Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

mrokasia 21:31, 03 wrz 2023

Sfochowanej bardzo do twarzy w białych jeżówkach .
Judith 21:35, 03 wrz 2023

Magara napisał(a)

Jakie to cudne!
Gruszka_na_w... 23:23, 03 wrz 2023

Bardzo apetycznie wygląda ten początek września w Twoim ogrodzie. Werbeny i jeżówki pięknie trzymają pion, Sfochowana wygląda na szczęśliwą, zieleń wciąż zielona. Oby tak dalej.

90 roboczogodzin do końca sezonu to nie tak dużo. Sezon kończymy w listopadzie. Wypada godzinka dziennie. Detalistką nie jesteś, więc pewnie będziesz ogarniać hurtem. Migusiem się uwiniesz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:18, 04 wrz 2023

Ania-Makao - cieszę się, że Ci się spodobało Zdjęcia robione w słońcu zachodzącym Las jeszcze jest lasem - trzeba utrwalać, bo los jego przesądzony
Zdjęć faktycznie mało - ale albo upały były albo lało Sezon po byku

Basia - jeżówki to u mnie rośliny niezawodne, szkoda, że od kwietnia nie kwitną Sfochowana do lansu pierwsza

Zuza - nie tyle oszczędnie dawkuję, co nie mam Pogoda wybitnie niezdjęciowa w tym sezonie

Sylwia - dzięki Ładne i bujne to co na zdjęciach. Miernoty omijam żeby się nie wnerwiać, bo nie mam na to wpływu. Judaszowiec i grujecznik nadal odchorowują czerwcowy przymrozek Daję im szanse, oby odbiły w przyszłym sezonie

Jola-Joku - dzięki za miłe słowa Byłam u Ciebie, odpisałam

Patrycja - daleka jestem od wierzenia w teorie spiskowe, ale, że z pogodą i prognozami związane są różne nieporozumienia - wszyscy widzimy

Basia - u nas tak samo lipa z grzybami W środę podejmę kolejną próbę

Aga - kilka zdjęć wybranych z wielu pstryków

Kasiu-Mrokasiu - przekażę Sfochowanej Twoją opinię

Judith - zgadzam się z Tobą Rdest w okolicy hortek to stanowczo dobry pomysł

Haniu - werbeny trzymają pion z natury, jeżówki w większości leżą Stanowczo muszę DT zaangażować w sezonie zimowym w temat gięcia prętów spawalniczych, które u mnie robią za podpory, ale ciągle mi ich mało Sfochowana po 3 tygodniach kuracji lekami na uspokojenie i wyciszenie - kuracja pomogła, przestała mieć ataki padaczkowe i ewidentnie ma wszystko w d.... Twoje wyliczenie moich roboczogodzin na linii czasu napawa mnie mega optymizmem

Kasya 05:50, 04 wrz 2023

Magara napisał(a)

Bardzo przyjemne widoczki
Poranne chyba ? czy popołudniowe ?
Dorii 08:25, 04 wrz 2023

Pięknie :⁠-⁠D
Ostatnie ujęcie the best :⁠-⁠D

Edit: zacytowałam te same zdjęcia co w poście powyżej :⁠-⁠D
Patrycja_KG_Lu 09:22, 04 wrz 2023

Może kiedyś było to uznawane za teorię spiskową, natomiast obecnie kraje wręcz chwalą się swoimi osiągnięciami w tym temacie na oficjalnych stronach. Tutaj przykład wywiadu z „ Director of the UAE Research Program for Rain Enhancement Science at the National Meteorology Centre (NCM)” w poważanej w tamtych stronach gazecie/portalu informacyjnym.
Magara 23:13, 04 wrz 2023

Kasya - widoczki popołudniowe, przy zachodzącym już słońcu

Dorii - werbeny to zawsze pocieszka Dziś parę wiaderek wyrwałam takich malizn, które i tak nie zakwitną, po naście cm mają, tłok robią na rabacie. Miałam to zrobić wiosną

Patrycja - zapisałam sobie, zapowiada się ciekawie. Może w wolnej chwili albo w zimie poczytam, chociaż nie do końca jestem pewna czy chcę to wszystko wiedzieć Dzięki
Magara 23:32, 04 wrz 2023

Dziewczyny, czy macie jakieś sprawdzone patenty na wysokie rozchodniki??? Chodzi mi o to, żeby się nie pokładały pod własnym ciężarem. Mam tych wysokich sporo i w większości wyglądają tak:

Na pierwszym zdjęciu widać, że próbowałam podwiązywać (obwiązywać) ale to robota głupiego, bez efektu
Judith 23:38, 04 wrz 2023

Magarko, sprobuj podeprzeć podporami z prętów (podpora metalowa półokrągła). U mnie sprawdzają się przy różnych roślinach, można kupić rożnej wysokości.