabatkach się spiętrza
Haniu życzę ci również pogody nieba i ducha

Ogród do kwadratu 23:00, 03 kwi 2016

Do góry
gusiarz napisał(a)

Aga, co masz w tej czarnej donicy tu po lewej?

ps. Pięknie masz do kwadratu
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:55, 03 kwi 2016

Do góry
coś wam pokażę ,choć to nie mój ogród to warto pokazać. Kto odgadnie ?gdzie to ?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:53, 03 kwi 2016

Do góry

kolejne cebulice

serduszka też już w pączkach jakoś szybko mi ta wiosna umyka......za szybko
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:51, 03 kwi 2016

Do góry
eda napisał(a)
Acha to super będą dwa kolorki A to ostatnie to piwonia ?

Tak, Edytko, piwonia drzewiasta. Oby udało się utrzymać przy życiu!

Ogród w szczerym polu 22:50, 03 kwi 2016

Do góry
Za nami cieplutki weekend więc i prace posunęły się do przodu. Na początek ku mojej uciesze staneły 2 skrzynie W tym roku będę sadzić tylko koperek, szypiorek, pietruszkę, szpinak i lubczyk, który wysadziłam obok skrzyń,bo wiekszy z niego krzaczorek Jako, że ze mnie początkująca ogrodniczka na wiecej się nie odważę Zobaczymy jak mi pójdzie w najpotrzebniejszych "pyszotkach" i jeśli zdam egzamin, to w przyszłym roku posadzę więcej

Wczorajszy dzień był także wyprawą do centrum ogrodniczego na "duże" łowy. Duże, bo kupiłam 2szt brzozy Doorenbos (ok 3m) i 4szt śliwy wiśniowej Pissardi (ok.1,8-2m)na szpaler. Dołki pod drzewa wykopane i czekają na jutrzejszą dostawę
Generalnie w tym roku niestety niewiele więcej nie będę sadzić, chciałabym jeszcze skończyć lewą ścianę tujową ale jeszcze kombinuję i szukam pomysłów. Czytam, przeglądam, szukam, podpytuję... Ehhhh... bardzo bym chciała mieć już to wszystko za sobą, to czekanie jest chyba najgorsze i świadomość ile jeszcze pracy nas czeka. Ale, drzewka będą już sobie rosły i to jest duże pocieszenie
Cały czas tylko sobie powtarzam, że na rabatki przyjdzie czas, choć w ogrodniczym to jak dziecko w sklepie z cukierkami się czuję hihi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies