Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dolomity Super Ski 10:25, 09 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja jeszcze raz od początku wątek sobie obejrzałam

Lubisz zimę tak jak ja, też lubię tam wracać nie tylko po zdjęciach

Cortina to wyzwania
Dolomity Super Ski 10:14, 09 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Ola - w górach pięknie ale na dole wiosna!
Cała jesteś z tym kolanem?

W tym roku było inaczej zima na górze i zima na dole, sama nie mogłam w to uwierzyć, a byliśmy też na początku marca...kolano sprawowało się w porządku

ze śniegiem było różnie, na Kronplatzu były mniejsze opady

Na Łowieckiej 10:07, 09 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
No i coś po co muszę wrócić! Już to zapowiedziałam M. Może nawet jutro

Ale czad. Jeszcze nie widziałam takich lampionów. Cudne są. Też bym wróciła gdybym takie spotkała.
Ogród w cieniu brzozy 09:55, 09 mar 2016

Do góry
Gabrysiu, kalina pachnie mocno, ale zapach roznosi się tylko przy słonecznej pogodzie, bez trzeba nos wsadzać w kwiatki.
Mrozy nie zaszkodziły roślinom ale i ślimakom, wczoraj natrafiłam na małe schowane w trawach, czyli nawet nie były schowane w ziemi.

Olgo, dziękuję, bardzo je polubiłam, planuję poletko pod oknem kuchennym, mini poletko.

Moniko, witaj u mnie, nie wiem czy już coś sama poszukałaś, nie było mnie kilka dni.
Wybrałaś sobie najbardziej problematyczne z kolorem róże do skomponowania. Wkleję fotkę z Leonardo i Brother Cadfael.

Poszłabym właśnie w takie róże w jasnym różowym kolorze Eglantyne, Wisley 2008, The Alnwick Rose, Alexandra Princesse de Luxembourg, Bremer Stadtmusikanten. Za Pastellą można się zastanowić czy nie posadzić jakąś ciemną Munstead Wood, Heathcliff, może Ascot.
Czy one mają rosnąć w jednym rzędzie?
Ogród na glinie 09:54, 09 mar 2016

Do góry
Myślę czym by tu zasilić tuje.
Sadzone rok temu w kwietniu, bardzo wysokie, po upalnym lecie kiepsko wyglądają. Niby ziemię z worka dostały, ale to mało.
Znacie jakiś naturalny nawóz ze słowem bio w nazwie?

Oczywiście zasilać będę gdy ruszą.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:47, 09 mar 2016

Do góry
PO dwóch dniach ogrodowych mus zrobić przerwę. Do kondycji sprzed zimy jeszcze daleko. Ciesze się z wyraźnego postępu ogrodowych prac.Teraz to już tylko wiosenna kosmetyka. Czyli przedświąteczne porządki w domu i zagrodzie.

Oby chęci Was nie opuszczały, kolejna foteczka z mego ogródeczka.

Droga do spełnienia 09:40, 09 mar 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
przycięłam moją hortensję
czy tak będzie dobrze czy wyciąć jej jeszcze jakieś gałązki?

ja bym zostawiła tylko te 3 (4?) grube gałązki. reszte bym wycięła. I te cieńsze będą musiały robić za pieniek pod nowe gałązki obciążone kwiatami - będą się wykładać pod ciężarem, ponieważ są za delikatne na "robienie za podstawę".

ID radzę jeszcze nie ruszać.
Ogród na glinie 09:39, 09 mar 2016

Do góry
Moje wiszące kosze wyglądają teraz tak

Muszę wyrzucić zawartość, a kosze odmalować, bo strasznie wyblakły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:39, 09 mar 2016

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Witaj Kochana Aganiu Zachwycam się pięknymi widokami Uwielbiam góry - mogłabym całymi dniami patrzeć na nich
Buziaki zostawiam.

Masz tak jak ja Basiu, też kocham góry, dlatego tak bardzo uwielbiam sporty zimowe, bo w otoczeniu gór bardzo dobrze się czuję
Ogród na glinie 09:32, 09 mar 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Mi się taki stolik podoba a ziemia jak się rozsypie to nawet dobrze
donice masz ślicznie zagospodarowane
chcesz się podzielić trawką, ja bym może i była chętna, ładnie się prezentuje, a nie jest ekspansywna?

Dziękuję.
Ta turzyca (Snowline) rośnie w kępie, nie puszcza żadnych rozłogów i nie jest ekspansywna.

Tutaj jest przed żurawkami

A bażyna to specjalna, przebarwiająca się zimą odmiana Bernstein.
Udało mi się ją przypadkiem spotkać, bo też nie można dostać jej na zawołanie.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:29, 09 mar 2016

Do góry
Dziewczynki, ktore zostaly zasypane nieprzyjemna sniezna niespodzianka - lacze sie z wami w bolu
Na szczescie jest juz +3 i juz niedlugo wroca wiosenne widoczki!
U mnie juz kapie z dachu
W cieniu - zacieniona 09:21, 09 mar 2016

Do góry
...w domowym ogródku-mikołajek.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:21, 09 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
No i gdzie foteczki z Krainy Śniegu? Buziole zostawiam

Fotki czekają na zgranie, przeformatowanie, bo sie za długo wgrywają i czasu brakuje

Latały tam chyba kosy?
Podrzucałam im frytki
Moje małe królestwo 09:18, 09 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
taka sytuacja 0 poranku

i ciągle pada.

O matko! Nawet nie strasz! Ja już trawki obcięłam, hortki też, a dzisiaj mają przyjść zamówione na allegro hortensje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:03, 09 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Jestem...wróciłam już z wojaży na białym...ale było śniegu i zabawa w Dolomitach...ach

Witaj Kochana Aganiu Zachwycam się pięknymi widokami Uwielbiam góry - mogłabym całymi dniami patrzeć na nich
Buziaki zostawiam.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:56, 09 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Jestem wreszcie i trawie to dosłownie

1)Przed grabami zawilce jeszcze lepiej bo podobaja mi się bardziej niż hortki a będe miala tam ładny widok z okna jadalni. Dosadzilabym do tego może te hosty tylko jakie? Mam takie :

albo takie:

a jak żadne z nich nie pasują to zakupię inne tylko jakie?
2)Hortensje dalej na zachód i miskanty dodam tam pewnie bo wyjdzie tam dość szeroko więc się zmieszczą
3)"W 2 i 3 pas rozplenic , może pierwszy pas a przed nim niższa trawa z bylinami- dużo rozchodników,ewentualnie ale niekoniecznie plamy jeżówek. " -jaka niższa trawa pasuje o rozplenic i rozchodników i najlepiej jakby była zimozielona
4) Odnośnie mieszanki molinia + rozchodniki + jeżówki - bardzo mnie kusi
5)"Na 7 może być tak- miskanty, przed nimi jeżówki i b. rzadko rozplenice, tak tylko ze 3 w polu jeżówek" - to akceptuję bez namysłu bo już mi sie nie chce przesadzać tych gracków

1. Hosty- pasują, ale nie dawaj ich rządkiem, tylko grupkami co wgryzaja się w masę zawilców- jakby przycupneły grypkami gdzieniegdzie.
Te z białym bardzo obficie kwitną?- jesli tak, to lepiej poszukaj innych, a te oddaj na wymianę czy sprzedaj. Te zielone tez pasują. Możesz dac zielone i jeszcze jakieś ciekawe- ja lubię Praying Hands, fajne sa tez takie z cieniuteńkim brzegiem białym, ale bardzo cienkim- wtedy jest delikatnie. Albo wielkie Sum and Sunstance- dadza jasna zieleń i masywne bryły.
3. jaka trawa- ja bym tu wcisneła ten carex sabynensis, lub nawet stipę pony Tails jeśli lubisz i masz zgodę na to że Ci co którąs zimę wymarźnie i będziesz czekać na siewki nowe lub wysiewać znowu. Ewentualnie można dać seslerię jesienną- będzie bardziej jeżowato i mniej spokojnie w kolorach bo tu zielenie będa w kontrascie ( zieleń seslerii i zieleń rozplenicy). Zresztą przy stipie tez kontrasty będą spore. Ze spokojniejszych zesawtień jeszcze sesleria heufleriana
4.- to myśl co Ci w duszy gra.
Szmaragdowy Zakątek 08:54, 09 mar 2016

Do góry
Szybciutki wskoczyłam zobaczyć co słychać …zaraz wyjeżdżam, a o 11:55 muszę być w Warszawie na lotnisku.
Wczoraj popołudniu roślinki odebrał kurier i powinny już na mnie czekać jak wyląduję. Jak znam życie (a na pewno znam siebie) to jeszcze dziś będę przekopywała rabatki.

Przysłowie na dziś….i licznik wiosenny. Miłego dnia dla wszystkich.
Pa, pa do zobaczenia po powrocie.

Marzec, co z deszczem chadza, mokry czerwiec sprowadza
a gdy w marcu słonko jaśnieje, to się ogrodnik śmieje.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:46, 09 mar 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Zdjęcia Dla Iwonki

maj 2015

tu czerwiec

Nie wiem czy chodzi ci o rozmieszczenie roslin?
Powiem tylko że początkowo szałwii wsadziłam za dużo i po pierwszym sezonie wyrzuciłam (tzn. przesadziłam w inne miejsce - przydały sie na robiona akurat różankę ) chyba 2/3

A główną inspiracją było oczywiście to
https://pl.pinterest.com/pin/575123814887091500/

Super ta rabata u mnie też inspiracja ta sama, ale plany trochę inne Mam mieć rozplenice w rzędzie a przed nimi jakaś niższa trawa z bylinami i myślałam w sumie o tej seslerii jesiennej. Bo potzrebuje tam raczej czegoś zimozielonego bo rozplenice późno startują to na wiosnę tam będzie smutno i łysawo. Może masz jakiś pomysł?
Ogrodowe komplety mebli 08:43, 09 mar 2016

Do góry
Tutaj zostaną umyte wiosną (marzec) i czyste ustawione ponownie na tarasie przy domu.
Mam nadzieję, że odpowiedź była wyczerpująca i wspomagana galerią zdjęciową

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:43, 09 mar 2016

Do góry
Jestem...wróciłam już z wojaży na białym...ale było śniegu i zabawa w Dolomitach...ach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies