Ile mam?hmm zalezy dla kogo chyba az taka smarkata nie jestem juz
Oj ostatnie dni to nie wiem jak sie nazywam.teraz jeszcze dwa dni bedzie sie duuuuzo dzialo a potem znow spokoj mam nadzieje
Gram dekoracji zostawiam
Niech no się tylko w sklepach pojawią magnolie , zaraz pewnie przytacham , choć na drzewa już niewiele miejsca zostało, bo mam posadzony różnoraki las
tylko jak się tylu cudnym roślinom oprzeć???
Sierpień
W sierpniu zmartwiłam się kolorem mojego trawnika, pobladł jakoś więc postanowiłam, że zrobię badanie gleby. Po pięciu dniach oczekiwania wiedziałam już wszystko
Zastosowaliśmy się do zaleceń i po kilku dniach efekt był taki
W sierpniu kupiłam róże Pastella:
Lawenda po wakacjach
I drugie kwitnienie szałwii
Rozplenicom we wgłębniku załatwiłam towarzystwo
sedum Cloud Walker
Jest rajem, ale już w fazie pełnego kwitnienia koniec maja, czerwiec lipiec no i jesienne klimaty.
Bywałam w różnych porach roku, ale letnie mnie się najbardziej podobały.
Ogród już jest wtedy po uzupełnieniu jednorocznymi, bajecznie kolorowy.
Kasia jestem nierefomowalny i na widok dzieciaków z paczką chipsów i tablecikiem dostaję drgawek
Krysia pomożecie ??? pomożemy
Agata swojemu Brunsowi kręcioły i miotełki już powycinałem - najlepiej przy przewodniku drastycznie bez pitu pitu
"...Grupka niezła z was była, a koleżanek nie było?.. " oczywiście że były i przekradanie się gzymsach i daszkach do okien "babskiego piętra" też było bo ciekawość wciąż była niezaspokojona(internetu jeszcze nie było )
Lipiec
W tym miesiącu przede wszystkim zachwycałam się świeżutką i soczyście zieloną trawką
eMuś uruchomił nawadnianie
Kupiłam kolejne limki
Zabrałam się za komponowanie rabaty szałwiowej
szałwia od Finki
Z wyjazdu do Pęchcina przytargałam takie dobroci
krwawniki
Kupiłam też jeżówki, ostróżki i floksy
I bardzo spodobał mi się śniadek biały