Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w malinówkach 20:09, 13 maj 2023

Do góry
A co myślicie o takich donicach ceramicznych? Do postawienia koło drzwi wejściowych.

Oczywiście jest dużo kształtów, ale najwięcej rozszerzających się walców i kulki.
Hortensjowo 20:01, 13 maj 2023

Do góry
Helen napisał(a)
Moje ulubione tulipany

I sryliony siewek werbeny, ehhh…

No patrz… a u mnie werbena zniknęła i chyba się nie wysiala
A skad wiesz ze to werbena ?
Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:57, 13 maj 2023
Do góry
Cześć, mam problem. Byłem tydzień temu na działce i było wszystko ok (zielone młode liście na winogronach, magnolii), a dzisiaj jest takie coś jak na zdjęciach. Liście suche, brązowe, otoczone pajęczyną. Kojarzycie co to może być?
pl/uploads/p/243/2430494/original.jpeg[/img]
Podwórkowa rehabilitacja 19:51, 13 maj 2023

Do góry
Muszelko są kiełki

Pachnący różami, malowany bylinami 19:49, 13 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ewo, bardzo ciekawe te Twoje obserwacje przyrodnicze. Nie zauważamy wielu niesamowitych organizmów,
które żyją obok nas.
Iryski piękne.
Ptasi gaj 19:40, 13 maj 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, co to za różowe drzewko na pierwszym zdjęciu, pięknie wygląda.
Trawniczek zielenutki, wypielęgnowany, super.
Czy u Ciebie kalinie sztywnolistnej, też na wiosnę żółkną starsze liście i zaczynają opadać, czy to u mnie coś nie tak???
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 19:38, 13 maj 2023

Do góry
Dziś kupiłam sobie wielosił Pearl Blue 4szt. Ma bardzo ładne delikatne kwiatki.

Dokupiłam też liliowca Citrine 3szt, żeby zagęścić linię pod grabami. W zeszłym roku był słaby efekt.
Bylinowa łąka 19:27, 13 maj 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Pięknie kwitnie ten pigwowiec, kupiłam w tym roku podobnego, jest malutki, mam nadzieję, że urośnie, jak Twój.
Ciekawa jestem kamasji, też mam je pierwszy raz, moje są takie, jak u Ciebie na drugim zdjęciu, zobaczymy.
Narcyzy Thalia cudne.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:23, 13 maj 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Odcinasz pędy, albo ułamujesz. Wkładasz na trochę do wody. Puszczają korzonki i takie z korzonkami potem do ziemi.

Mhm
Czyli najpierw trzeba bulwę do ziemi żeby wyszły pędy a potem oderwać pędy i ukorzenić w wodzie ?
Hortensjowo 19:13, 13 maj 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Aaaaa, to teraz wszystko jasne A liście zostawiasz czy też wycinasz???

P.S. Z werbeną mam podobnie I dumam co z tym fantem zrobić. Trochę sadzonek mi trzeba, ale nie sryliard. W takiej masie jak są u Ciebie (i mnie) to chyba będą same dla siebie za dużą konkurencją??? Do rwania to się jeszcze nie nadaje, chyba pazurkami by trzeba towarzystwo przetrzebić???

Daga, liście zostawiam, tak to wyglądało jeszcze dzisiaj rano

Teraz już wystają kilkucentymetrowe (2-4 cm) kikuty.
Z werbeną jeszcze czekam, jak będzie większa szybciej pójdzie wyrywanie.
Ogród z koniczynką 19:06, 13 maj 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
Warzywa już powoli startują

Warzywnik masz super, bardzo fajne takie podwyższone grządki, ja mam tradycyjne i niestety muszę się szybko zabrać
za pielenie.

Buczki masz piękne, brakuje mi właśnie takiego drzewka, muszę się rozejrzeć po szkółkach.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:05, 13 maj 2023

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:04, 13 maj 2023

Do góry
Co pół metra. Za gęsto. Z 8 różnych odmian. Szukaj droższych kanadyjskich, mają większe owoce I są słodsze.
I jak mozesz to kupuj juz, w p9, jak przyjdą posadź do duzych doniczek. Do jesieni będą takie jak kupowane w wiekszych doniczkach za 2x wieksze pieniadze. I kamczackie maja juz owoce zawiazane, 2-3 tygodnie I będą

Lepinox w uzyciu, kilka krzaczkow bukszpanow pogryziona ale tragedii nie ma.

Podlalam tez niedawno sadzone byliny, z ubieglorocznych doniczek. Powciskane gdzie bylo miejsce na rabatach.
Wczoraj podlewalam odzywka pomidory I papryki w tunelu I igloo
Dzis to samo zrobilam z tymi bidami w gruncie. Naprawde widac ze bylo zimno. I slimaki...

Cebula ma sie dobrze za to

Wysadzilam tez druga polowe fasolki karlowej, bo z pierwszej zostalo tyle...

Ech
Ogród Basi i Romka 18:57, 13 maj 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

I moje ulubione, cieszę się bo robi się ich coraz więcej, mam je już w kilku miejscach na początku miałam jedną małą kępkę

Śliczne kwiatuchy, bożykwiat taki delikatny, a narcyz biały (narcissus poeticus - nazwa też piękna) to wspomnienie dzieciństwa,
no i ten zapach.
Poszerzona rabatka będzie super, wielosiły piękne, klonik też.
Wycieczka do arboretum wspaniała, ja mam najbliżej do arboretum w Bolestraszycach,
chociaż i tak daleko, ok. 130km, tam też pięknie.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:51, 13 maj 2023

Do góry
Kasya napisał(a)

Ale skad te pędy ?
Trzeba odciąć kawałek bulwy z pędem ? Ile pędow z 1 bulwy

Bo tu nie mogę zrozumieć co i jak

Odcinasz pędy, albo ułamujesz. Wkładasz na trochę do wody. Puszczają korzonki i takie z korzonkami potem do ziemi.
Znowu na wsi 16:40, 13 maj 2023

Do góry
Na koniec skromnej relacji nieco szersze kadry

Ogród w malinówkach 16:40, 13 maj 2023

Do góry
Pogoda nie pozwoliła dokończyć szklarni. Ale spora zmiana nastąpiła

Teraz widać jak ważny jest kolor. Nie mogłem patrzeć już na to bordo.
Znowu na wsi 16:36, 13 maj 2023

Do góry
Żółtolistna serduszka może nie zmarznie w tym roku

Ciekawa odmiana bergenii, rośnie u mnie od ubiegłego sezonu.

Jedno epimedium przekwitło, teraz kwitnie kolejna odmiana tworząca żółtawą mgiełkę. Mam go długo, bardzo się rozrosło, chyba za bardzo się panoszy dusząc powojnika. Rozdzielić bractwo będzie bardzo trudno. Wiadomo że powojniki lubią mieć stopy w cieniu, ale prawdopodobnie nie pasuje im jak coś z sąsiedztwa za bardzo napiera. Takie mam podejrzenia bo to już kolejny powojnik zachowujący się w ten sposób.

Znowu na wsi 16:26, 13 maj 2023

Do góry
Dziewczyny, wrzosiec zaczął kwitnąć pod koniec marca (mam go na zdjęciu z 27.03), czyli już leci 2. miesiąc. Powoli zaczyna przekwitać, wycięłam już pierwsze zbrązowiałe kwiaty. Wysokość poniżej 30 cm. U mnie rozkłada się na boki, w dodatku rośnie na mini murku więc wydaje się że jest wyższy. Po kwitnieniu przycinam go po całości nożycami szpalerowymi.
Wiosna zagościła na dobre, zrobiło się ciepło i w końcu mamy noce bez przymrozków. Ale zarazem jest sucho, wąż był już w użyciu.

Pierwiosnki na bogato, odwdzięczają się za podsypywanie kompostem i podlewanie w razie suszy

Lubię tego wilczomlecza, kilka kęp zanikło ale ubiegłoroczne siewki wykazują chęć życia więc będzie z czego uzupełnić.

Buk. Zasychające liście 16:23, 13 maj 2023

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies