Konstancja30
19:17, 10 sie 2012
sorry ... sorry

Gabrysiu.... z lodem była wpadka.. jeszcze wieczorkiem mówiłam zrzućmy lodu, bo może braknać..... lodówka takiego tłumu nie obsłuży........ i sie zapomniało..... zresztą nie tylko o tym..... Schować olbrzymi garnek 10 litrów leczo też sie zapomniało........ nie dosć że sie skwasiło, to potem przy pozbywaniu się kibelek zapchało![]()
Ale t owina piątkowych gości... człek zamiast pilnowac przygotowań...to życiu towarzyskiemu sie oddał...... co nie ukrywam było duuuuuuzo przyjemniejsze niz pilnowanie garów
Ale Mama szybko napichciłą od rana nowy gar...... i uratowała sytuację...zapominajac dodać połowy komponentów.......
Aniu, a my zapomnieliśmy wstać.przygody muszą być.
rany ... napisałam o Kapiasach u Madżenki ... o różach i żurawkach ... u Madżenki ... hm ... po co mi wątek ?
moje byćalboniebyć to nie małż ... ten od czasu zjazdu w ogrodzie Mimo Wolizainfekowany i chętny bardzo ... w pobliżu jest zamek w Pszczynie więc nawet ma doping w jego postaci
(chyba, że znów coś pomyliłam lokalizacyjnie
) ... wrzesień to miesiąc wielu spraw ważnych i ważniejszych bo Nieletnia nam się 5 ego urodziła ... tak szczęśliwie w tatusia urodziny ...
... ja mam imieniny
... my mamy na te okoliczności wypad w góry zaplanowany ... choć z uwagi na stan kręgosłupa małża to może ulecieć w zapomnienie ... i tym samym ten sam kręgosłup może nie być w stanie mnie dowieść a mnie dowieść trzeba
... jeżeli mam zdążyć na tegoroczne spotkanie u Kapiasów ... ale ja kcem ... małż kce
)) ... może się zdarzyć, że będziemy
... może ... podkreślam bo na prawdę w tej chwili sama siebie obawiam się nastawiać na gwarantowaną
...
Gałazki się kupuje na ryneczku-bazarku na wszystkich świętych![]()
Lub na boże narodzenie najtańszą choinkeGałązki ciachnij..a drewno do kominka.....(iglaste sie niezbyt nadaje, ale może ktoś ma taka kotłownię lub na rozpałke)........
Do cienia nadają sie (przepisuję z książki o bylinach): zawilce, zawilce japońskie, orliki, tawułki, dzwonki, serduszki, naparstnice, omieg, pierwiosnki ząbkowane i wyniosłe, czyściec wielkokwatowy, rutewki, tojady, orliki, brunery, złocienie, bodziszki (polecam czerwony...ale tylko on czerwony z nazwy), kukliki, języczki, tojeście, wielosiły.
Z cebulowych kokorycz, przebiśniegi, u mnie w cieniu kwitną niskie narcyzki (buuu nazwa wyleciałą, jak przypomnę to napisze.........), szachownice kostkowe i tulipany też dobrze rosną na stanowisku półcienistym