Ty pokaż zdjecia tego swojego ogrodu. Coś tam masz, oprócz tego kącika już zrobionego, skoro plewisz, kanciki robisz
Jestem uczulona na magnolię bo mi wyrosła tak, że pół działki zajęła
Fajne wymiary działki - prawie kwadrat Nie to co u mnie, taki pasek
To kiedy Marzenka będzie gotowa?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tessi.. Ty mnie nie załamuj... kanciki, żeby robić - trzeba mieć trawkę! a ja nie mam Obrzeża robię - z kostki granitowej...
Magnolię mam w 2 odmianach - jedna rośnie do 3 metrów, jedna do 6m.. Ale widzę, że ta mniejsza usycha...
A Madżenki poganiać nie chcę, bo ona zabiegana jest .. ale coś o weekendzie wspominała
Póki co czytam Działkowca i przeglądam forum. .. no i zapisuję inspiracje..
A, to jak już manolię masz, to nie dyskutuję
A ja będę szkółki objeżdzać, żeby trawy i trawki kupić
Pokaż te obrzeża, nie żałuj I te magnolie pokaż, i te kulki Przecież trzeba mieć jakiś ogląd sytuacji, żeby radzić (w moim przypadku - udawac, że się rad udziela)
ale jak to robisz obrzeża??? Przecież projekt jeszcze nie zaklepany?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tessi, no mobilizujesz mnie jak możesz do tych zdjęć
No zrobię zdjęcia tych moich "kulek", które niekiedy kulki nie przypominają
Projekt nie zaklepany, ale są miejsca, co do których jestem pewna, że chciałabym, by tak wyglądały więc tam robię (a właściwie małżonek szanowny robi..).. Wbrew pozorom takie obrzeża nie robi się w godzinę.. każdą kosteczkę trzeba dopasować i stuknąć młoteczkiem
Ev obiecuję w weekend
Bo ja się muszę odłączyć od ogrodowiska i zamknąć drzwi aby nie wychodzić na ogród
A ja kocham magnolie Wiesz, że mam 4 szt
I jak kupować to takie o pokroju drzewiastym a najlepiej od razu uformowaną w drzewo na jednym pniu. Wówczas korona się rozrasta a pod spodem można założyć nasadzenia.
Mój sąsiad z soulanginy zrobił sobie sam takie drzewo, tzn po 5 latach od posadznie zostawił tylko jeden pień a wszystkie inne drobne gałęzie u dołu wyciął. Podobno magnolia nie lubi cięcia a ta rosła dalej jak szalona Tzn kwitła jak szalona
Bociek!!!!!!!! Podobno jeździłaś na rowerze...? Dłuuugo coś Ale najważniejsze, że "esteś" !
Fotki będą! Dla Ciebie pierwsza, "przez żołądek do serca ..."......................ptaków
Madżenka, wiesz.. ja bym tam Tobie drzwi nie zamknęła ale skoro taka potrzeba, niech będzie
Magnolie już rosną u mnie jakiś czas, to pierwsze drzewka, które uroczyście wkopaliśmy z nadzieją na piękne kwiaty... Spiszę ich nazwy, to podam Jedna to Norman Gould
"Magnolia 'Norman Gould' jest krzewem rosnącym do około 3-4 m wysokości i szerokości. Kwiaty ukazują się wiosna i są duże, barwy kremowo-białej. Kwitnie dość długo. Liście są duże i ciemnozielone"
źródło: http://www.e-ogrodek.pl/katalog_drzew/drzewo/2286,magnolia-norman-gould
A druga nie pamiętam... ale drzewiasta ma być.
A teraz fotka, żeby nie było, że nie ogrodowiskowo....
Buk mercedes i lawenda. Kępy trawy pójdą precz, bo nie pasują... W tyle jest rododendreon o przepięknych bordowych kwiatach.. .No i rządek tuji z narożnika