Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pewnej ogrodniczki 17:07, 03 lut 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Dziewczyny, tak sobie biegam po Waszych wątkach i czytam o skubaniu róż i tez mam zamiar się za to wziąść ale mnie ta ilość przeraża. Czy one same nie opadną?? To chyba dwa dni roboty. Jesssuuu.....

Dorotko dziękuję Bogu że u mnie liście z róż opadły, zreszta nie kojarzę zeby kiedykolwiek zostawały na zimę, no ewentualnie kilka sztuk; moze to od gatunku zależy.... tak sobie gdybam
Beskidzkie marzenie 16:46, 03 lut 2016

Do góry
Zapraszam na ciacho do kawki na poprawe humoru
Ogród z pergolą 16:34, 03 lut 2016

Do góry
ale wieje brrr............

Ogród z pergolą 16:22, 03 lut 2016

Do góry
Kasia mam tylko takie, zaraz wyskocze i zrobie jeszcze takie na wprost

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:02, 03 lut 2016

Do góry
Basiu, ja za jedną bytnością w ogrodzie wszystkich najpilniejszych prac nie zrobię, a i zdrowie nie za bardzo na prace non stop. Dozować więc będę te przyjemności, raz z sekatorem, za pół godziny z widłami, potem jeszcze grabki, i tak mi mój dzień działkowy mija. A przecież w międzyczasie jeszcze jakieś zdjęcia zrobić, herbatkę wypić, z sąsiadką pogadać, a czas mija.

Na początek trzeba będzie do innego ruchu na świeżym powietrzu przywyknąć. Samo ogarnięcie z grubsza tuż po zimie dość mi czasu zajmie. Trawki przyciąć wyskubać, coś niecoś w szklarence wsadzić, zanim szał pomidorowy nastanie.
Jest co robić. Ale to lubię. To jak na skrzydłach lecę do "swego raju."

Droga do spełnienia 16:00, 03 lut 2016

Do góry
iwka napisał(a)
tuje polecane i bardzo ładne, jaką tam masz szerokość, bo pewnie trochę trzeba przeznaczyć na nie. Pewnie tak co 60-70 trzeba sadzić.

zastanawia mnie jedna linia rabaty, tam gdzie masz furtkę, z jednej strony chodnika będziesz miała pasek trawy a z drugie na całą długość chodnika rabata, czy coś źle widzę

o tu

też o tym myślałam....
Może tę rabatę jakoś połączyć żeby przechodziła na drugą stronę ścieżki ?
Droga do spełnienia 15:55, 03 lut 2016

Do góry
tuje polecane i bardzo ładne, jaką tam masz szerokość, bo pewnie trochę trzeba przeznaczyć na nie. Pewnie tak co 60-70 trzeba sadzić.

zastanawia mnie jedna linia rabaty, tam gdzie masz furtkę, z jednej strony chodnika będziesz miała pasek trawy a z drugie na całą długość chodnika rabata, czy coś źle widzę

o tu

Zakochana w ogrodach 15:36, 03 lut 2016

Do góry
Dzisiejsze zakupy
Zakochana w ogrodach 15:35, 03 lut 2016

Do góry
Malutki pod lasem 15:15, 03 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kamila, wersja z klonami

Tylko musiałabym kupić szczepione na tej samej wysokości, a to może nie być proste

Ale ładnie wygląda
W oflisowym ogrodzie 14:53, 03 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Wymyśliłam sobie, że na mojej maskownicy szamba postawię 3 kule lamp ledowych różnej wielkości
Co sądzicie

to lampy solarne

Z tego co wiem to tanie nie są te ledowe.
A lampy solarne słabo świecą.
Ogród z pergolą 14:32, 03 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Dubel
Kwiaty jabłoni dla Ciebie

sliczny, dziekuję zachęcasz do owocowych
kamila66 napisał(a)
Aniu odpowiem u Ciebie
Jest tu taki ogród z sadem przy podjeździe ale nie umiem go znaleźć, znalazłam w innym ogrodzie jego zdjęcie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/2130-tylko-trawnik-i-co-dalej?page=10
sad jest przy samym wjeździe...
Wykorzystuje ten link po raz trzeci, dla każdego coś innego nawet w takim ogrodzie jak ten mają łany poziomek, maliny i winorośl ogród owocowy można oddzielić takim żywopłotem z cisa jak w tym ogrodzie przy tarasie
http://majawogrodzie.tvn.pl/288,-Geometryczny-ogrod-z-wrzosami-Odc-561--,odcinek.html
Wydaje mi się, że owocowe są przy końcu.

myślę ze jak skończę mój temat z różami to rozrysuje ogródek i może wspólnie wymyślimy miejsce na pare owocówek u mnie córcie na pewno będą zachwycone a i mąż chętnie by jaką dereniówkę sporządził
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:31, 03 lut 2016

Do góry
dzis troche dekorowalismy nasz pokoj z dziecmi na jutrzejsze szalenstwo i zaslanialismy mebe, bo jutro bedziemy tanczyc a nie grac w gry...
no i w ramach dekoracji zrobilismy takie pajace

Moja działka na Dębowym Lesie 14:28, 03 lut 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj przyciąć, nie podlewać i tak w ziemi w doniczce zostawić na kilka dni.Potem wyjąć tylko z doniczki .I do woreczka z ta ziemią .Żadnego talerza nie trzeba !!
Nie każdy musi mieć taka sama miłośc, byłoby nudno mieć takie same odmiany i tyle.
Ja je lubię,wzięły mnie na całego i dokupuję co raz jakąś
12. NOW CHEESIER jeszcze młoda jednym kwiatkiem tylko kwitła

Ale do lodówki włożyć czy nie?

Jak na wiosnę je wsadzę do gruntu to one już w tym roku pewnie nie zakwitną?

Od Ewy Bacowej dostanę nasiona różnych jeżówek
Makowo na Kociewiu 14:13, 03 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A na co mam patrzać?

na gałązki możesz sobie popatrzeć które wystają ponad kopczykiem ...u mnie czarne tylko na okrywowych - co mnie baardzo dziwi ale pod kopczykiem zielone som.

Kopczyki rozgarniać będziemy pewnie za miesiąc jak dobrze pójdzie

PS. Jestem ciekawa czy w tym roku Clair Austin też będzie zwieszał główki.

Moja bajka 14:02, 03 lut 2016

Do góry
niektóre całymi stadami

a inne solo
Moja bajka 14:00, 03 lut 2016

Do góry
Dzisiaj ptaszki latały jak szalone

widzicie dzięcioła obok sierpówki?
Pszczelarnia 13:23, 03 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Ewo! jaka piwniczka!
Nad warzywnikiem się już rozczulałam, więcej nie będę w każdym razie wymiata
Powiedz mi proszę cyz łubiny (ach!) po roku znikają? Same Ci się rozsiewają? Czy im pomagasz i co roku sadzisz/siejesz nowe?

dziękuję

Warzywnik nie zasługuje na pochwały, wierzcie mi.

Ja co roku sobie jakieś sieję z mieszanek sklepowych. One się rozsiewają dobrze. Tak, mają korzeń palowy i raczej nie powinno się ich przesadzać jak są dorosłe. Same też zamierają po 3 latach.

W tym roku będę siała tego łubina (jak odszukam nasiona) - przy reorganizacji zielnika mógł zostać skopany:

Pszczelarnia 13:14, 03 lut 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Ewka, kiedy robisz porządek z bylinami? Jesienią czy wiosną? Ja zostawiłam na zimę wszystko tak jak było. Kiedy mam te badylki poprzycinać/pousuwać? Teraz juz pomału, czy jeszcze trochę poczekac?

Kosolko, ja bym poczekała nieco, po co ten pośpiech? Teraz jest czas na cięcie drzew, przygładzenie trawnika i kompozycje nasienne na papierze.

Nawet kompostu nie ruszam (nie pobieram, nie przesypuję), niech robaki mają jeszcze ciepło.

Pachnąca kompozycja dla Ciebie:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies