Czas posadzić zakupy bukszpanów bo u mnie słoneczny dzień zapowiada się i zagląda w okna, a ja mam cały dzień na działania ogródkowe
Fotki ogródkowe będą....
Haniu bardzo dziękuję. Bez chłodu by pasowało. Piękna pogoda u nas ale w nocy przymrozki. Wczoraj kupiłem 2 tuje w promocji i posadziłem. Za zadanie mają osłaniać rododendrony od południowej strony.
Wieczorem był wnuczkowe odwiedziny. Z gołymi rączkami się nie zjawiły i przywiozły wiosnę.
Mam Trzcinniki Overdam, ale jakoś inaczej wyglądają. Te źdźbła takie masz jasne, moje takie nie są. Kwitnące kłosy Overdam się przebarwiają od jasnych słomkowych poprzez różowe, a na końcu wiśniowe - tak jest u mnie. Kupowałam w Szkółce u Pana Trawki
Zaglądam do wojewódzkiej sąsiadki. Byłam u Ciebie na początku, bez wpisu. Widzę, że już się rozkręciłaś i dziewczyny odwiedzają. Fajnie, że nawiązujecie kontakty. Macie jednakowe przeżycia, budowa domu, zakładanie ogrodu, dekoracje dla dzieci, to miłe jest!
Na powitanie zdjątko z rannikiem.
Na którym widać i "stare i młode" Jak widzisz, u mnie bez kamieni! Nie cierpię kamoli.
I jeszcze licznik wiosenny....bo niedługo nie będzie miał co liczyć !!!
Ooo, zapomniałam o przysłowiu...
...ale już mam !!! Nawet dwa. Ogrodniku, Św. Gertruda (17.03) gdy słońcem błyśnie zrobi cuda oczywiście. Gdy na Gertrudy zjawią się bociany, to wiosna już rychło nastanie.