Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Kawa 08:03, 12 kwi 2016

a ja potrzebuję chyba ze srylion worków kory żeby przykryć ziemię chwasty teraz po deszczu rosną na potęgę
07_Rene 08:19, 12 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ha! Ale jestem z siebie dumna

babka napisał(a)
Przyszłam pomachać Ci na dobranoc Na temat hortensji odpowiedziałam u mnie

Byłam, widziałam Dziękuję.
Zawiązała jeden pączek kwiatowy, ale jako pierwszy uschnął

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kochana ja jeszcze mam trzy rabaty do ogarnięcia z chwastów na dużym i jeszcze trocinowe, a już w przydomowym zarosło na nowo

Na zdjęciach wcale tego nie widać Pocieszam się, że to teraz tylko, bo jak byliny bujną to na chwasty nie będzie miejsca

anabuko1 napisał(a)

Dziewczyny u mnie chwasty tez rosną na potęgę.ale cóz można zrobić z jednym dniem wolnym ??wydaje się człowiekowi,ze ogarnie.a po dwóch dniach widzi,że nie do końca.

Myślałam, że to tylko u mnie tak jest
Dziekuję za rady w sprawie gęsiówki. Dziś ją podzielę. Najwyżej kwiaty przytnę

Kawa napisał(a)
a ja potrzebuję chyba ze srylion worków kory żeby przykryć ziemię chwasty teraz po deszczu rosną na potęgę

W korze też sieja się chwasty, tylko łatwiej je usunąć. U mnie kora się nie nadaje, ja idę w rośliny zadarniające
margaretka3 09:24, 12 kwi 2016

Reniu, nie jestem pewna, co to jest. Coś mi mówi, że to nie floks, węższe i ciemniejsze liście ma (tak przynajmniej mi się wydaje na zdjeciu), ale jeśli jest tego tylko kilka, to zostaw, zobaczymy, co z tego wyrośnie. Wyrwać zawsze zdążysz
07_Rene 09:25, 12 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, nie jestem pewna, co to jest. Coś mi mówi, że to nie floks, węższe i ciemniejsze liście ma (tak przynajmniej mi się wydaje na zdjeciu), ale jeśli jest tego tylko kilka, to zostaw, zobaczymy, co z tego wyrośnie. Wyrwać zawsze zdążysz

Dzięki
Milka 15:57, 12 kwi 2016

anabuko1 napisał(a)

Dziewczyny u mnie chwasty tez rosną na potęgę.ale cóz można zrobić z jednym dniem wolnym ??wydaje się człowiekowi,ze ogarnie.a po dwóch dniach widzi,że nie do końca.

To prawda, ale to na początku, potem rośliny zakryją, a im starsze i gęściej, juz nie ma tyle pracy z chwastami. U mnie kory nie ma, jakoś mi sie nie sprawdza, wole ziemię, ja w angielskich ogrodach, albo ściólki ze swoich roślin, po mieleniu.
Milka 15:59, 12 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
A teraz prośba o identyfikacje...
Mam taką kępkę byliny, z tego co pamiętam to floksy

Na rabacie mam też kilka takich siewek. Czy to to samo?

Cos takiego mi wypatrzyłam... Co to może być? Bardziej jak krzew lub drzewo

Floksy na bank nie; trzeba czekac, może jeżówki?
A to drugie, to jakieś rojniki chyba
A 3 jakby drzewka jakieś, ale jestem ciekawa, co to będzie
07_Rene 19:11, 12 kwi 2016

Milka napisał(a)

Floksy na bank nie; trzeba czekac, może jeżówki?
A to drugie, to jakieś rojniki chyba
A 3 jakby drzewka jakieś, ale jestem ciekawa, co to będzie

Jeżówki też na bank nie, bo wzeszły i inaczej wyglądają. Miałam tam jeszcze rozwar, ale to raczej nie on. Poczekamy, zobaczymy
Trzecie to na 99% krzewuszka.

Grzebałam, grzebałam, aż się dogrzebałam W korzeniach brunery znalazłam dziś chyba larwę opuchlaka. Była tylko jedna i jaja - mniejsze niż kulki nawozowe i jaśniejsze.

Brunerę kupiłam latem w tamtym roku - Gosiu-Margaretko, pamiętasz? byłyśmy razem w szkółce niedaleko Ciebie. Zastanawiam się, czy to są nowe larwy i jaja, czy to robactwo siedzi w korzeniach już od lata???

Obok miałam rodka. Grzebałam mu w korzeniach, ale bryła taka jednolita, że ciężko cos wypatrzeć. Rozgrzebałam też inną brunerę, która wtedy kupiłam - czyta.

Boję się, że będę mieć inwazje

Anda 19:15, 12 kwi 2016

To chyba nie jest larwa opuchlaka. Twoja jest taka zielonkawa...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 19:20, 12 kwi 2016

Anda napisał(a)
To chyba nie jest larwa opuchlaka. Twoja jest taka zielonkawa...

Nie wiem już sama... Zdjęcie komórką więc może ciut przekłamuje. Na żywo wydawała się raczej biała. Jeden liść brunery jest już nadgryziony, dlatego pomyślałam o opuchlaku. Ale chyba larwy nie jedzą liści? tylko osobniki dorosłe? Cienka jestem w te klocki...
Anda 19:23, 12 kwi 2016

Larwy żyjące w ziemi nie jedzą liści. Nieważne co za larwa, ja takie ptakom do karmnika wkładam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies