Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 17:40, 12 kwi 2016

dobrze, zrobilas, ze ich studnia oddzielilas, Paganini nie pasuje do Chopina, do stop mu nie siega wirtuozeria
Anda 17:43, 12 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
dobrze, zrobilas, ze ich studnia oddzielilas, Paganini nie pasuje do Chopina, do stop mu nie siega wirtuozeria

Zgadzam się Ale jednak te słowa to do Reni trzeba, ja nie mam studni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 18:13, 12 kwi 2016

Anda napisał(a)

Wg mnie werbena do róż nie za bardzo. Ona tak ogiglowata rośnie, tak bałaganiarsko. Może róże przesłonić. Kwitnie tylko na gorze, a na dole zielsko i łodygi... Nie widzę tego. Ona gra bardziej przy łąkowych nasadzeniach.

Ok - to co doradzisz innego?
Anda 18:50, 12 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Ok - to co doradzisz innego?

Klasycznie to jakas kocimietke, np. Superba - kwitnie juz od kwietnia, jest niska i zwarta. Jesli wyższą to może być Walkers Low - u mnie się nie pokłada. Zakrylaby troche nogi, gdyby za pare lat sie zrobily brzydkie. Ładnie wyglądałaby tam tez szałwia ta która juz kupiłaś, Compact Deep Blue.

Jesli chciałabyś wypróbować, to obok mojej SS rósł różowy ślaz piżmowy - malva moschata (sama sie wysiala) i tez to ładnie wyglądało. Jest dwuletnia i się w tym roku pożegnała. Jednak chce znów ja tam posadzić.
Hmm, tak po tych wszystkich rozmyślaniach to myśle, ze najładniej by wygladała kompozycja SS + szałwia Deep Blue + Malva moschata, która ładnie i długo kwitnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eda 18:54, 12 kwi 2016

Anda napisał(a)

Pięknieeee zarasz ruszy kwiecie macham serdecznie miłego Anda
katel 10:43, 14 kwi 2016

Wstawiłam u siebie na 53str. zdjęcie cięcia bzu ale w tym roku to raptem dwie gałązki wycięłam.
dajana 11:30, 14 kwi 2016

Ewo gdzieś ty widziała u mnie ogród? To jedynie kawałek trawnika i sześć rabat . Na dodatek nieskończonych ,czasu brak kasy brak i tylko dwie łapki do roboty Marnie mi idzie ,ale mam szansę na przyspieszenie .Reszta to pobojowisko i kupa kamieni .Dom owszem ładny to tez moja robota choć wnętrza nadal nie są skończone .W miedzy czasie doszłam do wniosku ze ten dom jest dla dwojga zbyt duży. Chyba go sprzedam i pobuduję połowę mniejszy ,parterowy Lubię swój dom, ba nawet go kocham ale do ogarnięcia wszystkich i wszystkiego jestem sama Sił już nie starcza i czasu. Mam już upatrzony projekt rozglądam się za miejscem, ale to jeszcze nie dziś .Najpierw musze go sprzedać .Dlaczego nie masz studni? ja mam i to było najlepsze co zrobiłam, darmowa woda do woli Studnia jest głębinowa na 30 m Woda zródlana pyszna Nie żałuje tez oczyszczalni scieków bo mam niewielkie koszty utrzymania .No ale nie będę ci opisywać mego domu .Przez lasy wokół, susza u mnie okropna ,nawet po ulewach na drugi już dzień nie ma po nich śladu Bez własnej wody nie utrzymałabym nawet jednej rabaty w dobrej kondycji. Wchodzę na portal z doskoku ,najczęściej z miejsca pracy ale będę zaglądać bo podoba mi się u ciebie Miłego dnia ci życzę.
anabuko1 14:12, 14 kwi 2016

Zajrzałam z nadzieją na porcję nowych widoków wiosennych roślin i kwiatuchów.
a tu pustko
Pozdrówki zostawiam
MirellaB 14:30, 14 kwi 2016

Anda napisał(a)

Klasycznie to jakas kocimietke, np. Superba - kwitnie juz od kwietnia, jest niska i zwarta. Jesli wyższą to może być Walkers Low - u mnie się nie pokłada. Zakrylaby troche nogi, gdyby za pare lat sie zrobily brzydkie. Ładnie wyglądałaby tam tez szałwia ta która juz kupiłaś, Compact Deep Blue.

Jesli chciałabyś wypróbować, to obok mojej SS rósł różowy ślaz piżmowy - malva moschata (sama sie wysiala) i tez to ładnie wyglądało. Jest dwuletnia i się w tym roku pożegnała. Jednak chce znów ja tam posadzić.
Hmm, tak po tych wszystkich rozmyślaniach to myśle, ze najładniej by wygladała kompozycja SS + szałwia Deep Blue + Malva moschata, która ładnie i długo kwitnie.

Za malwami nie przepadam
Kocimiętki mam bardzo dużo w nasionach. Wysiać je już do gruntu? Czy zakwitnie jeszcze w tym roku?
Jana 18:51, 14 kwi 2016

Przeglądnęłam ostatnie fotki i czekam na więcej