Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:37, 08 sie 2012

Do góry
Ania napisał(a)

Dla Selizy magnolia Magical moonlight. Na razie ma same kwiaty, prawie nie widać łodyg..
[
No cudna ta hortensja, w połączeniu z perowskią obłęd . Marzenko, Meksyk w twoim obiektywie cudny jest, ogród piękny i cóż no nie da się być niepowtarzalną

Aniu dzieki za pochwaly Jeszcze rok temu nie odrożniałam odmian hortensji bukietowych a perowskie musiałam googlać co ten ogród robi z człowiekiem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:36, 08 sie 2012

Do góry
Dyskusje wielopietrowe Boćka i Agatki przenisosły się ku mej uciesze do mnie
Kava rzeczywiście makabryczna ale trzyma moooocno napięcie tylko trzeba czytać w odpowiedniej kolejności
Lecę w kulki... 23:36, 08 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Aniu pięknie!! A Ty sliczna jak z obrazka....

ta rabata w ieście - faktycznie bardzo ogrodowiskowa...i zjawiskowa

...tak, jak z obrazka....MAŁEGO obrazka...
W pewnym wieku robi się zdjęcia z pewnej odległości....

Dziekuję Wam dziewczyny za Wasze jak zawsze przesadzone komplementy...,
ale Wy ogrodniczki, to lubicie przesadzać...

Bogda, Madżenka...dzięki za humor....hi,hi,hi

Witam też serdecznie u mnie Anitę i Karolinkę....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:32, 08 sie 2012

Do góry
Witam w klubie bielęjących brzózek
Pięknie ogród wygląda! A red barony zachywcające!!!
Ogród na Cedrowej 23:23, 08 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
Moje inspiracje :

Piękne inspiracje, a skąd one?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:13, 08 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dlatego je mamy, bo kiedyś Witek w jednym z ogrodów w Anglii obserwował ogrodnika, który nimi pielił i powiedział - o! To jest narzędzie do pielenia i pieli wyłącznie takimi widełkami.

Mam zamiar sprowadzić widełki z dłuższymi rękojeściami, Anglicy bardzo polecają, ale ja też nie mam wyobraźni czy są wygodne w użyciu.

Ale ciekawe. Nie używam haczki z kompletu, bo jakoś nam nie podrodze ale widełki intuicyjnie używałam do podważania chwaścików. Sa do tego idealne A tu Danusiu odkrycie u Ciebie, że robię to full professional Strzeżcie się chwasty
Zielony galimatias 08:47, 08 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ev obiecuję w weekend
Bo ja się muszę odłączyć od ogrodowiska i zamknąć drzwi aby nie wychodzić na ogród
A ja kocham magnolie Wiesz, że mam 4 szt
I jak kupować to takie o pokroju drzewiastym a najlepiej od razu uformowaną w drzewo na jednym pniu. Wówczas korona się rozrasta a pod spodem można założyć nasadzenia.
Mój sąsiad z soulanginy zrobił sobie sam takie drzewo, tzn po 5 latach od posadznie zostawił tylko jeden pień a wszystkie inne drobne gałęzie u dołu wyciął. Podobno magnolia nie lubi cięcia a ta rosła dalej jak szalona Tzn kwitła jak szalona

Madżenka, wiesz.. ja bym tam Tobie drzwi nie zamknęła ale skoro taka potrzeba, niech będzie
Magnolie już rosną u mnie jakiś czas, to pierwsze drzewka, które uroczyście wkopaliśmy z nadzieją na piękne kwiaty... Spiszę ich nazwy, to podam Jedna to Norman Gould
"Magnolia 'Norman Gould' jest krzewem rosnącym do około 3-4 m wysokości i szerokości. Kwiaty ukazują się wiosna i są duże, barwy kremowo-białej. Kwitnie dość długo. Liście są duże i ciemnozielone"
źródło: http://www.e-ogrodek.pl/katalog_drzew/drzewo/2286,magnolia-norman-gould
A druga nie pamiętam... ale drzewiasta ma być.

