Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:59, 13 mar 2016

Do góry
I rynna wczoraj kupiona, gdy ja umyje wstawię do domu bo chce narcyzy popędzić w ciepłe aby kwitły na Wielkanoc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:57, 13 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Madżen przyprawiasz mnie o wyrzuty sumienia- gdy kładłam się spać jeszcze pisałaś, gdy wstałam już pisałaś ogród mam w stanie niemal nienaruszonym od zimy, mam mocne postanowienie że chociaż dzisiaj godzinkę...

A teraz jadę na narty wstałam o 6;0
Dla Ciebie doniczki

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:55, 13 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Roze to akurat wolałabym sekatorem
ale lawende, buksy, trawy od przyszłego roku, berberysy i tawuly spróbuje norzycami eletr.

Do róż musi być mega ostry nówka sekator

A tak wyglądają evergoldy po goleniu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:53, 13 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Zostało mi jeszcze dużo mchu we worku i teraz nie wiem co z nim zrobić? Jak go przechowujesz? Ja go zraszam w tym woreczku, ale czy on przetrwa trochę?

Zespół cieśni nadgarstków też mam, u mnie akurat od klawiatury komputera. Można to wyleczyć zabiegiem nacięcia mięśni, ale ja tego nie zrobiłam, tak samo jak nie dałam grzebać przy kolanach.

Mech trzymam na zewnątrz w worku i od czasu do czasu dorzucam mu wilgoci

Mchem wyscielam np lampiony i donice z tulipanami ( nieskończona bonus mam bazi )

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:50, 13 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Marzenko, był wybor rozniastych ciemierników na giełdzie? I po ile?

Irenko były tylko Nigra po 12 i 15 zł (duże) takie jak już posadzone u mnie

Te małe na fotkach są z Biedry. -przekwitające
Ogród Mirelli 07:45, 13 mar 2016

Do góry
W domu teraz mam tak

W tym roku królują hiacynty

Tworzę mój skromny ogród 07:31, 13 mar 2016

Do góry
lilia napisał(a)
A to moje następne nabytki, oby tylko przetrwały jeszcze trochę na balkonie.

No i stipa, która z trawek jako jedyna wzeszła.
Rozmnażam też rozchodniki. Świetnie sobie radzą i rosną!

Fajne zakupy, tez ogladalam te roze, kusiło mnie, ale nic nie kupilam.
Wysiewy ida ci doskonale, pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:11, 13 mar 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Gdzie jest to miejsce
Że tam tak kolorowo?
Cóż to za pytanie
- przecież to Miłkowo.

Irenka z mężusiem
Wciąż się uwijają
Swoją ciężką pracą
Ogród upiększają.

Są tego efekty
Wszyscy to widzimy
I jak pszczoły do ula
Chętnie się schodzimy.

Irenka radośnie gości wita
Do zdjęć wspólnych pozuje
I każdego z osobna
Szczerym uśmiechem częstuje.

Kochana, jaki talent!
Pieknie dziekujemy za wiersz, przeczytalam mezowi, kochana jesteś

Moje ukochane miejsce na ziemi 00:12, 13 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Agata co Ty bierzesz ales roboty zaliczyła ....powojnik juz takie liscie? Gdzie ja mieszkam nawet krokusy mi nie zakwitły

Joluś nic nie łykam
mam mundurowego w domu...
więc zamiast na mandat wolę na roślinki kasę stracić.

U mnie przyroda gna do przodu, mimo, że słoneczka nie ma.
Chyba te deszcze i wilgoć robią robotę.

Aż się boję załamania pogody, myślę,
że zima już nie wróci i tego się trzymam.

Krokusy to już dawno u mnie kwitną.

Zszywkowy ogród marzeń :) 00:10, 13 mar 2016

Do góry
Jakiś czas temu pisałam o rabacie z różami i piwoniami przy studni, wymyśliłam coś takiego Chciałabym zapytać Was o zdanie: Co myślicie? Zmienić coś czy mogę sadzić ?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:43, 12 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie straszę tylko znam realia.. tak czasami bywa. I sorki taki mamy klimat..
Od ponad 10 lat na Wielkanoc zawsze pada śnieg.. może z jakimś wyjątkiem.. Ja tam wiosnę ogłaszam po Wielkanocy
A na razie sasanka nawet w pąkach.. głupia.. Krokusom, przebiśniegom, ciemiernikom i irysom śnieg dużo nie zaszkodzi.. ale ją załatwi na amen.
Prognozy długoterminowe też nie są optymistyczne, na pewno będzie zimno. I to wszyscy tak kraczą.

Aniu moja w takim samym etapie radosci wychodzenia a gdybym ja przykryła czyms?
Anulajda w raju 23:40, 12 mar 2016

Do góry
a tu pomiędzy trawiszami resztę burgundy ice wsadzę ale chyba jeszcze do końca się nie przekonałam bo to miejsce było przeznaczone dla różowych róż...

Anulajda w raju 23:13, 12 mar 2016

Do góry
Na rozchodnikowej za żywopłotkiem z bukszpanu będą lavander ice 5 szt
Beskidzkie marzenie 23:06, 12 mar 2016

Do góry
Moniq napisał(a)

i jeszcze rózyczki okrywowe, które ewidentnie juz startują; czy to sie obcina? jesli tak to jak dużo i czy juz mozna?
chyba powinnam poobrywac te listki; moze jutro będzie sprzyjająca pogoda w końcu

Czytałam gdzieś, że w pierwszym roku nie przycina się.. Twoje to chyba starszaki..
Ania z Zielonego Wzgórza 23:04, 12 mar 2016

Do góry
Witam także, chyba 2 w 1, na pewno pozytywnie

Moje pierwsze zbiory, ale byłam dumna

Nasze hibiskusy małe i duże

Spodobała mi się trytoma

Połowa sierpnia moje cukinie odwiedziła żabka

Korzystając z trzydniowej nieobecności męża, postanowiłam powiększyć znów ogródek, a wtedy był taki wielki upał, ale zdążyłam to najważniejsze.

Wodociągi synka

Słoneczniki, pomidorki, pajęczynka

Moja córka zakłada sobie ogródek, w miejscu w ktorym wcześniej była ziemia kompostowa, a ja tak muszę się męczyć z trawą. Takiej to dobrze.

Koniec sierpnia, zdjęcie mojego ogródka. Trochę jednak urosło, a nie którzy mówili, czerwiec późno siać, ale im potem było głupio.

Wyczekiwane wykopki w końcu nadeszły. To jedna z tych chwil co skakałam z radości. Na dwa obiady wystarczyło.

W październiku wracając z grzybobrania zajrzeliśmy pod nasze brzozy. Że rosną tam grzyby wiedzieliśmy tylko z opowieści, a tu taka niespodzianka.
Kolejne skakanie z radości.

Nasze borówki amerykańskie

Nowy sezon 2016 rozpoczęty

Lawendowy zawrót głowy 23:03, 12 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)

To mi dałas wybór...ogród niby mały ale sporo się zmieści..miłorzęby już mam, klon chodzi mi po głowie i chyba fajnie wpisze się u mnie...pokazałam to miejsce.Amanogawa też w moich planach..mało o niej wiem, ale piękna jest

A widze nie sa wymagające rosna niewiele na szerokosc do metra , pieknie kwitna wiosna a jesienia sie slicznie przebarwia ma duze liscie bardzo mi sie podobaja

Ania z Zielonego Wzgórza 22:54, 12 mar 2016

Do góry
W 90% zrobiłam to sama, byłam z tego bardzo dumna, zwłaszcza, że glebę mamy gliniastą z dużą ilością kamieni. Na początku były to jakieś 4 metry kwadratowe. Posiałam marchew, pietruszkę, fasolkę szparagową, cukinie, brokuły, ogórki, kukurydzę, cebulę, groszek cukrowy, buraki, paprykę, która urosła do 20 cm i tyle, groch mi zaginął. Był też słonecznik, nasturcja i nagietki.Tak wyglądał mój ogródek po moich nocnych sadzeniach, do 23 w nocy, skapitulowałam jak posiałam buraki, a potem pietruszkę w tym samym rzędzie. Poszłam spać, a od 4 rano, jak było już jasno siałam dalej, tym razem zapomniałam zostawić więcej miejsca ogórkom, mąż miał ubaw, a ja ganiałam z karteczką co mogę siać koło czego.
Kiedy kończyłam o 7 rano pierwsze promienie słońca zaglądały już na moje grządki. Posadziłam troszkę ziółek, bazylię, tymianek, stewię i wyhodowaną przeze mnie szałwię. W połowie czerwca posadziłam ziemniaki. Myślałam, że już po nich, a one w końcu wzeszły po 3 tygodniach. Wyglądało to tak.

Mój synek znalazł sobie kolegę z traktorkiem, starszego od siebie prawie o....60 lat. Uśmiech nie schodził mu z buźki.

Jak to dzieciom mało do szczęścia potrzeba, kilka dżdżownic, a tyle radości.

Kolejny weekend, kolejne powiększanie ogródka, posiałam sałatę, oj pyszna była, posadziłam czosnek, który okazał się dymką. Posiałam nasiona ostróżek i lewkoni, ale ani jedno nasionko nie wzeszło. Posiałam też mieszankę na obwódki, ładnie kwitła całe lato.

Ile razy przechodzę drogą, to moje spojrzenie ucieka do tych wierzb

To nasza katalpa

Tutaj na pierwszym zdjęciu widać bambus polski, a na drugim to co po nim zostało... wykopaliska- piaskownica mojego synka, ale ile frajdy.

Ogródek Ewy 22:50, 12 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Agnieszko, to nie tak że ja ich nie lubię, ja ich się boję....
Nie potrafię jeszcze o nie odpowiednio zadbać. Mam je od zeszłego sezonu, to ich pierwsza zima w moim ogródku, pierwsza wiosna i już mam kłopot bo nie wiem co dalej. Każdą trzeba inaczej ciąć....nie wiem czy sobie poradzę.
Trochę szkoda by było gdybym je zmarnowała.
Niewiedza zawsze mnie powstrzymywała przed zaproszeniem róż do ogródka.

Ewcia to jest nas dwie, też mam stresa przed poradzeniem sobie z uprawa róż, ale już mam na oku kolejne . Trzeba się będzie szybko uczyć.
Ogródek Ewy 22:47, 12 mar 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Piekne wspominki

Już nie długo będziemy mogli takie podziwiać nie tylko na zdjęciach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies