Kiedyś będzie tu pięknie ...
23:37, 08 sie 2012
Aniu pięknie!! A Ty sliczna jak z obrazka....
ta rabata w ieście - faktycznie bardzo ogrodowiskowa...i zjawiskowa
Moje inspiracje :
![]()
![]()
![]()
Dlatego je mamy, bo kiedyś Witek w jednym z ogrodów w Anglii obserwował ogrodnika, który nimi pielił i powiedział - o! To jest narzędzie do pielenia i pieli wyłącznie takimi widełkami.
Mam zamiar sprowadzić widełki z dłuższymi rękojeściami, Anglicy bardzo polecają, ale ja też nie mam wyobraźni czy są wygodne w użyciu.
Ev obiecuję w weekend![]()
Bo ja się muszę odłączyć od ogrodowiska i zamknąć drzwi aby nie wychodzić na ogród
A ja kocham magnolieWiesz, że mam 4 szt
I jak kupować to takie o pokroju drzewiastym a najlepiej od razu uformowaną w drzewo na jednym pniu. Wówczas korona się rozrasta a pod spodem można założyć nasadzenia.
Mój sąsiad z soulanginy zrobił sobie sam takie drzewo, tzn po 5 latach od posadznie zostawił tylko jeden pień a wszystkie inne drobne gałęzie u dołu wyciął. Podobno magnolia nie lubi cięcia a ta rosła dalej jak szalonaTzn kwitła jak szalona
I ja nawet wiem jaką mamy dla Izy nagrodę Madżenko
IZA na mocy uprawnień mi i Madżence przysługujących z ogromnym zaszczytem zapraszamy Cię na spotkanie do Kapiasów, co byś też tak cudnie opisywała i tamte ogrody oraz ludzi na tym ważnym wydarzeniu zgromadzonych
A może dla odmiany róże między tą lawendą? Np. aspirin , jak u Marzeny? Kwitną aż do przymrozków! Please!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie pomieszczą! Tylko lawenda. Nawet sama perowskia się tu nie zmieści, niestety.
Witaj Pszczolko
Niom, trutnie chociaz "darmozjady" pozyteczne sa
Ale te pozytecznosc przyplacaja zyciem. Po - za przeproszeniem - kopulacji z Krolowa truten ginie. A krolowa rozwiazla, z dziesiecioma sie zadaje, za to tylko raz w zyciu.
Dzisiaj zmienił się odrobinę mechanizm wgrywania zdjęć, tak aby dla wszystkich działał jednakowo i bezproblemowo. Mam nadzieję, że uda się to osiągnąć.
Niestety nie mogłem przetestować tego mechanizmu na wszystkich możliwych przeglądarkach, ale sprawdziłem na w miarę najnowszych wersjach najbardziej popularnych przeglądarek:
- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- Opera
- Safari
- Internet Explorer
Osoby, które wcześniej widziały zielony link "Wgraj zdjęcie" zobaczą go teraz jako zwykły napis, a pod nim będzie pola do wybrania pliku. Pole to na każdej przeglądarce wygląda inaczej, ale działa tak samo. Trzeba kliknąć na przycisk "Wybierz plik" albo "Przeglądaj" albo coś w tym stylu. Reszta jest taka sama jak wcześniej.
Informacja dla osób posiadających iPhone-a lub iPad-a
Na tych urządzeniach nie da się wgrywać zdjęć na nasze forum, ponieważ ich system operacyjny w ogóle nie obsługuje wgrywania jakichkolwiek plików. Pole do wgrywania plików będzie zaszarzone.
Z tego co się orientuję ta funkcjonalność ma zostać dodana w nowej wersji systemu operacyjnego iOS 6, ale czy rzeczywiście będzie to zobaczymy.