Dziękuję za wszelkie życzenia , a co do realizacji to na razie układam sobie je w głowie , a jak będzie w praktyce i w portfelu to się okaże
Witaj Gabrysiu, tak to zwykła tuja na pniu.
Taaak niewiniątko w skórze diabełka, mam nadzieję,że na wiosnę nie przewróci ogrodu do góry nogami aczkolwiek bez pewnych strat w jej wykonaniu pewno się nie obejdzie
Tradycyjnie sezon rozpoczynamy w Karlikowie a tak to zazwyczaj Magóra,Puławy czasem Laworta
Te na zdjęciu mają drugi rok to berberys Tiny Gold, rosną wolno, ale mi właśnie o to chodziło, polecam- listki się nie przypalają a dają ładny akcenty kolorystyczny. Mam je w kilku miejscach bardzo je lubię, są bezproblemowe.
W 2011 roku:
W 2012 wiosna
lato
jesień
Witaj Gosiu ,
to co ja wymyśliłam to nie nadawało się na rabatę bo znowu misz masz wyszedł dopiero Danusia pomysł i sens nadała ...(Dziękuję) Tylko teraz różne wersje trochę zmienione rozważam bo trzeba to połączyć z tą boczną - i to też wyzwanie jest.Pozdrawiam
Imienniczko trawniczek faktycznie pierwsza klasa, ale przed koniczyną to bym Cię ostrzegła, ona rozrasta się u mnie w zastraszającym tempie, gdybym nie używała środków to cały trawnik by mi zdominowała, na zdjęciu jej u Ciebie nie widzę, ale jak jest tak jak piszesz uważaj na nią. Pozdrawiam
Dobrze kombinujesz, a kamyki niech zostaną, ja wiem jaka to mozolna robota, jak ze swojej rabaty ściągałam, to nie śmiejcie się, ale część to przez takie sitko do frytek przesypywałam..., wolę o tym zapomnieć, straszna to była robota, a u Ciebie rabata dużo większa przecież. Trudne masz zadanie, bo jak tu z pięknej rabatki jeszcze piękniejszą zrobić
Aga- dzięki za informację, śliczne są, a nie wiedziałam że tak szybko rosną. Anita- zrobię w takim razie nowy wątek, może komuś się przyda, albo chociaż zachęci do zwiedzenia.
Witam serdecznie, ogród zapowiada się pięknie, fajne szerokie rabatki, linię trochę bym złagodziła i zrobiła kanciki albo kostkę zamiast obrzeży, masz wiele miejsca, oj już ci zazdroszczę, pozdrawiam i czekam na dalsze zdjęcia