A teraz fotka, żeby nie było, że nie ogrodowiskowo....
Buk mercedes i lawenda. Kępy trawy pójdą precz, bo nie pasują... W tyle jest rododendreon o przepięknych bordowych kwiatach.. .No i rządek tuji z narożnika

Ogród Dominiki 06:47, 08 sie 2012

Do góry
Domi pokaż jakie donice wybrałaś. I co w nich będziesz sadzić skoro większe niż 90 cm szukasz????
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:43, 08 sie 2012

Do góry
Sebku od trzymania kciuków kostki mi zbielały
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:40, 08 sie 2012

Do góry
Baaardzo spóźniona gratuluję drugiej setki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:37, 08 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I ja nawet wiem jaką mamy dla Izy nagrodę Madżenko

IZA na mocy uprawnień mi i Madżence przysługujących z ogromnym zaszczytem zapraszamy Cię na spotkanie do Kapiasów, co byś też tak cudnie opisywała i tamte ogrody oraz ludzi na tym ważnym wydarzeniu zgromadzonych

Rzeczniku Ogrodowiska przychylam się do Twojego wniosku o udzilenie nagrody szacownej koleżance, którą niniejszym czynimi nadwornym skrybą ogrodowiska

Trochę sięporządziliśmy na forum ale mam nadzieję, że Szefowanas nie przegoni?
Ogrodnik mimo woli 06:33, 08 sie 2012

Do góry
Dzień Dobry!!! miłej pracy Ci życzę
Kondziowy Ogród :) 06:28, 08 sie 2012

Do góry
Kondzio wszyscy dobrze radzą skoncentruj się na jednej rabacie. Ogród nie zając nie ucieknie !
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:51, 07 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
A może dla odmiany róże między tą lawendą? Np. aspirin , jak u Marzeny? Kwitną aż do przymrozków! Please!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie mialam to napisać Obwódka bukszpanowa lub kule i lawenda + róża ??? A może roża austinka, która możesz puścić lekko do góry???

Kupuj róze teraz, bedą jeszcze pięknie kwitły, ukorzenią się przed zimą a okrywowe nie wymarzaja ale lawendę dopiero wiosną .....

Zimą zielone kule będą piękne nawet gdy róże i lawendy nie będą zdobić grodu.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:48, 07 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Nie pomieszczą! Tylko lawenda. Nawet sama perowskia się tu nie zmieści, niestety.

Popieram. W tym samym miejscu nie bedzie efektu. Głosuje za lawendą
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:40, 07 sie 2012

Do góry
Relacja godna nagrody!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 07 sie 2012

Do góry
Ale czad. Ten stół i lampy, o krzesłach nie wspomne!!! Więcej proszę, więcj,,,

Lacobel biały?
Pszczelarnia 21:54, 07 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Witaj Pszczolko

Niom, trutnie chociaz "darmozjady" pozyteczne sa

Ale te pozytecznosc przyplacaja zyciem. Po - za przeproszeniem - kopulacji z Krolowa truten ginie. A krolowa rozwiazla, z dziesiecioma sie zadaje, za to tylko raz w zyciu .

Bociek Ty tylko o seksie
Pszczólko za chwilę Twój wątek zamknie admin z powodu niecenzuralnych wpisów Buziole
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:52, 07 sie 2012

Do góry
Boćku Joe Nesbo jeden zaliczony, w aktualnej lekturze kolejny Widze że trilery czytamy wszystkie takie same
a Alex Kava przerobiona??? Bo jak lubisz krwawo to polecam tylko trzeba chronologię zachować
Zmiany przy wgrywaniu zdjęć 21:50, 07 sie 2012

Do góry
ronin napisał(a)
Dzisiaj zmienił się odrobinę mechanizm wgrywania zdjęć, tak aby dla wszystkich działał jednakowo i bezproblemowo. Mam nadzieję, że uda się to osiągnąć.

Niestety nie mogłem przetestować tego mechanizmu na wszystkich możliwych przeglądarkach, ale sprawdziłem na w miarę najnowszych wersjach najbardziej popularnych przeglądarek:

- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- Opera
- Safari
- Internet Explorer

Osoby, które wcześniej widziały zielony link "Wgraj zdjęcie" zobaczą go teraz jako zwykły napis, a pod nim będzie pola do wybrania pliku. Pole to na każdej przeglądarce wygląda inaczej, ale działa tak samo. Trzeba kliknąć na przycisk "Wybierz plik" albo "Przeglądaj" albo coś w tym stylu. Reszta jest taka sama jak wcześniej.

Informacja dla osób posiadających iPhone-a lub iPad-a

Na tych urządzeniach nie da się wgrywać zdjęć na nasze forum, ponieważ ich system operacyjny w ogóle nie obsługuje wgrywania jakichkolwiek plików. Pole do wgrywania plików będzie zaszarzone.

Z tego co się orientuję ta funkcjonalność ma zostać dodana w nowej wersji systemu operacyjnego iOS 6, ale czy rzeczywiście będzie to zobaczymy.

Czekamy zatem na IOS6....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies