Obstawiam tuje które nie miały wystarczającej ilości wody. Mam u siebie i zaczynają wyglądać dokładnie tak samo. Szyszkuja chyba. Ale mogę się mylić bo ja początkująca jestem.
Super niwaki Ci wyszło Chmurki się zagęszczą dopiero w przyszłym roku, jeszcze raz w czerwcu je ciachniesz
Ja przy swoim zrobiłam myk, że zdrutowałam/przywiazałam te cieńsze gałązki do grubszych, żeby chmurki były gęściejsze, a wtedy podstawa jest lepiej widoczna. Bo w klasycznym niwaki liczba chmurek ma być nieparzysta 5-7...
Te chmurki, gdzie kółka, mogłabyś spróbować połączyć razem. Musisz spróbować, czy tak się da, bo na zdjęciu nie widać wszystkiego
Pogoda ma się niebawem poprawić. Może mognolie wytrzymają.
Nabyłem agrowłókninę na aukcji (5235847089), Sprzedający ma dobre opinie, podkreśla zdecydowanie, że to włóknina ogrodowa.
Wczoraj na wieczór skończyłem rozkładać pod tujami. Puściłem 10 minut wodę linią kroplującą. Dziś rano moim oczom ukazał się widok jak na zdjęciach - woda bądź jej część nie wsiąkła. Jestem trochę smutny, bo się narobiłem, a tutaj klops
1. Czy to normalne zachowanie agrowłókniny? Może ona potrzebuje czasu, żeby "nasiąknąć", no sam nie wiem...
2. Może linię kroplującą powinienem zamontować pod włókniną? Ale w takim razie co z deszczem? Nie będzie wsiąkał?
Przedwczoraj wyruszyłam na poszukiwanie hortensji Limelight. Udało mi się znaleźć nie najgorsze krzaczki za całkiem rozsądną cenę.
Beda posadzone pod tym oknem. Rabata oczywiście będzie ciutke poszerzona i bez krawężników. Nie mam pomysłu na dalsza cześć rabaty wzdłuż ściany i czym podsadzić hortensje. Myślałam żeby cały ten pas przeznaczyć na hortensje. Pasek jest wąski, około 1 m. Mogę powiększyć do maks 1,5 m.
Kasia bo ja nie zrozumialam co odpisalaś Asi, frans masz czy fastigiate?
ja upatrzyłam sobie frans f.
te kwadraty robiliście 1,2x1,2? a za grabami przed żywopłotem trawa?
ta kobitka będzie Ci robila tez projekt tyłów?
Korzystaj i ciesz Się Ja się cieszę z szału magnoli , ale nie zdążyłam się nacieszyć , a deszcze idą i płatki oblecą
Coś mi jeszcze wschodzi z moszenkach i lilakach , ale z oporami i nie wiem czy da radę, ciekawe moszenka czy ottawski kolejny
Dałam im pod korzonki ze dwa tygodnie temu osmocote i widzę , że mocniejsze się zrobiły
Też mi jeszcze plewienia zostało , że ho ho.Hiacynty giganty.
Ja dynię i cukinię daję nasiona prosto w grunt na początku maja, żeby nie wylazły przed 15 - stym i zawsze wychodzą
Babcia mi robi konkurencję w doniczce i potem mam nasadzone za dużo
Ale w tym roku nie dałam Jej nasion to konkurencji nie będzie i na spokojnie same sobie powschodzą
Młodemu pogratuluj
Dzień dobry wszystkim u mnie zbiera się na deszcz od środy i nic, jutro pEwnie będzie padać, jak wolne mam Węża jeszcze nie rozwinęłam, więc z konewką już latam
z tulipanami chyba będzie średnio, miał być ładny mix a każde będą kwitły w innych terminach Dopasowałam je idealnie