Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:31, 05 kwi 2016

Agania napisał(a)
Jak pracy w ogrodzie ubywa...to zmęczenia się nie czuje, czekam na Twoje gwiazdeczkę, chciałam w poniedziałek urlop, ale się nie udało, dzisiaj po pracy fryzjer, na ogród nie było czasu, eM pzobierał cięte miskanty, ale mi narozrabiał też, spadły mu siewki moich ostróżek z parapetu jak uchylał okno, każdemu coś staje na drodze, ale cieszy mnie, że Wam się udało poszaleć ogrodowo

Czekam na Twoje bratki...sporo ich w skrzynkach i stokroteczki są

Nawet nie wiesz Aganiu jak się cieszę że nadgoniłam zaległości w ogrodzie. Bratki i stokrotki już zagospodarowane od niedzieli A gwiazdeczkę obfogotafuję jak tylko pojawią się pierwsze kwiaty
Szkoda tych ostróżek, może uda się je jeszcze uatować.
UlaB 22:46, 05 kwi 2016

Dla AgiPodlasie brałam Piano, ciekawe jak u niej...
Reklamowałyście te róże czy machnęłyście ręką?
JoannA 22:53, 05 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Dla AgiPodlasie brałam Piano, ciekawe jak u niej...
Reklamowałyście te róże czy machnęłyście ręką?

Machnęłam ręką bo wiem jakie mają teraz urwanie głowy.
W weekend wszystkie posadziłam i czekam aż ruszą.
Margarete 15:35, 06 kwi 2016

JoannA napisał(a)
Dzisiaj wyjątkowo piekną pogodę mieliśmy, cieplutko, słoneczko przygrzewało aż nam się buźki opaliły. Ale za to teraz ruszyć się nie mogę
Nie zdążyłam posadzić wszystkich róż, zostały dwie to wsadzę jutro. Ale za to poczyściłam wszystkie żurawki na froncie bo tu najgorzej przezimowały i od razu ładniej się zrobiło. Złościły mnie już te suchary.
Pomagałam Andrzejowi przy trawniku, najpierw było koszenie bo trawa bardzo urosła, później wyczesywanie. I gdyby przyszło mi to grabiami robić to pewnie bym ten trawnik zaorała. Stanowczo za dużo go mamy.
I zakupki na bazarku rano zaliczyłam.

Krokusy wciąż kwitną

Zakupy ryneczkowe udane alez sie będzie działo w donicach u ciebie
Krokusowe kepki sliczne.
U mnie na reprezentacyjnej rabacie pod tarasem codziennie wyleguje sie mój pies....na krokusch, a jakże
Nie wiem co jej sie w głowie poprzestawiało, pies jest u nas ósmy rok, rabaty dookoła sa też nie od dzisiaj i do tej pory nie psociła mi w ogrodzie a teraz psoci - uwali sie na samym środku wśród krokusów, to jak one potem wyglądają...jak by je walec przejechał, moja suka wazy 30 kilo.....
Anabell 21:35, 09 kwi 2016

Asiu - jak kolorowo u Ciebie, ja już daruje sobie bratki nie dam rady.

Przyszłam poradzić się, mam chęć jeszcze teraz zrobić wertykulację trawnika. Trawa mocno ruszyła ale ją skoszę i polecę wertykulatorem.
Przecież to dopiero kwiecień.
Oczywiście jeśli przyjdzie mi pomocnik, bo wiesz jak jestem do tyłu z ogrodem.
Przyszła mi przesyłka z G. i nie jestem zadowolona bo b. późno wysłali i nie to co chciałam.

a ciemierniki dwa z różowych padły w mnożarce stoją.
mieli odesłać pieniądze za jeżówki dwie szt. i jakieś dwie byliny i cisza. Teraz napisałam e-mail i zwrócili za dwa padnięte jeżówki i bylinki.
Czyli z nimi tez ciężko.
JoannA 18:44, 10 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Zakupy ryneczkowe udane alez sie będzie działo w donicach u ciebie
Krokusowe kepki sliczne.
U mnie na reprezentacyjnej rabacie pod tarasem codziennie wyleguje sie mój pies....na krokusch, a jakże
Nie wiem co jej sie w głowie poprzestawiało, pies jest u nas ósmy rok, rabaty dookoła sa też nie od dzisiaj i do tej pory nie psociła mi w ogrodzie a teraz psoci - uwali sie na samym środku wśród krokusów, to jak one potem wyglądają...jak by je walec przejechał, moja suka wazy 30 kilo.....

Hej Małgosiu
Wiosna się troszkę ociąga to chociaż kwiatki do donic zakupiłam.
A psicy pewnie się spodobały krokusy, dobrze że ich jeszcze nie zjada. Moja sunia ostatnio zjada ziemię i wygryza mi dziury w trawniku. Na chwilę nie można jej spuścić z oczu. Jutro kolejna wizyta u wet. bo niepokoi mnie jej zachowanie.
Pozdrawiam
JoannA 18:45, 10 kwi 2016

Anabell napisał(a)
Asiu - jak kolorowo u Ciebie, ja już daruje sobie bratki nie dam rady.

Przyszłam poradzić się, mam chęć jeszcze teraz zrobić wertykulację trawnika. Trawa mocno ruszyła ale ją skoszę i polecę wertykulatorem.
Przecież to dopiero kwiecień.
Oczywiście jeśli przyjdzie mi pomocnik, bo wiesz jak jestem do tyłu z ogrodem.
Przyszła mi przesyłka z G. i nie jestem zadowolona bo b. późno wysłali i nie to co chciałam.

a ciemierniki dwa z różowych padły w mnożarce stoją.
mieli odesłać pieniądze za jeżówki dwie szt. i jakieś dwie byliny i cisza. Teraz napisałam e-mail i zwrócili za dwa padnięte jeżówki i bylinki.
Czyli z nimi tez ciężko.

Odpisałam u Ciebie Haniu.
JoannA 18:50, 10 kwi 2016

Dzisiaj brzydki pochmurny dzień, rano lało jak z cebra, ale przynajmniej rozpuściło mi nawóz na trawniku.
Brakuje trochę słoneczka żeby rosliny gwałtownie ruszyły, ale i tak nie jest źle. Co nieco powoli zakwita w ogrodzie
Moje donice.
JoannA 18:57, 10 kwi 2016

Karol99 19:01, 10 kwi 2016

Piękne masz kompozycje w donicach.