Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:25, 07 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
bardzo mi się podobają obwódki z cegły zbieraj cegłę skąd tylko możesz bo ładnie też z niej wychodzą ścieżki w ogrodzie.

Mnie też się podoba bardziej niż to plastikowe badziewie, ale martwię się ile ona pociągnie , bo mam taki murek z cegły z odzysku przy oczku z balii i choć nie w ziemi to się mocno lasuje
Ale kolorki roślinom podbija to fakt
violka171 22:29, 07 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pociachałam wczoraj cyprysik groszkowy boulevard, który chyba nim nie jest bo kłuje i zrobiłam niwaki na wrzosowisku za namową Kasi.
Teraz tylko nie wiem jak ciachać te chmurki, żeby się zagęściły i wypiękniały, a nie padły........pomocy!!!

w realu wygląda lepiej niż na fotkach

tak wyglądał przed cięciem
nie wiem czy go nie spaprałam
a ja go wyrzucilam z dzialki zajmował chyba z 6 metrow i niski taki do kolan,tzn moja mama go wyrzucila jak robila jeszcze na dzialce ,rzeczywiscie kół nie miłosiernie i igły wszędzie jego były
sylwia_slomc... 22:36, 07 kwi 2016

Pociachałam dzisiaj bukszpanowe żywopłociki - obwódki- choć jeszcze tak nie wyglądają i mojego buksa kulę, oraz iglaki pod oknem gospody.
gracka przeleciałam ten trójkątny kawałek ziemi pomiędzy warsztatem , a gospodą gdzie kiedyś może będzie drewniana poziomowa donica - choć pomału mija mi chęć na nią, ale pomysłu na alternatywę brak na razie.
Pomyłam na gości okna w gospodzie i warsztacie , a firanki i zasłonki poszły do prania- ręcznego niestety , ze względu na ilości pajęczyn po zimie w nich umotane- pralka by nie poradziła na ten problem,a tak to się już suszą plus serwety ze stołu.
Rąk nie czuję.
Ale eM bardziej zmęczony bo udało Mu się załatwić odzyskiwane płyty chodnikowe na dno rowu i trzeba było je załadować ,rozładować , a potem ułożyć, żeby czekały na swoją kolej. A mnie przywieziono korę do dosypywania na rabatach i synek zniósł na razie, żeby nie mokłyZapowiadają burze z gradem więc drżę - o okna dachowe, o drzwi nowe,a najbardziej o moje kwitnące cudnie magnolie i owocowe.
Liczyłam na to , że mi kwiecia wystarczy , aż do przyjazdu gości Ogrodowiskowych , a martwię się , że wszystko przekwitnie
sylwia_slomc... 23:04, 07 kwi 2016

bergenie też już kwitną - jakoś wczas w tym roku

uciekam bo ryję nosem klawiaturę - jutro dam resztę jak net nie będzie kaprysił
sylwia_slomc... 23:06, 07 kwi 2016

violka171 napisał(a)
a ja go wyrzucilam z dzialki zajmował chyba z 6 metrow i niski taki do kolan,tzn moja mama go wyrzucila jak robila jeszcze na dzialce ,rzeczywiscie kół nie miłosiernie i igły wszędzie jego były

6 metraów!!! a ile miał lat, że taki szeroki był? Tyle metrów to całe wrzosowisko moje by zajął
sylwia_slomc... 23:10, 07 kwi 2016

kasiek napisał(a)
Nie no super niwaki wyszło! Przygotuj się jednak na oprysk (ewentualny) bo po taki cięciu jest osłabiony i lubi grzyba dostać). Jak będzie za gęsty to jeszcze urżnij jeden-dwa pędy, dodaj troche jasnych kamieni i jest super!

To go prysnę profilaktycznie jak Coniki będę pryskać bo opryski jeszcze czekają - czasu brak -pilniejsza robota czeka i trzeba ja zrobić
Myślisz, że coś z niego będzie? Muszę się Twojemu dokładnie z bliska przypatrzyć
sylwia_slomc... 23:14, 07 kwi 2016

Aniołki wracają na posterunki

kloniki się budzą po zimie i tylko jeżyk znowu korę z kamykami miesza

sylwia_slomc... 23:19, 07 kwi 2016

guncia

jabłoneczka, a pod nią barwinek

sylwia_slomc... 23:22, 07 kwi 2016

i jeszcze na dobranoc i dzień dobry pafnące kfiotki

zszywka 23:32, 07 kwi 2016

U ciebie wiosna na całego

Mam nadzieję ze grad nie wyrządzi Ci szkód :/