Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

AgataP 08:55, 08 kwi 2016

bacowa napisał(a)
Mamusia twoich maluszków

Śliczny
07_Rene 09:00, 08 kwi 2016

Gosiu, rozgrzebałam wczoraj wszystkie bryły korzeniowe roślin z Krzywaczki, tak na maxa ile się tylko dało, ale nic nie znalazłam oprócz kulek nawozowych. Miałam farta, ale trzeba się pilnować robiąc tam zakupy.
Tylko sasanki nie sprawdzałam, ale widać że ma raczej świeżą ziemię to może robale nie zdążyły się zagnieździć?

tulucy 09:18, 08 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Krwiściąg posiała moja mama w domu, na razie stoi jak zaklęty nic a nic nie wschodzi.

Mój wyszedł, ale żeby rewelacyjnie, to nie powiem
Mam chyba 5 sadzonek.

Mikołajek jak głupi, wszystko chyba wzeszło, rutewki całe 3 sadzonki. Ale rutewka to gratis był, więc nie narzekam.
sylwia_slomc... 09:18, 08 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Wzorajsze emocje za nami Dziękujemy za trzymanie kciuków i towarzyszenie Po powrocie do domu dziecko powiedziało mi: "teraz ja idę cieszyć się życiem, a ty możesz cieszyć się ogrodem"
No to się cieszyłam. Białe hiacynty rozkwitły. Dobrze, że wcześniej nie plewiłam tej rabaty, teraz plewienie obok hiacyntów to sama przyjemność. Ten zapach...
I obiecane zdjęcia arcydzięgla dla Miry

Korzystaj i ciesz Się Ja się cieszę z szału magnoli , ale nie zdążyłam się nacieszyć , a deszcze idą i płatki oblecą
Coś mi jeszcze wschodzi z moszenkach i lilakach , ale z oporami i nie wiem czy da radę, ciekawe moszenka czy ottawski kolejny
Dałam im pod korzonki ze dwa tygodnie temu osmocote i widzę , że mocniejsze się zrobiły
Też mi jeszcze plewienia zostało , że ho ho.Hiacynty giganty.
Ja dynię i cukinię daję nasiona prosto w grunt na początku maja, żeby nie wylazły przed 15 - stym i zawsze wychodzą
Babcia mi robi konkurencję w doniczce i potem mam nasadzone za dużo
Ale w tym roku nie dałam Jej nasion to konkurencji nie będzie i na spokojnie same sobie powschodzą
Młodemu pogratuluj
07_Rene 10:45, 08 kwi 2016

Gosiu, czy tytoń ozdobny i cleome mogę już wysiać w gruncie czy jeszcze zbyt wcześnie?

Ostatnio mąż nasiona tytoniu wypatrzył i myślał, że coś kombinuje, bo kiedyś byłam uzależnioną palaczką, a nie wiedział, że są takie kwitki
AgataP 15:56, 08 kwi 2016

Gosiu czy zadecydowałaś już w sprawie drzewek, powiem Ci że jestem bardzo ciekawa
jona 18:43, 08 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Ja wysadzam ciepłolubne pod koniec maja, bo u mnie maj przeważnie jest strasznie zimny, więc 6 tygodni przed wysadzeniem trzeba wysiać

Posiałam cukinie i dynie . Za 6 tygodni będzie po zimnej Zośce i będzie można posadzić do gruntu.
Siew był na odstresowanie po całym dniu pracy . Wyjść do ogrodu się nie dało, bo wróciłam wieczorem.
Zastanawiam się czy siane w lutym orliki i łubiny można wysadzić do gruntu?
Jana 00:41, 09 kwi 2016

Gosiu, postaram się przepikować moje by je uratować. Dziękuję. Zdjęcia wiosenne wyszły super
popcorn 15:35, 11 kwi 2016

Jaka wiosna cudna!!
gobasia 15:42, 11 kwi 2016

Wiosna cudna ,a te białe hiacynty ...brak mi słów