Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 22:47, 10 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu ja to się chyba w sobotę wybiorę po te serby tam gdzie ty,bo te co oglądałam to mają max 30 cm. Nie wiesz czy będzie w ten weekend? kuszą i mnie obwódki bukszpanowe

Amelia jak byłam wczoraj to nie było tego faceta z serbami ale ja byłam dosyć późno bo przed 11. Mógł być wczesniej. I on mówił że bedzie raczej tylko w tę sobotę. Ale widziałam serby też u innego sprzedawcy ale chyba po 15 zł- taka sama wielkość jak moje.
Gocha 22:55, 10 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Gosiu śliczne te powojnikowe zakupy. Ja też muszę koniecznie nabyć kilka clematisów, ale uziemiona jestem a przez internet to wiadomo... Jabłonki tez cudowne- Golden Hornet jest od dłuższego czasu na mojej liście zakupowej. Super, że niedaleko masz fajne miejsce do zakupów.

Aniu te powojniki nie są zbyt duże ale podobne kupowałam w tamtym roku w B. i w tym roku bardzo ładnie odbiły. Mam nadzieje że te montany będą ładne- nie napisali niestety dokładnie jaka to odmiana. Jabłoni rajskich to chyba jeszcze chcę więcej mieć. W Lublinie jest trochę centrów ogrodniczych ale czy ja wiem czy taki duży wybór jest ? Pewnie w większych miastach jest lepiej.
paniprzyroda 22:55, 10 kwi 2016

Podobają mi się takie szybkie decyzje. Będzie ładnie, tym bardziej, iż rabatka tuż przy domku
Gocha 23:01, 10 kwi 2016

Rozchodniki kupione w zeszłym roku- Matrona i jakiś inny dwukolorowy nn - widać że ładne kępy już- musiały być kupione super rośliny a miały wtedy tylko 3-4 pędy. Zrobię w tym roku z nich trochę nowych roślin.

Gocha 23:09, 10 kwi 2016

paniprzyroda napisał(a)
Podobają mi się takie szybkie decyzje. Będzie ładnie, tym bardziej, iż rabatka tuż przy domku

Mariolko o jakie decyzje chodzi- czy o wykopaniu leszczyn- z każdym dniem uważam że to była dobra decyzja. Robię te rabaty w różnych miejscach bo bardzo mnie denerwuje koszmarny trawnik w tych miejscach- wolę miec rabatę mam nadzieję że ładną niż mnóstwo kopców krecich na trawniku. Mariolko może Ty mi podpowiesz jaką różę mam tam posadzić- sztywne pędy około 1m wysokości, od białego przez róż do fioletu?
paniprzyroda 23:27, 10 kwi 2016

Gosiu, chodziło mi o zrobienie rabatki w tym miejscu właśnie i wyrzucenie leszczyn jednocześnie. Co do róż to ekspertem nie jestem, ale bezproblemowa tej wysokości jest Chippendale ( łosoś-róż ), Parky - biała, ale potrafi wypuścić dłuższe pędy. Śliczna jest biało/budyniowa ... ta byłaby najodpowiedniejsza, jeśli chodzi o pokrój... mam, Lions Rose.
Gocha 23:39, 10 kwi 2016

I to jest jeszcze część mojego ogrodu która ostatnio spędza mi sen z powiek. Wyrzuciliśmy matę i wykopaliśmy i trochę drzewek i krzaków które były nie trafione i które padły. Te co zostały musze poprzesadzać- wiec trzeba to robić szybko. I muszę też zmienić kształt rabaty na linie proste a nie zaokrąglone. I niestety nie mam koncepcji- musze się mocno nagłowić i tez nie wiem czy coś wymyślę. Może ktoś pomoże.
Gocha 23:51, 10 kwi 2016

paniprzyroda napisał(a)
Gosiu, chodziło mi o zrobienie rabatki w tym miejscu właśnie i wyrzucenie leszczyn jednocześnie. Co do róż to ekspertem nie jestem, ale bezproblemowa tej wysokości jest Chippendale ( łosoś-róż ), Parky - biała, ale potrafi wypuścić dłuższe pędy. Śliczna jest biało/budyniowa ... ta byłaby najodpowiedniejsza, jeśli chodzi o pokrój... mam, Lions Rose.

Mariolko dzięki za pomoc - poczytam dokładnie o tych różach. Wstępnie je zobaczyłam i nie wiem czy nie będą za niskie. A co myslisz o Queen of Sweden- te sztywne wzniosłe pedy do mnie przemawiają , to kwitnienie na jednej wysokości tez by mi odpowiadało no i piękny kształt kwiatów. Ale kiedyś trafiłam na niezbyt dobra opinię o niej ale nie pamiętam już o co tam chodziło.
Gocha 23:57, 10 kwi 2016

katel 11:36, 15 kwi 2016

Gosiu pamiętaj o miejscu dla Derenia, może gdzieś na tą rabatę?