Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 19:17, 10 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

rany ... napisałam o Kapiasach u Madżenki ... o różach i żurawkach ... u Madżenki ... hm ... po co mi wątek ?

moje byćalboniebyć to nie małż ... ten od czasu zjazdu w ogrodzie Mimo Woli zainfekowany i chętny bardzo ... w pobliżu jest zamek w Pszczynie więc nawet ma doping w jego postaci (chyba, że znów coś pomyliłam lokalizacyjnie ) ... wrzesień to miesiąc wielu spraw ważnych i ważniejszych bo Nieletnia nam się 5 ego urodziła ... tak szczęśliwie w tatusia urodziny ... ... ja mam imieniny ... my mamy na te okoliczności wypad w góry zaplanowany ... choć z uwagi na stan kręgosłupa małża to może ulecieć w zapomnienie ... i tym samym ten sam kręgosłup może nie być w stanie mnie dowieść a mnie dowieść trzeba ... jeżeli mam zdążyć na tegoroczne spotkanie u Kapiasów ... ale ja kcem ... małż kce )) ... może się zdarzyć, że będziemy ... może ... podkreślam bo na prawdę w tej chwili sama siebie obawiam się nastawiać na gwarantowaną ...

tym razem pomyliłaś nomenklaturę (hi,hi)! To nie zamek tylko pałac. Zamek to jest obronny, a pałac dla przyjemności. Wart zobaczenia zdecydowanie! I obok muzeum sztuki socrealistycznej (przynajmniej do niedawna było, nie wiem jak teraz) równie interesujące (sorry, ale nie mogłam się powstrzymać)

sorry ... sorry ... pałac w rzeczy samej ... ... a kręgosłupik to jeszcze koleżankę pobolewa chociaż ... ? ... pałac dla przyjemności ... ...

wiem ... powoli odpuszcza ... u nas walczy jeszcze ...
Konstancja30 19:22, 10 sie 2012

asc napisał(a)
Gabrysiu.... z lodem była wpadka.. jeszcze wieczorkiem mówiłam zrzućmy lodu, bo może braknać..... lodówka takiego tłumu nie obsłuży........ i sie zapomniało..... zresztą nie tylko o tym..... Schować olbrzymi garnek 10 litrów leczo też sie zapomniało........ nie dosć że sie skwasiło, to potem przy pozbywaniu się kibelek zapchało
Ale t owina piątkowych gości... człek zamiast pilnowac przygotowań...to życiu towarzyskiemu sie oddał...... co nie ukrywam było duuuuuuzo przyjemniejsze niz pilnowanie garów
Ale Mama szybko napichciłą od rana nowy gar...... i uratowała sytuację...zapominajac dodać połowy komponentów.......

o zapchaniu nie wiedziałam ... karygodne ...

Aniu nie było co ratować tak na prawdę bo jak powiedziałam ogród sam się bronił ... tylko pańcia mu spanikowała ... zupełnie niepotrzebnie ... jeden gar ogrodu nie czyni ... za to to bio życie powtykane w matkę glebę z takim sukcesem a i owszem ... wyzwala endorfin całą masę ... ja mam zapasy do dziś
agata_chrosc... 19:29, 10 sie 2012

no to jak zwykle życzę szybkiego zwalczenia dolegliwości bo to jednak całkiem inne życie
GabiK 19:46, 10 sie 2012

Aniu, a my zapomnieliśmy wstać. przygody muszą być.
Konstancja30 19:48, 10 sie 2012

GabiK napisał(a)
Aniu, a my zapomnieliśmy wstać. przygody muszą być.

teraz żałuję, że nie zapomniałam wyjechać ... to dopiero byłoby coś
Madzenka 20:00, 10 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
rany ... napisałam o Kapiasach u Madżenki ... o różach i żurawkach ... u Madżenki ... hm ... po co mi wątek ?

moje byćalboniebyć to nie małż ... ten od czasu zjazdu w ogrodzie Mimo Woli zainfekowany i chętny bardzo ... w pobliżu jest zamek w Pszczynie więc nawet ma doping w jego postaci (chyba, że znów coś pomyliłam lokalizacyjnie ) ... wrzesień to miesiąc wielu spraw ważnych i ważniejszych bo Nieletnia nam się 5 ego urodziła ... tak szczęśliwie w tatusia urodziny ... ... ja mam imieniny ... my mamy na te okoliczności wypad w góry zaplanowany ... choć z uwagi na stan kręgosłupa małża to może ulecieć w zapomnienie ... i tym samym ten sam kręgosłup może nie być w stanie mnie dowieść a mnie dowieść trzeba ... jeżeli mam zdążyć na tegoroczne spotkanie u Kapiasów ... ale ja kcem ... małż kce )) ... może się zdarzyć, że będziemy ... może ... podkreślam bo na prawdę w tej chwili sama siebie obawiam się nastawiać na gwarantowaną ...

Iza Ty u mnie masz zawsze miejsce na posty, ale masz rację Twoj wątek musi żyć. Przecież masz tyle wiernych czytelniczek
bociek 20:03, 10 sie 2012

Iza, macham do Ciebie zawadiacko I do Adasia tez macham, ale nie zawadiacko tylko delikatnie, bo on bidulek po zastrzykach
GabiK 20:12, 10 sie 2012

Izo, ale Gaby się przestraszyła, że bez niej i bez słowa pojechaliśmy. Taka świnia bym nie była. Dlatego w drodze powrotnej Jarek się rehabilitował za tę poranną wpadkę. A bez dokumentów to on już n- ty raz jedzie, ze 3 go złapali. Raz bez żadnych dokumentów i w moim samochodzie. Uwierzyli, że nie złodziej.
A Laurę do Holandii bez dokumentów wywieźliśmy.
Konstancja30 22:31, 10 sie 2012

wklejam bo bardzo kształcące ... cienia u mnie dostatek

zapożyczone u Gabika

asc napisał(a)
Gałazki się kupuje na ryneczku-bazarku na wszystkich świętych
Lub na boże narodzenie najtańszą choinke Gałązki ciachnij..a drewno do kominka.....(iglaste sie niezbyt nadaje, ale może ktoś ma taka kotłownię lub na rozpałke)........
Do cienia nadają sie (przepisuję z książki o bylinach): zawilce, zawilce japońskie, orliki, tawułki, dzwonki, serduszki, naparstnice , omieg, pierwiosnki ząbkowane i wyniosłe, czyściec wielkokwatowy, rutewki, tojady, orliki, brunery, złocienie, bodziszki (polecam czerwony...ale tylko on czerwony z nazwy), kukliki, języczki, tojeście, wielosiły.
Z cebulowych kokorycz, przebiśniegi, u mnie w cieniu kwitną niskie narcyzki (buuu nazwa wyleciałą, jak przypomnę to napisze.........), szachownice kostkowe i tulipany też dobrze rosną na stanowisku półcienistym
Diana 01:10, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

pięknie to wygląda i jeszcze te poduchy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies