Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kontonaogrod 11:52, 03 wrz 2023

Extra! Dobrej zabawy!

Wrzesień! Ostatnie podrygi ciepła. Jak już nie mam pomidorów to zima idzie heh
Liczę na miesiąc a lepiej dwa dobrej pogody, a potem pół roku pod kocykiem
Kasya 12:10, 03 wrz 2023

Chyba musisz zapytać w starostwie
Ewentualnie ich poprosić o podpowiedz jak zrobic to co byś chciała

Kontonaogrod napisał(a)
Pytanie, moze ktos wie???

Chce kupic ponad hektar dzialki siedliskowej z rozpoczeta budowa na podstawie warunkow zabudowy. Plan Zagospodarowania wszedl we wsi w zycie chyba 2 lata temu. W tej chwili dzialka ta plus większosc okolicznych oznaczona jest jako rolna (r3a).
Podobno nie moge zrobic projektu zastepczego bo strace pozwolenie. Czy to prawda? Bo nie chciałabym budowac domu- dworku I stajni
Mam status rolnika jakby to mialo cos ulatwic?

Ewentualnie jakby to zbudowac (działka pod przyszłym domem I stajnią jest wydzielona, ma 3tys. m2) - zostawic w stanie surowym, rozbudowac siedlisko (stawiajac dom który mi sie podoba na reszcie działki) I sprzedac dzialke 3tys m2 ze stanem surowym budynkow? Przejdzie to?
Kontonaogrod 12:24, 03 wrz 2023

Taki mam plan. Ale jest weekend Kasia I nawet moj architekt nie odpisal na maila wczoraj a ja bym chciala wiedziec juz haha
Kontonaogrod 14:42, 03 wrz 2023

Dwie kopiaste taczki chwastów I pokrzyw wyrwane i w kompostowniku. 3 piwonie do posadzenia, 50 cebul narcyzów I japonska grusza przytargana z urlopu.

Burze u nas dzis a w międzyczasie slonce I parno. Ale ciesze sie bo ogród calkiem calkiem wyglada. I jest mniej chwastów

Jutro zadzwonie do starostwa ale czy na telefon mi ktos cos powie? Architekta tez scigne, po poludniu. I elektryka, od 2 tygodni wisi mi dokument ktory potrzebuje do odbioru domu...
Kordina 15:15, 03 wrz 2023

Ja w tak ważnych i zasadniczych sprawach piszę do Urzędu Gminy pismo z zapytaniami, nic na gębę a tak mam czarno na białym. W ciągu paru miesięcy UG w pewnej miejscowości gdzie buduje moja rodzina zmienił wymóg budowy budynku z parterowego na piętrowy, jak już był przygotowany projekt.
Kontonaogrod 15:48, 03 wrz 2023

Costy. Masakra!

Tu jest rozpoczeta budowa, z dziennikiem i wpisami, nie moga nic zrobic wstecz?
Mysle ze Starostwo nie Urzad Gminy choc zadzwonie jutro I wypytam.

Mysle ze I tak to kupie (jak sprzedam chalupke znaczy sie ale tu mam - chyba - zaklepane. I w najgorszym wypadku zbuduje co na projekcie. Dom nue jest az taki brzydki buahaha a wrecz mlodej sie podoba (projekt: dom przy przyjaznej 2). A stajnie - budynek sie wytyczy, zrobi fundamenty I potem sie zobaczy? Mniej wiecej wtedy mi sie kasa skonczy bo to wielkie zaprojektowane...

Interesuje mnie jakie zmiany moge zrobic w projekcie, czy jest szansa zrobic projekt zamienny chocby I tylko na budynek gospodarczy?

I czy kawalek siedliska moge sprzedac???
Kasya 16:02, 03 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Taki mam plan. Ale jest weekend Kasia I nawet moj architekt nie odpisal na maila wczoraj a ja bym chciala wiedziec juz haha

Boszz… do jutra wytrzymasz
Kontonaogrod 16:25, 03 wrz 2023

Nie jestem pewna buahaha
Kontonaogrod 19:16, 03 wrz 2023

Te zielone dlugie papryki są pyszne z grilla

Kontonaogrod 08:18, 04 wrz 2023

Wg mpzp calkowity zakaz zabudowy na terenach oznaczonych jako rolne...