Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:29, 03 mar 2016

Do góry
No jak już tu jestem, to wrzucam moją wiosnę

Ogród Loczka 19:27, 03 mar 2016

Do góry
Gorączka sobotniej nocy w klubie Stachurskiego.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:26, 03 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Byłam dziś w sklepie, popatrzyłam na sklepowe pomidorki, i odeszłam. Zupełnie mnie nie zachęciły, mimo pięknego opakowania w plastykowe kubełki.
Zamiast pomidorka na kanapki, zrobiłam kanapki z szczypiorkowym twarożkiem i popiłam własnym sokiem pomidorowym z zapasów.

Pozdrawiam Anuś.

Hanuś bo tym sklepowym brakuje i smaku i blasku jest tylko kolor
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:26, 03 mar 2016

Do góry
Tak jak wspominałam wcześniej, potrzebuję pomocy w zagospodarowaniu kawałka mojego ogródka. Pokażę zatem w jakim stylu jest mój ogród ( o ile słowo styl nie jest tutaj sporym nadużyciem )
Zaczynam od frontu (na mapce ogrodu zaznaczyłam, która to część)

"wcisnęłam" tam już hortensje (wiosną tulipany, hiacynty i krokusy)

trochę traw, żurawek

to już bliżej oczka wodnego

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:24, 03 mar 2016

Do góry
Byłam dziś w sklepie, popatrzyłam na sklepowe pomidorki, i odeszłam. Zupełnie mnie nie zachęciły, mimo pięknego opakowania w plastykowe kubełki.
Zamiast pomidorka na kanapki, zrobiłam kanapki z szczypiorkowym twarożkiem i popiłam własnym sokiem pomidorowym z zapasów.

Pozdrawiam Anuś.

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:23, 03 mar 2016

Do góry
Ranniki i krokusy wreszcie się otworzyły

Typografia ogrodu 19:23, 03 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Slonca brak.ale sniegu na szczescie tez.ptaki spiewaja zurawie za plotem tylko wypatrywac naszych bocianow ale to jeszcze miesiac.

Pokopalam i od razu mi lepiej. Rowek pod moje pietwsze betonowe obrzeze.jakies 30 no moze 35 metrow.miejscami obrzeze bedzie nad a miejscami pod ziemia.przynajmniej do czasu rownania trawnika...kiedys.
Musz eM linke kupic co bysmy sie w sobote o nia nie pobili.
Przesadzilam tez 13 jezowek posadzonych jesienia.mam nadzieje ze sie nie obraza

Przyjemny dzień za Tobą i łądny rowek

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:20, 03 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zimno to jedno, ale zalegająca woda w uciętych źdźbłach powoduje gnicie kępy. Ja czekam, aż trawy ruszają, wtedy nie ma żadnych niespodzianek. Żaden miskant czy rozplenica nigdy mi nie wypadły. I swoich obyczajów pilnuję I powiem szczerze, że nawet nie wiem kiedy się je tnie wg książek
Zresztą ja zanim powycinam byliny, to już i tak zawsze za późno na trawy U mnie wszytko jest zawsze zrobione za późno

Ania będę mądrzejsza na przyszłość
Dziękuję !!!

Dzisiaj było odrobinę słoneczka...
nawet rośliny to zauważyły.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:17, 03 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Następny sezon, jak się uda, to tez będą pomidorki.

robisz apetyt na świeże pomidorki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:16, 03 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teraz dopiero sie przyjrzałam , tak to samica co nie zmienia tego ze pewnie zaczeła w pobliżu budowac gniazdo i broni swego terenu, samice czasem tez bywaja agresywne ,kiedys jedna rzuciła sie na mnie z sykiem węża. Nie wiedziałam ze ma gniazdo a ona mnie widziała i broniła gniazda. Większosc nie jest tak agresywna ale raz sie zdarzyło ale kazda będzie bronic gniazda a jak nie obroni tzn nie przegna tej drugiej to załozy gniazdo w innym miejscu. Strumyk bardzo mi sie podoba nie mówiac juz o rannikach , śliczne udało Ci sie kupic.

O to ciekawe co mówisz - faktycznie u mnie kosy zakładają gniazda i to właśnie w tej tylnej części ogrodu - w lisciach ogromnego, starego bluszczu.
Nie pomyslałam że walczy, myslałam że to kokietka
Jeżeli będzie to nagminne to na jakiś czas przyktyje lustra - np na czas legów - w końcu to miejsce nie tylko dla mnie
Pomysł na ogród 19:14, 03 mar 2016

Do góry
Skula napisał(a)

Ponieważ dzisiaj dokładnie zrobiłam to o czym zaraz napiszę to namawiam cię, Kochany gorąco abyś zrobił to samo. Będziesz zaskoczony efektem i nie pożałujesz Robiąc to co robiłam myślałam cały czas i o twojej sośnie
otóż namawiam cię, abyś teraz, póki zimno, złapał w garść sekator i z nimże zanurkował pod sosnę i wyciął wszystkie suche gałązki mniejsze i większe. Koniecznie trzeba też oczyścić sosnę z suchych igieł.
Ja dodatkowo wycięłam dolne piętro gałązek i uzyskałam ładną, niestety jak znam tempo sosny tylko tymczasową parasoleczkę na pniu. Powiem ci, że jestem bardzo zadowolona z efektu
Uwierz, że jesli się zdecydujesz to i ty nie pożałujesz
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:06, 03 mar 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Widzę, że masz sporo świerków. Nie łapie ich ochojnik?

Łapie, zrywam co roku, i nie ma tragedi - ale nie wolno mi przeoczyć usuwania. Zreszta jest coś gorszego niestety - jakas zaraza - moze tez mszyca która atakuje mi wielkie okazy swierków i w ciągu jednego sezonu żółkną i umierają.... Od ostatniego roku leję do gleby przy korzeniach środek na grzyby a potem na robale. każda utrata giganta to zaburzenie architektury - słowem rozpacz... Nie przypuszczałam że takie chorowite - dostałam od wuja za symboliczna złotówkę - chowam od takich maluchów (2003)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:04, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I jeszcze fotki brzozowej dla Ani
Szału nie ma ... muszę dorzucić zimozielonych

dziękuję Renatko
masz tam 5 brzózek z tego co zauważyłam?brzozową masz tak obsadzoną?

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:53, 03 mar 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
No jest super, jak Ty znajdujesz jeszcze miejsce na rośliny
Lusrta super..

Sama nie wiem, na pewno dużo miejsca sie zrobiło odkąd podciełam mój las świerkowy - jeszcze rok temu było tu gęsto

teraz po podcięciu zrobiło sie ogromne pole dla nowych roślin i... pomysłów
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:47, 03 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Lustro i jedno i drugie upatrzył sobie jakiś ptak (myslałam że kos ale chyba nnie pasuje)
Co je umyje, to ten przylatuje i brudzi niesamowicie - skrzydłami, dziobek itp...
Nie wim kiedy mu się znudzi Siedzi najpierw na sumaku a potem z niego zeskakuje i myzia po lustrze...

Widzi w lustrze konkurenta i chce go przegnac, może przysłoń to lustro bo może sie tak stac jak u Justyny że za mocno w nie walnie i bedzie martwy.
U Matki... 18:46, 03 mar 2016

Do góry
Poszłam po rybę na jutro...

Roztoczańskie klimaty 18:45, 03 mar 2016

Do góry
Ananasek napisał(a)
chodzi mi o tą rabate:

Wg mnie to Hameln .
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:44, 03 mar 2016

Do góry
Następny sezon, jak się uda, to tez będą pomidorki.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:39, 03 mar 2016

Do góry

w dużym powiększeniu

i jeszcze takie duperele co może w ogrodzie zawisną...

kiedyś bardzo potrzebowałam takich wiórków , a teraz jak mam nie mogę sobie przypomnieć do czego.....jedyne co mi na myśli przychodzi to domek dla owadów
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:35, 03 mar 2016

Do góry
Wysiałam dzisiaj troszkę nasion w doniczki......no zaraziłam się tym sianiem od Was
część nasionek dałam w doniczkę , a resztę zostawiłam w grunt gdyby z doniczek nic nie wyszło, oczywiście chodzi o nasionka otrzymane od znajomych z O...
werbenę, przetacznik first love, szałwię deep blue, cleome cierniste, i moją trawkę rubrum - drugie podejście bo z pierwszego siania nic mi nie wschodzi

Nasiona kupne pójdą prosto w ziemię część jeszcze w marcu reszta kwiecień/maj.

A wczoraj dostałam od ciotek takie fajne fanty:

najbardziej się cieszę z nowego "obrusa" do gospody

poszewka do sypialni......kiedyś.....

i taki flakonik na niskie kfiotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies