Nawet nie wiesz Aganiu jak się cieszę że nadgoniłam zaległości w ogrodzie. Bratki i stokrotki już zagospodarowane od niedzieli A gwiazdeczkę obfogotafuję jak tylko pojawią się pierwsze kwiaty
Szkoda tych ostróżek, może uda się je jeszcze uatować.
Zakupy ryneczkowe udane alez sie będzie działo w donicach u ciebie
Krokusowe kepki sliczne.
U mnie na reprezentacyjnej rabacie pod tarasem codziennie wyleguje sie mój pies....na krokusch, a jakże
Nie wiem co jej sie w głowie poprzestawiało, pies jest u nas ósmy rok, rabaty dookoła sa też nie od dzisiaj i do tej pory nie psociła mi w ogrodzie a teraz psoci - uwali sie na samym środku wśród krokusów, to jak one potem wyglądają...jak by je walec przejechał, moja suka wazy 30 kilo.....
Asiu - jak kolorowo u Ciebie, ja już daruje sobie bratki nie dam rady.
Przyszłam poradzić się, mam chęć jeszcze teraz zrobić wertykulację trawnika. Trawa mocno ruszyła ale ją skoszę i polecę wertykulatorem.
Przecież to dopiero kwiecień.
Oczywiście jeśli przyjdzie mi pomocnik, bo wiesz jak jestem do tyłu z ogrodem.
Przyszła mi przesyłka z G. i nie jestem zadowolona bo b. późno wysłali i nie to co chciałam.
a ciemierniki dwa z różowych padły w mnożarce stoją.
mieli odesłać pieniądze za jeżówki dwie szt. i jakieś dwie byliny i cisza. Teraz napisałam e-mail i zwrócili za dwa padnięte jeżówki i bylinki.
Czyli z nimi tez ciężko.
Hej Małgosiu
Wiosna się troszkę ociąga to chociaż kwiatki do donic zakupiłam.
A psicy pewnie się spodobały krokusy, dobrze że ich jeszcze nie zjada. Moja sunia ostatnio zjada ziemię i wygryza mi dziury w trawniku. Na chwilę nie można jej spuścić z oczu. Jutro kolejna wizyta u wet. bo niepokoi mnie jej zachowanie.
Pozdrawiam
Dzisiaj brzydki pochmurny dzień, rano lało jak z cebra, ale przynajmniej rozpuściło mi nawóz na trawniku.
Brakuje trochę słoneczka żeby rosliny gwałtownie ruszyły, ale i tak nie jest źle. Co nieco powoli zakwita w ogrodzie
Moje donice.