Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwitnące skarpy 13:21, 11 lut 2016

Do góry
Nowe fotki
Moja bajka 13:17, 11 lut 2016

Do góry

ale tu niestety Bogusiu pytania się nie kończą . Co robić z tymi gałązkami na przykład? Czy one powinny zostać, czy raczej je usunąć?
Moja bajka 13:10, 11 lut 2016

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj jednego powinnaś wyciąć ale sama musisz zdecydować który, ja bym wyciął ten mniejszy, ale dokładnie sprawdź, który jest ładniejszy, poza tym jeśli wytniesz większy przewodni to spowolnisz wzrost, tu musisz być samosią,
pozdrawiam.

No i zrobione, mniejszy wycięty .
tak było:

a teraz jest tak:
Tu ma być ogród :) 12:56, 11 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czyli jednak przesadzasz graby? A jak chcesz je prowadzic? Ja swoje tne dosc wąsko przy pniu by sie zageszczaly.

jeszcze, nie przesadzam, bo konkretów brak w sprawie rabaty, ale biorę to pod uwagę i dlatego rozpytuję.

Chciałabym żeby kiedyś miały kształt walca, wkleję poniżej fotkę ze szkółki, w której kupowałam, bo jak sadziłam je u siebie to były już łyse prawie.

A Ty cięłaś już swoje fastigiaty, bo wydawało mi się, że coś było ale o tych żywopłotowych wspominane?

Jeśli by się zdarzyło, że je będę przesadzać, a wcześniej przytnę to może im to zaszkodzić?

U Agi - czyli słońce i piach 12:33, 11 lut 2016

Do góry
Nie chwaliłam się - takie jeszcze nasionka kupiłam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:27, 11 lut 2016

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:25, 11 lut 2016

Do góry
Pszczelarnia 12:14, 11 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lepiej nie pisz o tym stanowisku, bo zniknie

Nie zniknie. Nie jest przy szlaku.
Mnie to miejsce pokazała najwspanialsza sąsiadka, jaką miałam. Pewnego wieczora wpadła do mnie i powiedziała "pani Ewuniu jedziemy". Wsiadłyśmy na rowery i pod górkę.
Z nią zbierałyśmy maliny leśne "pani Ewuniu, musimy przed świtem, bo wtedy żmije śpią".
Oglądałyśmy dawne fotografie a ja słuchałam jej amerykańskich opowieści. Pani Stenia, wspaniała sąsiadka .... .

U Agi - czyli słońce i piach 12:04, 11 lut 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

U mnie gniazdo bocinie jest od ponad 30 lat,najpierw było na stodole,ale w końcu trzeba bylo,ten zabytek ze słomianą strzechą zburzyć ...i też postawili nam specjalny słup,i są do tej pory.Moje bociany przylatują na koniec marca.I jeszcze ciekawostka ...u nas na wsi są 4 gniazda bocianie

Fajnie takich lokatorów mieć
U mnie to na razie gniazdo postawili - ale szkoda że drzewo tak oszpecili - taki widok mam
Ogrod Ali w Danii 11:58, 11 lut 2016

Do góry
Witam wszystkich,
W zeszlym roku rozpoczelam przygode z ogrodem. Nie znam sie jeszcze zbyt dobrze na dobieraniu odpowiednich roslin posujacych do siebie. Jest tez to wszystko utrudnione bo ogrod znajduje sie w Danii gdzie jest mokro i wilgotno. Sa tez duze wiatry, ktore powalaja mi niektore gatunki roslin. Asortyment roslin jest tez ograniczony bo nie wszystkie roslinki moge dostac jak np. berberysy, ktore moge dostac w kazdym sklepie ogrodniczym w Polsce. Tutaj jest to niestety

niemozliwe, wiec sporo roslin chce jednorazowo przywiez z Polski. W zwiazku z czym chcialabym juz wczesniej wiedziec jak przygotowac projekt niektorych rabat. Pozdrawiam Alicja

U Agi - czyli słońce i piach 11:46, 11 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Aga pokaż swoje wysiewy

Aniu oto moje siane-pikowane stipy
Syn rano ucieszył się, że tak szybko nasionka wyrosły

A dziś myślałam Hameln, Moudry i Rubrum
Ogród z pergolą 11:29, 11 lut 2016

Do góry
a słuchajcie kupiłam w wakacje takie cudo co ja tym mogę nawozić? napisane mam do kwiatów, drzew i krzewów. czyli hortki, zurawki i tuje moge?serby?
a czasem nie na temat ... 11:23, 11 lut 2016

Do góry
ale zapodam zaraz fotki bambusa - nie mam wcześniejszych jako żywy był wiec ktoś ciekawy może sobie pogrzebać w historii, niestety wygląda źle, wkleję dla potomności ogrodowej
Napisałam do sprzedawcy, jest nadzieja że odbije, pędy są żywe ale liście zmarzły - u mnie ma zacisznie od jednej strony ale od drugiej wygina go w lewo i wprawo, - to znaczy wiatry , po pierwszych mrozach wyglądał ok jak puściły a potem druga fala, próbowałam go okryć ale w końcu tego nie zrobiłam. No i wygląda jak wygląda.

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:11, 11 lut 2016

Do góry
Chyba, żeby zrobić rabatkę-jak to czerwone wytyczenie?Wtedy za "plecami roślinek" byłyby tuje. Jest to miejsce może nie naświetlone cały czas,ale jest tam słońce do południa i w godzinach późnych popołudniowych-pod wieczór.
A faktycznie pod ścianą garażu sypnąć żwirkiem i wsadzić w to kolumnowe-bo jednak upierałabym się, żeby coś tam wrzucić zielonego.Pomiędzy tym byłaby ścieżka szer. 1m.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:09, 11 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Aneta czy trawkę którą widać na foto przy bergienia-ch to carex elata aurea (bowles golden)?
Jeżeli nie to masz może foto tej trawki w porze zimowej?
Dzięki
Basia - Mój Świat 11:05, 11 lut 2016

Do góry
dziewczyny zobaczcie jaką doniczke dla wysiewów w necie znalazłam, chyba skozystam z tego rozwiazania, bardzo praktyczne i tanie

Anna i Ogród 11:03, 11 lut 2016

Do góry
Witajcie z rana. Za oknem ponuro i paskudnie
Rano było biało ale teraz już błotko. Temp. +2. Nie chce się wychodzić na dwór.

W nocy myśli wciąż uciekały do ogrodu, a to dlatego że wczoraj prawie cały dzień rozrysowywałam tą wielką rabatę. Roślinność ustalona, zdjęcia pozapisywane w pintersie aby przypominać sobie co i jak połączyć (gdybym miała wątpliwości podczas realizacji).

Zrezygnowałam z robienia tła bo u sąsiadów posadzone są tuje więc je wykorzystam. Od swojej strony przy ogrodzeniu dosadziłam 4 jałowce Blue Arrow dla kontrastu, kilka cisów Hicksii, miskanty Zebrinus, derenie Elegantisima i miskanty Silbefeder.
Wysokie piętro (już rośnie) sosna himalajska (będzie formowana i uszczykiwana), buk Dawyck Purple, magnolia Susana, wiśnia Amanogawa, świerk serbski w odmianie, derenie.
Do tego dobrałam:
-tawuły Golden Princess
-róże np. The Fair
-lawendy Viva
-hortensje Vanilie Fraise
-bukszpany
-rozplenice
-czyśćce wełnista
-rozchodniki okazałe
-stipy
-juki żółte
-anafalisy trójnerwowe
-kostrzewy sine
-berberysy Tiny Gold
-Red Baron
Muszę jeszcze wybrać klona czerwonego na tę część po lewej pod ogrodzeniem na górze (narysowałam coś) i drzewko na część na dole rysunku z przodu rabaty (taka łódka).
Coś znajdę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:46, 11 lut 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wiem, że każdy kto zagląda to mi dobrze życzy, inaczej by tu nie zaglądał

Życzę sobie i rodzinie zdrówka, pracy za uczciwą kasę, szczęśliwych Muminków, zdrowego ogrodu bez najprzeróżniejszych plag egipskich, wspaniałych przyjaciół... jak ktoś coś ma jeszcze coś do dopisania niech piszę, a od reszty przyjmuję i dziękuję z góry

I fota peonymax.. marzy mi się taki szpaler Itohów I będę go mieć .. miejsce już wygospodarowane jest.. teraz potrzebna kasa i czas

Amen !
Ogród z pergolą 10:46, 11 lut 2016

Do góry
kółkiem zaznaczyłam oczko a kreską tam gdzie przytnę, tylko chyab powiekszyc trzeba zeby dojrzec
Zielonym do góry... 10:42, 11 lut 2016

Do góry
bardziej aktualne to niestety takie widoki

i takie zyjątko co mi się pląta koło domu...niby ładne ale trochę sie boję że sporo szkód mi może wyrządzić...różnie o tym czytałem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies