Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 10:59, 03 lut 2016

Do góry
kawałek mojego sadu kwitnącego i z owocami na zachętę dla ciebie

Czasem słońce czasem deszcz 10:15, 03 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
z braku laku zrobił mi się taki duet biedronkowo- lidlowy

a za oknem 12 stopni, ech

Fajny duet Muszę sprawdzić dzisiaj czy sa u mnie jeszcze te donice
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:05, 03 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bogusiu, jeżeli sobie życzysz to na przywołanie grzybnego sezonu, dostaniesz koszyk grzybków. Chcesz? No to masz!

Ten rok ponoć ma być pomyślny w grzyby. Mokra wiosna, mokry czerwiec, a potem to już grzybowa pełnia!
Powodzenia!

Nawet mnie tymi grzybami nie strasz musze wiec opryski wykonac
Na rodosie bylam cudnie tam ale grzybów nie widzialam
Jadę nad morze pozdrawiam
Malutki pod lasem 09:53, 03 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kamila, wersja z klonami

Tylko musiałabym kupić szczepione na tej samej wysokości, a to może nie być proste

Wersja z klonami mi się podoba ale 3 kulki na pniu już mniej

Jaka tam jest szerokość przy tujach?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:45, 03 lut 2016

Do góry
Witam,
nie mam żadnej wizji co zasadzić w gazonach przed wejściem do domu. Są dość płytkie (20-30 cm) i mam problem co wsadzić. Dookoła ogrodzenia na rabatach mam posadzone szmaragdy, żywotniki Danica, berberysy miniaturowe purpurowe i żółte, tawuły a koło domu w gazonach i donicach świerki Conica Daisy White i berberysy mini. Pani Danusiu może jakaś rada. Pozdrawiam
Puste pole z wysepką kwiatową 09:43, 03 lut 2016

Do góry
Basiu – kiełki wyłącznie na Twoją prośbę, aby udokumentować moją prawdomówność (bo przecież szaro-bure zdjęcia są okropne!).
Te roślinki Basiu znasz dobrze, prawda? Ale muszę im znaleźć lepsze miejsce

Przebiśniegi – tylko do licha, powinna być dużo większa kępka, gdzie mi nornice przepchnęły resztę???!!!

Krokusy – wyłażą wszędzie, bo przy moim przesadzaniu wiele przypadkiem zmieniło kwaterunek

Ciemiernik nie wygląda imponująco, tak bardzo chciał kwitnąć, ale chyba go przymroziło

Za to hebe śliczne, przy -16 było otulone, więc się odwdzięcza

Przetacznik długolistny powinien być w tym roku oszałamiający, bo przesadzony do kompostu. Dopiero niedawno dowiedziałam się, że aby pięknie kwitł musi być co 2 lata przesadzany i mocno dokarmiany

Na tym zakolu przed kępą rozplenicy zawsze miałam irezynę, ale droga okrutnie, w dodatku jednoroczna, chyba więc ta żurawka się sprawdzi – bo tu MUSI być różowe!

Basiu- melduję wykonanie zadania! Serdeczności ślę

Aniu – Ayesha, to moja najcenniejsza, więc jakby jeszcze była zima tej wiosny, to okryję! Dzięki!
Ogród pod Borem 09:27, 03 lut 2016

Do góry
Witam się w lutym
Ponieważ u mnie nie ma nic z tematów ogrodniczych, więc stwierdziłam, ze pochwalę się moim "dziełem".
Kocyk/kołderka/mata, kostka metkowiec i poduszka - przytulaczek z metkami (druga strona poduszeczki to mięciutki polarek - minky)

Ogród z pergolą 09:17, 03 lut 2016

Do góry
Dubel
Kwiaty jabłoni dla Ciebie
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:16, 03 lut 2016

Do góry
Witam,
od jakiegoś czasu śledzę forum i jestem zafascynowana. Po budowie postanowiłam swój ogródek doprowadzić do wyglądu i zacząć od trawnika. Mam około 500 m2 trawnika, na jesieni układaliśmy kostkę i ogrodzenie więc prace budowlane na zewnątrz zostały zakończone. Mam problem czy dotychczasowy trawnik zaorać i zasiać nowy czy też ratować obecny, który jest w kiepskim stanie (zdjęcia w załączeniu). Ziemia jest gliniasta, na wierzchniej warstwie jest ok 10-15 cm czarnej ziemi. Chciałabym także zrobić obrzeże wokół żywotników, chyba raczej z eco border ponieważ i tak już jesteśmy "zakostkowani". Pani Danusiu mam ogromną prośbę o radę co mam robić i od czego zacząć. Pozdrawiam serdecznie Aneta.
[img
W oflisowym ogrodzie 08:53, 03 lut 2016

Do góry
Byłam wczoraj w biedronie moje pierwsze w życiu Ciemierniki

Mój mały ogródeczek :) 08:26, 03 lut 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Czy to jest możliwe?????
23 stycznia kupiłam sobie bukiecik róż i............. stały już od dwóch dni aby je wyrzucić bo przekwitły, wyciągam je z wody a tu patrzę one wypuszczają nowe listki czy to gałązki poobcinałam tylko uschłe kwiaty i stare liście i zostawiłam dalej w wodzie. Czy jest możliwość że puszczą korzonki ?????

Czasami to się udaje, mnie się nigdy nie udało. W/g mnie jeśli jeszcze nie ma korzeni to za jakiś czas listki zwiędną bo sama łodyżka nie pobierze wystarczającej ilości wody aby je odżywiać. Poza tym najprawdopodobniej wiązki przewodzące wodę zatkają się namnożonymi bakteriami. Jeśli masz węgiel drzewny z kominka to go wypłucz i wrzuć do słoika, on powinien dezynfekować wodę . Nakryj również jakimś workiem aby ograniczyć parowanie, codziennie wietrz przez kilkanaście min. I trzymam kciuki Może będziesz miała szczęście
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:03, 03 lut 2016

Do góry
Na nowy dzionek życzę chęci do działania. Trzeba do jutrzejszego obżarstwa przygotować się. Pączki może nie, ale oponki są w planie. A potem, kto wie co jeszcze?

Coś jeszcze, coś więcej... 07:03, 03 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

co to za kfffiatki Sebek?
Ogród w Puszczykowie 00:57, 03 lut 2016

Do góry
harce na śniegu, Frodo i Mila
Mila dołączyła do naszej rodziny na początku stycznia

Ogród w Puszczykowie 00:49, 03 lut 2016

Do góry
zabaewa napisał(a)
Ja też zimie mówie good bye. Wcale nie pogniewałabym się gdyby u nas na stałe zawitały zimy angielskie. W tym roku w ramach buntu nie zrobiłam żadnego zdjęcia ze śniegiem.

Wyszłyście dziewczyny jak gwiazdy na fotkach Super !

Ewciu zobacz jakie hiacynty i czosnki u mnie:

i powiedz sama, czy to nie na wiosnę idzie

rozleniwiona poprzednimi latami, nic nie okryłam i wygląda na to, że bez większych strat nawet te cebulkowate przeżyły pod śniegiem
Ogród w Puszczykowie 00:40, 03 lut 2016

Do góry
Ptaszki:

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 00:05, 03 lut 2016

Do góry
Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 23:58, 02 lut 2016

Do góry
Jak zamaskować szambo? 23:47, 02 lut 2016

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Też mam z szambem problem.
Niektóre pomysły mi się podobają, zobaczę może wykorzystam , ale będzie się to wiązało z rewolucją w ogrodzie. Czas pokaże, bo u mnie na razie szpeci

Wydaje mi się, że musiałabyś włączyć je do rabaty.
Wtedy kombinować przysypać kamieniem lub obsadzić czymś dookoła.
Chyba, że postawisz na deklu jakiś element dekoracyjny np. trzy kule, dekiel będzie talerzem lub trzy prostokąty w pionie, takie ciurkadełka bez wody
https://www.ogrodowisko.pl/watek/129-zrodelka-ciurkadelka-inne-elementy-wodne?page=9
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1742-u-oci?page=15
niekoniecznie z materiałów bardzo ciężkich

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 23:43, 02 lut 2016

Do góry
Ładnie zaprezentowałeś ten ogród. Jest rzeczywiście najbardziej dziki ze wszystkich - to alternatywa dla ogrodów pod linijkę i z trawnikiem jak dywan. Rozmawiałam z nowym właścicielem, chce kontynuować dzieło poprzedników, ale brakuje mu czasu na ogarnięcie wszystkiego.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies