Jestem wyzuta emocjonalnie. Takiego nerwa to jeszcze nie mialam. Dziec mi zdawal na prawko i zdal!!!!

Za pierwszym razem!!!

Ale co ja sie naprzezywalam to moje. Nie wiem jak ja przetrwam mature.
Nic nie zrobilam w ogrodzie, nic kompletnie tak jestem rozwalona

Z dumy, radosci i niepokoju z powodu jego rosnacej niezaleznosci. Kto by pomyslal
Anulka, Magda, Anus, dzieki Dziewczyny za mile slowa. Nie ma lepszej motywacji
Nebel, witaj w moich skromnych progach, czuj sie swobodnie, zawsze zapraszam i pozdrawiam cieplutko
Ula, podklady sa dosyc popularne. Choc moje zaplanowalam sama (nie nasadzenia, ale koncepcje) i na nikim sie o dziwo nie wzorowalam

A teraz widze, ze to wcale nie bylo takie nowatorskie
GabiK, boje sie, ze podpadne

Wybitnie nie lubie (delikatnie ujmujac) lilii, liliowcow i pochodnych... Nie lubie jezowek i rudbekii... Nie lubie wszelkiej masci rozchodnikow.... Nie lubie prymulek

Mam kilka i zamierzam sie z nimi rozstac. I najgorszy z najgorszych grzech - nie mam w ogrodzie roz i nigdy juz wiecej miec nie bede, choc mialam trzy sztuki w gruncie. Roze mam w donicy i tak pozostanie. Jak sobie pomysle o pieleniu przy rozach (ogrod w srodku nieuzytkow, pelno chwastow roznej masci w tym skrzyp) i o tych przekwitlych pakach i platkach, o tym cieciu na wiosne, o wszystkich ranach klutych i szarpanych to mnie az skreca. Owszem lubie roze w wazonie i w innych ogrodach. U siebie powiedzialam im kategoryczne nie...Czasami nachodza mnie chwile zwatpienia, ale trzezwieje szybko. Nie przepadam tez za hostami i nie planuje ich miec

Wiecej grzechow nie pamietam, co nie znaczy, ze lista jest zamknieta..
Teraz to juz nikt do mnie nie zajrzy
Pszczolko, to bardzo ciekawe co piszesz. Niezwykle interesujacy punkt widzenia
Ogrodowisko wiele nas uczy, nie tylko "uczy nas" roslin, ale takze patrzenia szerzej na ogrod jako kawalek wiekszej calosci, obserwowania przyrody i dbania o nia. I to jest wspaniale. Ja np. nauczylam sie widziec i rozrozniac ptaki i nareszcie wiem jak naprawde wyglada jez

Stara baba a nigdy jeza nie widziala

To bedziesz miala wrzosowy miod

Pieknie