Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:10, 10 sie 2012

Do góry
Katarzyno, skoro jesteś już matką kierowcy to o maturę się nie bój. Luzik!!! Gratulejszyn dla Juniora!!!

A wiesz jakie to dziwne uczucie mieć córkę studentkę ?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:08, 10 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Boćku, aż cofnęłam się kilka stron, żeby zobaczyć co wywołało taką dyskusje na wątku u Ciebie?
I ja mam przemyślenia: Grecy starożytni nie znali pojęcia naśladowanie - imitatio (tak jak my to rozumiemy), bardzo ładnie odniósł się do tej idei Arystoteles (jak znajdę chwilę to zrobię o tym wykład). Jest takie pojęcie kompilacja. I my wszyscy kompilujemy, ale niektórym się wydaje, że są oryginalni. Nie, nie jesteśmy; wobec tysiąca lat historii ogrodów nie jesteśmy oryginalni.

Ale oryginalność nasza polega na tym, że one są nasze i naszymi rękami (pod nas) zrobione, odzwierciedlają nasze upodobania estetyczne. Że dobrze się czujemy w tym, co nas otacza, że ogród daje nam radość i frajdę: suma sumarum. I chodzi o zrozumienie ogrodu a nie o definicję mody, trendów i fashion.
Ogrody trzeba rozpatrywać w odniesieniu do właścicieli. Inaczej się nie da.
Jestem wielką zwolenniczką bioróżnorodności.
A oczywiście, że nasze ogrody są ogrodowiskowe: jakiż ogród nie ma żurawki, hortensji, bukszpanu, cisa. Któż z nas nie przykłada się do plewienia, kancików i stworzenia roślinom komfortowych warunków do życia w naszych ogrodach. To jest właśnie ogrodowisko!

Co do pszczół: trochę zaspaliśmy (bo z czasem krucho) i teraz jeszcze miodobranie i zakarmianie obowiązkowe. Do końca września skończymy. W tym roku będzie jesień krótka. Nie będę sadziła cisów w styczniu. Ja, pszczółka, tak czuję.
Lecę.

Pięknie napisane wszystko już zostało wymyślone Dlatego zawsze powtarzam, że ja tylko kopiuję
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:00, 10 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
rany ... napisałam o Kapiasach u Madżenki ... o różach i żurawkach ... u Madżenki ... hm ... po co mi wątek ?

moje byćalboniebyć to nie małż ... ten od czasu zjazdu w ogrodzie Mimo Woli zainfekowany i chętny bardzo ... w pobliżu jest zamek w Pszczynie więc nawet ma doping w jego postaci (chyba, że znów coś pomyliłam lokalizacyjnie ) ... wrzesień to miesiąc wielu spraw ważnych i ważniejszych bo Nieletnia nam się 5 ego urodziła ... tak szczęśliwie w tatusia urodziny ... ... ja mam imieniny ... my mamy na te okoliczności wypad w góry zaplanowany ... choć z uwagi na stan kręgosłupa małża to może ulecieć w zapomnienie ... i tym samym ten sam kręgosłup może nie być w stanie mnie dowieść a mnie dowieść trzeba ... jeżeli mam zdążyć na tegoroczne spotkanie u Kapiasów ... ale ja kcem ... małż kce )) ... może się zdarzyć, że będziemy ... może ... podkreślam bo na prawdę w tej chwili sama siebie obawiam się nastawiać na gwarantowaną ...

Iza Ty u mnie masz zawsze miejsce na posty, ale masz rację Twoj wątek musi żyć. Przecież masz tyle wiernych czytelniczek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:46, 10 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Oooo, suszarka to byl zakup zycia. Polecam serdecznie. Wszystko wychodzi mieciunie, jak sie wyjmie gorace nie trzeba nic prasowac. Rewelka.

Ja kupowalam zurawki Marmelade w sklepie http://www.heuchera-byliny.pl/. Jestem mega zadowolona. Sadzonki wypasione, co prawda bez doniczek, ale naprawde mi doniczka nie jest potrzebna I jeszcze gratis dostalam

no suszarka to taki sam świetny wynalazek jak płyta indukcyjna. O maly włos bym ponownie zwykłą ceramiczną kupiłam, na szczęscie jedna bardzo racjonalna koleżanka powiedziała tzreba kupić !!! ojoj i nie żałuję !
A żurawki wskoczę sobie pooglądac
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:43, 10 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
tak w necie bo na miejscu brak.. u szmitów było kilka sztuk po 15zł (rozbój w biały dzień ) idę ruszę d... może mi energi przybędzie

Ogród dodaje energi, tylko trzeba d... ruszyć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:42, 10 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
tak w necie bo na miejscu brak.. u szmitów było kilka sztuk po 15zł (rozbój w biały dzień ) idę ruszę d... może mi energi przybędzie

No mi po kolacji i szarlotce z herbatą nic się nie chce
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:41, 10 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

O matko ja to bym sę trzy razy zastanowiła zanim bym Ci się pod igłę podłożyła.... Biedny Adaśko Małż.... A jak ci się scena z ksiązki rzomni to go iglą nie dobij!!!

jak ślady po wkłuciach zaczną X przypominać to sama się wystraszę

O matko!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:17, 10 sie 2012

Do góry
Ania czytam, ze są problemy z wstawianiem fotek. Ja ostatnio nie próbowałam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:15, 10 sie 2012

Do góry
Pada więc dzisiaj nie będzie kulkowania bukszpanów a takie rozczuchrane...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:02, 10 sie 2012

Do góry
Bogda właśnie dziewczyny kupują żurawki w necie. Ale u nas teraz się w centrach ogrodniczych zaczęło więcej pojawiać i na dodatek z nazwami wiosną chyba tak marnie było bo dużo podmarzlo
Pszczelarnia 19:01, 10 sie 2012

Do góry
Pszczółko chyba szukalaś berberysów green carpet? Widzialam takowe w Psarach po 14,50 za sztukę. Były też inne odmiany. Jeśli chcesz aby Ci kupić daj znać, będzie powód na odwiedziny u mnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:56, 10 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a do mnie dzisiaj przyszły żurawki, ide je rozpakować ale miałam dzisiaj strasznie męczący dzien i siły nie mam

Pokażesz u siebie?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:56, 10 sie 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
Bożesz, jak ja zazdroszczę takich towarów u Was

Bogda teraz się sezon zaczyna lepsze ceny i dobry wybór bo wiosną to wszyscy w amoku biegają i wszyyyyyyystko wykupują !!
A ja szukam klona palmowego a wracam zawsze z czymś innym. A tak sobie powtarzałam NIC NIE KUPOWAĆ, NIC NIE KUPOWAĆ, NIC NIE KUPOWAĆ, NIC NIE KUPOWAĆ!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:54, 10 sie 2012

Do góry
O matko ja to bym sę trzy razy zastanowiła zanim bym Ci się pod igłę podłożyła.... Biedny Adaśko Małż.... A jak ci się scena z ksiązki rzomni to go iglą nie dobij!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:51, 10 sie 2012

Do góry
Izuś a kupiłaś róże i żurawki???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:46, 10 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Dla wszystkich Dolnoślązaczek melduję, że u Kulasa na Brucknera są:
1. Hortensje grandiflora - piękne po 12 zł a wyglada jak limlajtka
2. Różne miskanty
3. Świeza dostawa wrzosów
4. Nawet bambusy się pojawiły

Kupiłam 7 hakone, 3 rozplenice little bunny, 7 wzosów do obsadzenia donicy
Gdzie ja to posadzę??"?

fiu ... fiu ... ja melduję, że w OBI różę okrywową i goździki wyprzedają w cudownej cenie ... a i żurawki

Fiu fiu już nie mam gdzie sadzić, ale żurawki by mi się przydaly
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:45, 10 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
pranie robi pralka ... przypomniałam sobie kto odradził mi zakup suszarki i postanowiłam - jutro wymierzę temu komuś swego rodzaju podziękowanie (to publiczne miejsce dlatego powiem tylko, że materiał na powieść w stylu Alex będzie ) i tak swoją drogą to widziałaś kiedyś amerykański film na którym kobieta lub ktokolwiek inny wiesza pranie ??? założę się, że nie wiedzą o co w tym kaman )) ... specjalnie się nie musiałam wysilać aby zignorować wielką jak Kilimandżaro górę prasowania ... obiad w postaci szybkiej bo dziecko u babci ... wymyśliłam żeby podsadzić cynie syrfinią rabatową i mam miejsce na niebieską trawkę ... ale pada więc brnę dalej w mroczny świat zbrodni

Tylko Adaśka po lekturze nie krzywdź!!!
Widzisz a ja kupiłam pralko- suszarkę bo mi siostra doradziła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:42, 10 sie 2012

Do góry
Ania a gdzie Ty Buszujesz wszędzie a u Ciebie cisza!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:40, 10 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenką a co Ty o takiej dziwnej porze na ogrodowisku robisz?

Dlaczego ? Zawsze kontrolnie sprawdzam co się działo i zaraz wypadam do ogrodu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:37, 10 sie 2012

Do góry
Dla wszystkich Dolnoślązaczek melduję, że u Kulasa na Brucknera są:
1. Hortensje grandiflora - piękne po 12 zł a wyglada jak limlajtka
2. Różne miskanty
3. Świeza dostawa wrzosów
4. Nawet bambusy się pojawiły

Kupiłam 7 hakone, 3 rozplenice little bunny, 7 wzosów do obsadzenia donicy
Gdzie ja to posadzę??"?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies