Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 14:39, 14 maj 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Dziewczyny, wielkie dzięki za podrzucanie pomysłów

Przed chwilą zrobiłam zdjęcie - zbliżenie na tojeść. Liczę na to, że w najbliższych dwóch, trzech tygodniach "wyleje się" na dłoń.

Super ta rzeźba bardzo mi się podoba

zapisuję sobie też nazwę truskawek
Ogród do odnowy 14:18, 14 maj 2023

Do góry
Ogród do odnowy 14:12, 14 maj 2023

Do góry
Ogród do odnowy 14:08, 14 maj 2023

Do góry
Oglądam kanciki u innych... dopiero na swoich zdjęciach widzę jaka to masakra łysa rabata bez kancika

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:43, 14 maj 2023

Do góry

cdn....
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:35, 14 maj 2023

Do góry

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:32, 14 maj 2023

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 13:31, 14 maj 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zupełnie jak u mnie

To nas więcej takich już mi lżej
Nie jest mi tylko lżej z powodu sekatora który mi się zgubił w czasie prac. Pewnie gdzieś się zakopał.

Sylwia, tiarelka od Ciebie kwitnie. Zostawiłam jeszcze zeszłoroczne listki. Myślę że zostanie przesadzona na drugą stronę po kwitnieniu, mam ich kilka na mały szpalerek

Bodziszek żałobny od Anitki kwitnie, wreszcie pokazał swoje rozmiary i może nadawałby się pomiędzy drzewa na tej dużej rabacie- jest dyskretny w kolorach, a zacieniałby ziemię przed chwastami. Tylko czy wytrzyma słońce zanim buki i choinki urosną?

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 13:27, 14 maj 2023

Do góry
Yahoo!

....no już czas najwyższy aby powrzucać parę wiosennych fotek z herbacianego ogrodu w klimacie japońskim - przepraszam za opóżnienie i zachęcam do oglądania

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:05, 14 maj 2023

Do góry
Widzę, że leżing to tylko u nielicznych .
U mnie na razie przerwa, skończyły mi się miejsca choćby lekko ocienione a i żołądek coś tam burczy .
W trakcie
Przerwa na kawę... 13:04, 14 maj 2023

Do góry
Z rzeczy przyziemnych - padły my Rauliefy, 3 duże sztuki. Wychodzi na to, że trzeba je dzielić jak zaczynają się wypiętrzać. Dobrze, że mam sadzonki z ubiegłego roku powtykane po rabatach.
Ogród bez reguł 12:59, 14 maj 2023

Do góry
galgAsia napisał(a)
Magnoliowa pomyłka...
Kupiłam w 2021 już po kwitnieniu. W ub. roku nie zakwitła. A w tym - zonk. Miała być Wildcat... : Raczej na pewno nie jest.
Ciekawe, jaka to...?

A to moja ulubiona Match till Frost Magnolie już w zasadzie kończą, jeszcze tylko żółte kwitną, cała reszta sypie kwiatki

Bardzo możliwe ze to moja ulubiona Sunsation
Przerwa na kawę... 12:16, 14 maj 2023

Do góry
inka74 napisał(a)

Po pierwszym zdjęciu nigdy nie wymyśliłabym, że to Twój ogród. Przy drugim już może zaczęłoby mi świtać, że go chyba znam
Blaski i cienie nowego życia 12:14, 14 maj 2023

Do góry
Alija napisał(a)
U mnie końca nie widać, jak z jednej strony coś skończę, to na drugim końcu już trzeba poprawiać lub przerabiać.
Bardzo fajny grujecznik, nie wiedziałam, że są też szczepione na pniu, podobają mi się, buczki też.

Właśnie o tym pisałam przed chwilą.
Buczki są piękne wiosną

Tydzień temu i dzisiaj

Szczepiony Pendula w porannym słońcu, ciągle myślę co posadzić dookoła drzew na tej rabacie, bo mam tam jeszcze spory kawałek szmaty i doszłam do wniosku że fajne będą tawułki Arendsa o bordowych kwiatach, ale mam tylko jedną taką reszta tawułek,którą mam, kwitnie a różowo , a tutaj różowy mi nie pasuje wcale!
Sprawdzają się też rdesty, lecz są wysokie, jeszcze wyższe od kwitnących tawułek. Ciągłe dylematy z tymi rabatami
Blaski i cienie nowego życia 11:52, 14 maj 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dzielimy, rozmnażamy i zmieniamy - końca nie widać. Ale coraz piękniej jest.

To prawda że końca nie widać, z tym pięknem byłabym ostrożna. Moje doświadczenia pokazują że jak się zacznie zmieniać i przesadzać to jest się znów na początku. Bo zanim rośliny zapełnią rabatę trwa katastrofa. Chwilowo nie mogę patrzyć na ogród po zmianach. A jeszcze mam listę 10 kolejnych prac, żeby porozmnażać niektóre rośliny i w tym roku nie zanosi się u mnie na piękny ogròd

Udało się wytrzymać w zeszłym roku pustostan między sadzonkami bodziszka. W tym roku już prawie zarósł rabatę i skrzyp, którego i tak nie da się usunąć.

Fajnie mi się też rozrasta floks powstrzymując trochę chwasty, co nie oznacza braku plewienia, wiosną wyrywałam spod niego trawę i jakieś płożące rośliny.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:42, 14 maj 2023

Do góry
Pigwa

Czosnek niedzwiedzi

Szczypiorek

Taczka chwastów z frontowej rabaty przy tarasie. Bedzie jeszcze jedna. Trawa mi tam wszystko przerasta bo sama ją tsm posiałam. A potem powiększyłam rabatę. Potem wypieliłam I dałam zrębki. Teraz trawa pięknie rośnie pezez zrebki...
PROJEKT OGRODU-PROŚBA O POMOC 11:05, 14 maj 2023

Do góry
klara_lala napisał(a)
Donice zostały ostatnio zaciągnięte klejem, dziś gruntujemy i kładziemy tynk....i koniec
Byliśmy w szkółce w Konstantynowie łódzkim i kupiliśmy kosodrzewinę .. i tak się zastanawiam,czy całego domu nią nie obsadzić

Taras macie wysoki, nie lepiej zamiast tych formowanych roślin posadzić rząd wyższych traw ,aby ten taras zasłonić ?
Ja też mam wysoki taras i po bokach,bo z przodu brak miejsca, mam posadzone miskanty Morning light i pięknie to wygląda

Cudna pomocniczka
Pachnący różami, malowany bylinami 10:47, 14 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)
To dla odmiany inny lokator ogrodowy, zaprzyjaźniona pani kosowa. Ja ściółkuję rabaty skoszoną trawą, a ona mi ją rozgrzebuje.

Dobrze znam tego lokatora, pojawia się jak pracuję w warzywniku, zachowuje odległość, ale czeka na rzucane przeze mnie pędraki Podejrzewam ją o ścinanie mi wychodzących ciemiężyc, ale takie daje koncerty wieczorem, że wybaczam. Nie mam pewności, czy śpiewa pan czy pani kosowa
Ogród Basi i Romka 10:45, 14 maj 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Piękny wielosił, kolor cudny. Rabarbar dłoniasty u ciebie cały czas obserwuję, kiedyś się pewnie na niego skuszę. Czy możesz mi podać adres szkółki z wielosiłem? Mam wprawdzie nasiona, ale to raczej będzie taki blady niebieski, a ten jest piękny.

Zrobiłam zdjęcie
Ogród w malinówkach 10:11, 14 maj 2023

Do góry
Mój jeden, jedyny różanecznik Jak go kupiłem to miał ze 3 gałązki, a teraz tak podrósł, mimo tego, że rośnie w donicy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies