Ja zamówiłam z All.
Ty to sypiesz zamiast nawozu czy razem z nim? Pytam bo dziś podsypałam swój trawnik i nie wiem czy teraz czekać z tymm siarczanem do następnego nawożenia czy mogę od razu??? Jak Ty robisz?
A ten preparat Mikro Plus to na co?
Ten preparat niby na to samo ale siarczan amonu jest duuużo lepszy ... ma piorunujące działanie (stosuję go zamiast nawozu) ale ponieważ jest słonecznie to spróbowałam oprysku (brakuje w nim azotu) dlatego za jakiś dobry tydzień sypnę siarczanem (może uda mi się przed zapowiadanymi opadami?) Powiem Ci tylko, ze trzeba bardzo uważać aby równomiernie go rozsypać bo po kilku dniach każde niedociągnięcie będzie widoczne
Myślę, ze lepiej mniej rozsypać a częściej niż za dużo ...
Czyli skoro stosujesz go zamiast nawozu to lepiej poczekać aż do następnego planowanego nawożenia i dopiero wtedy go sypnąć tak?
Z tymi niedociągnięciami to mnie trochę zmartwiłaś...
Swój trawnik podsypałam dziś Florovitem do trawników z mchem i uruchomiłam nawadnianie pierwszy raz żeby się ładnie rozpuścił.
Renia... A ty jesteś pewna że nadal musisz stosować siarczan amonu? Mierzyłaś ph czy znowu robiłaś analizę gleby? Bo wiesz, że co było dobre dla trawnika w zeszłym roku nie musi być dobre w tym? Mam nadzieję że nie bawisz się na czuja
Muszę sobie o tym mikro plusie poczytać, nie znam Ja może jutro coś popryskam olejowymi, w nic więcej się nie bawię. Póki co ciągle cięcie, cięcie i końca cięcia nie widać