Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 09:53, 29 lut 2016

Do góry
Zima wciąż trwa

Ogród Mirelli 09:50, 29 lut 2016

Do góry
Jestem pod wrażeniem hiacyntów karminowych.
Szkoda, że jest ich mało w sprzedaży.
Dwa razy trafiłam na dwie sztuki i raz na jedną.
Zobaczcie jakie one są piękne, chociaż na zdjęciu nie wyglądają tak ładnie jak w rzeczywistości
Bardzo ładnie pachną. Intensywniej od tradycyjnych, ale te nieco mniej niż poprzednie.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:47, 29 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Jak patrzę na to zdjęcie to mam takie wrażenie że jak dosadze ten żywopłot w tej zielonej linii to ten na tyłach przy ogrodzeniu jest zbędny.

hahah wiatrak jak u mnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:45, 29 lut 2016

Do góry
Jak patrzę na to zdjęcie to mam takie wrażenie że jak dosadze ten żywopłot w tej zielonej linii to ten na tyłach przy ogrodzeniu jest zbędny.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:37, 29 lut 2016

Do góry
Siaku Leonku - nieźle nie ?
Tylko teraz myśle że tam z tyłu mam zywopło t już posadzony po linii płotu i tak się zastanawiam czy go nie przesadzić? ( M mnie zabije )Bo dwa żywpoloty w tak bliskiej linii to trochę bez sensu . Zobaczcie te czerwone iksy to żywopłot do zlikwidowania:

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:36, 29 lut 2016

Do góry
lojalna_ - Nigdy nie myślałam,że zacznę tęsknić za śniegiem. A teraz kiedy zobaczyłam takie widokie,nie mogłam się nacieszyć

Zagajanka - W tamtym sezonie pierwszy raz kulkowałam. Te które miały najdłuższe pędy,ale tylko Tuscany i Maigold świetnie się spisały.

Przypięłam też Crokus rose,ale szybko odpięłam,bo kwiaty za bardzo zwisały do dołu.

Tutaj trochę widać wygiętej gałązki i jak się ułozyły kwiaty.

A tutaj Maigold,miała dłuższe pędy.

To są dwuletnie róże dopiero.
Nasz przydomowy ogródek 09:30, 29 lut 2016

Do góry
Tak, świetną była kumpelką nasza Joleczka,
za szybko się zamknęło jej życiowe wieczko,
brak mi jej humoru skrzącego w dowcipie,
żal, że się odchodzi w życiowym rozkwicie.
Jej dziś dedykuję wiosenne wspomnienie,
kwiat z jej ogrodu nie zezwoli na zapomnienie.

Ogród Mirelli 09:28, 29 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam z rewizytą i na pełną seteczkę trafiłam
Róża musi być

Alchymist.

Kasiu jak miło, że mnie odwiedziłaś
Róża piękna, zresztą cały Twój ogród zachwyca
Wszystkiego nie jestem w stanie ogarnąć, ale fotki oglądam i jestem pod wrażeniem
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:22, 29 lut 2016

Do góry
Ostatni dzień lutego

Ogród Mirelli 09:19, 29 lut 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Macham zdrowie najważniejsze, a teraz wszędzie latają różne infekcje, to trzeba być ostrożnym.
Przegapiłam , że minęło 600 stron. Gratulacje z tej okazji i różyczka

Aga dziękuję
Piękna róża Czy ona jest z Twojego ogrodu?
Nasz przydomowy ogródek 09:13, 29 lut 2016

Do góry
Karol to tylko czekać na kwiatuchy.

Asiu tak - Jolę zawsze będziemy milo wspominać. To ona na zjeździe u Ani w Rzeszowie w czerwcu 2014 roku. Ta w środku.

Ogród z łezką II 09:13, 29 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kasiu, jak dlugo masz juz te zielone obeliski ?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:09, 29 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Jejku Asiu nie wiem jak to nawet napisać jesteś wielkaaaa
Ta opcja jest taka "najbardziej moja". A ja wczoraj już nawet rysowałam z warzywniakiem po drugiej stronie ale jakoś tak nijak to bo tam też mam taką bramke gdzie wywalam różne odpady poza działkę i jakoś tam sie przyzwyczaiłam.

W tej opcji ten placyk wychodzi za duży jakoś by trzeba było przerobić to bo tam planuję takie miejsce na imprezki jakiś stół z ławkami na ognisko.
Ale ogoleni patrząc to w tym układzie układ rabat jest jakiś taki przejrzysty Tylko trzebaby było osłonić ten warzywnik żeby go nie było widac żywopłot wchodzi w grę dalej mnie kusi ten cisowy ale tanio to nie wyjdzie.
I nawet sobie tak myśle że zrobiło się fajne miejsce na plac zabaw dla dziecia tam na prawo od domuStamtąd bym miała dobry widok z tarasu na szaleństwa synka. I tam by może ten skos trochę się zamaskował wtedy.

cieszy mnie ze Ci sie spodobalo tak czulam.ze te proste linie Cie przekonaja

Placyk wielki ale mozesz np na ktoryms jego boku jeszcze cos podadzic,albo dowolnie zwiekszyc ktorys zagajnik. Albo pomysl co poza stolem bys tam chciala miec i bedziesz wiedziala jaki duzy jest potrzebny.ja np na plac z altana i stolem i wglebnik z igniskiem mam przewidziane jakes 8x11 metrow.ten placyk na rysunku tez pewnie tyle ma.

Moze jesli masz thuje to oddziel nimi warzywnik.daszjakisz pas traw zwiewnych przed nimi i bedzie lzej wizualnie. choc cisy oczywiscie fajniejsze.

A co do placu zabawbto fajny pomysl bo bedzie w trawniku a gdy dziecie wyrosnie bedzie mozna go zdemontowac.nawet rysowalam tam jakas rabate ale mi sie nie podobalo.
Ogród Mirelli 09:09, 29 lut 2016

Do góry
Przyleciałam z rewizytą i na pełną seteczkę trafiłam
Róża musi być

Alchymist.
Ogród prawie romantyczny 08:58, 29 lut 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Po wizycie na Gardenii i rozmowach z przedstawicielami szkółek różanych chyba wreszcie podjęłam decyzję - na pergoli przed Rhapsody in Blue posadzę Marię Teresę, a na pergoli przy wejściu jasminie dam raczej do towarzystwa lagunę. Problem dębów szczepionych na pniu, podsadzonych różami jeszcze nierozwiązany, mogę wręcz powiedzieć, że wątpliwości się mnożą jak króliki. Ale w końcu nikt nie mówił, że to prosta sprawa

moge ci pokazac lagune i jasmine u mnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:51, 29 lut 2016

Do góry
Jejku Asiu nie wiem jak to nawet napisać jesteś wielkaaaa
Ta opcja jest taka "najbardziej moja". A ja wczoraj już nawet rysowałam z warzywniakiem po drugiej stronie ale jakoś tak nijak to bo tam też mam taką bramke gdzie wywalam różne odpady poza działkę i jakoś tam sie przyzwyczaiłam.

W tej opcji ten placyk wychodzi za duży jakoś by trzeba było przerobić to bo tam planuję takie miejsce na imprezki jakiś stół z ławkami na ognisko.
Ale ogoleni patrząc to w tym układzie układ rabat jest jakiś taki przejrzysty Tylko trzebaby było osłonić ten warzywnik żeby go nie było widac żywopłot wchodzi w grę dalej mnie kusi ten cisowy ale tanio to nie wyjdzie.
I nawet sobie tak myśle że zrobiło się fajne miejsce na plac zabaw dla dziecia tam na prawo od domuStamtąd bym miała dobry widok z tarasu na szaleństwa synka. I tam by może ten skos trochę się zamaskował wtedy.

Kwitnące skarpy 08:15, 29 lut 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Nowa rabata w przygotowaniu

takie mam techniczne pytanie...

ściągasz darń czy tylko przekopujesz? bo też sie szykuję z jedną rabatą gdzie trawa jest. Jak ściągnę trawę to sporo mi się poziom obniża...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:10, 29 lut 2016

Do góry
Wczoraj było słońce, prace w ogrodzie i prawie wiosna.....a dzisiaj brrr...śnieg i zimnica....

Nasz przydomowy ogródek 08:00, 29 lut 2016

Do góry
Mirello jeszcze trochę i wiosna przyjdzie do wszystkich. Bari start życiowy miał bardzo smutny. W 5 miesiącu życia został brutalnie wyrzucony z samochodu w lesie. Syn z synową byli świadkami wszystkiego i zabrali go naszego domu. Jest z nami szósty rok i bardzo się staramy aby zapomniał o wszystkim.

Bożenko dziękuję. Dziś zachmurzone i chyba deszcz nadchodzi.

Magdo pozdrawiam. Pod świerkiem kilka dni temu wylałem kilkanaście wiader wody. Pewnie dlatego roślinki ruszyły.

Pewnie niejedna z Was dziwi się może,
że tu taka symbioza gór z morzem.
Po jednej stronie wilk morski nadaje
po drugiej góral odbierać nie ustaje.

Była w Szczecinie Jola, co też nadawała
ale do nieba Bozia Ją zabrała.
Niebiańskimi ogrodami się zajmuje
droga Jolu- tak nam Cię brakuje.

Droga do spełnienia 07:53, 29 lut 2016

Do góry
hej dziewczyny
Jolcie dwie bardzo dziękuję za info o stipie
jeżeli moje siewki nie przetrwają to się uśmiechnę do Was
przepikowałam do "doniczek" po kilka ździebełek bo nie chciały rosnąć zobaczymy czy teraz coś ruszą
Joluś nasiona jeszcze mam jak coś to sobie dosieję co nie znaczy że mnie trochę ta stipa nie zniechęciła

przekopałam miejsce "rabatę" pod cisy zajęło mi to dużo czasu i siły
przy ostatnim metrze myśłama że wyprzęgnę

proszę nie zwracać uwagi na LINIĘ rabaty bo jej po prostu nie ma
pies mi rozwalał i węża i sznurek do tego zepsuł mi się szpadelek do kancików
ale to nie jest problem

poprawienie linii to już taka kosmetyka
najważniejsze że ziemia przekopana jeszcze obornik mączka bazaltowa (kupiona już) i można jechać po cisy

było

jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies