Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:17, 01 lut 2016

Do góry
J
Jude the Obscure jedyny kwiat

K
KRONPRINSESSE MARY

L
L'AMI DES JARDINS

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 22:16, 01 lut 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)

Tak prawdziwie naturalistyczny styl.Niesamowity ogród aż słowo ogród nie wiem czy pasuje jak się las ogląda, ale ta fotka u góry to świetny obraz do tego ogrodu, no po zmierzchu tu bym sie bała

dzięki za relację
Podwórkowa rehabilitacja 22:13, 01 lut 2016

Do góry
Czyli wiosna już blisko. Aniu, wyobraźnię to ja mam bujną ale piękna Twojego ogrodu nie mogę sobie do końca w głowie ułożyć, dlatego poproszę w miarę możliwości o trochę zdjęć wiosną na maila. Dziękuję
Barwinek rozrósł mi się bardzo. Trzy kolory w jednym miejscu.
Mam plan, żeby go wyeksmitować a posadzić na jego miejsce jałowce płożące golden carpet. Brakuje mi właśnie żółtego w przedogródku. Masz może tego jałowca?
Jestem w polu 22:08, 01 lut 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Wszyscy mają wiosnę mam i ja

Piękne
MOje już przekwitły, wcześnie kupiłam i jakieś słabo pachnące były.
Muszę nabyć nowe aby wiosnę utrzymać
W cieniu - zacieniona 22:00, 01 lut 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziewczyny gimnastyki pozytywnej nigdy za wiele
Dobrze,że doglądasz mojej Z...dzisiaj po raz pierwszy wstałam z betów...od tyg.pozbywam się wirusów...chyba w następnym tyg. podjadę.
W oflisowym ogrodzie 21:59, 01 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Pomyślałam sobie, że na ścieżkę zieloną nie masz szans.
Zmniejszyłam ją w takim razie i uzupełniłam zielonym, którego wydaje mi się, że psy nie zadepczą.
Jedna wersja jest z nastawianymi na gęsto doniczkami w obniżeniu terenu - widać tylko zielone (uzupełnione kamieniami w szczelinach).
Druga wersja to same kamienie ułożone bardzo nierówno, obsadzone karmnikiem ościstym, floksami czy tojeścią rozesłaną.
Chodzi o te nierówności właśnie - bo na takim podłożu nie wygodnie leżeć i może psy zrezygnują.

np.tak

albo

sciezka
albo taka

Miałam na myśli coś takiego - ścieżka - tylko, że z waszych kostek.

Sylwia Dziękuję ale ty masz zdolności
Tak natychmiast tego nie zrozumiałam po 3 minutach przyszło oświecenie, że po lewej jest duża donica, wgłębnik
Tutaj problem tkwi w tym, że one biegają w tą i z powrotem, kładą się tylko na funkie nawet jak są kamienie pod nimi
Wszystkie wersje mi się podobają Sama nie wiem która lepsza, skłaniałbym się do pierwszej lub drugiej z drugiego obrazka
Pokażę eM może on wskaże palcem na którąś
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:59, 01 lut 2016

Do góry
Na H mam tylko hortenscje

I

Ilse Krohn Superior -prawdopodobnie
kupiona jako biała wielkokwiatowa

Wszystkiego po trochu 21:52, 01 lut 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewo, Agatko, Agnieszko,Kasiu, Sylwio dziękuję że zaglądacie. U mnie zimowy marazm, trochę czytam inne wątki ale nie za dużo. Myślę że to się już niedługo zmieni bo wiosna w końcu nadejdzie
Przyniosłam z garażu przechowywane chryzantemy które kupiłam jesienią i szkoda mi było je wyrzucić. Postanowiłam spróbować przezimować.I oto wypuściły młode pędy Jak się wzmocnią to myślę że za miesiąc zacznę robić sadzonki. Oto one

Super pomysł, z tym przeniesiem chryzantem do garażu. Że też ja na to nie wpadłam. A jakby je takzostawić bez sadzonek? Czy coś by z nich było? tj po przeniesieniu do gruntu?
Jak będziesz dalej robić te sadzonki?
W cieniu - zacieniona 21:50, 01 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jak to dobrze dostać kopa od przyjaciół! Samego siebie najtrudniej kopnąć!
Dzięki Bogusiu!
Haniu...ale to tak od serca...

Moja działka na Dębowym Lesie 21:42, 01 lut 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No właśnie kwiatów z naszego, mojego dzieciństwa nie może zabraknąć w moich ogrodach tak jak takich

Bardzo Ci dziękuję Aniu za te zdjęcia. U mnie akurat brakuje konkretnie tych narcyzów a je pamiętam najbardziej. Do tego stopnia, ze czuję teraz ich zapach
Dzień Dobry, Witam 21:41, 01 lut 2016

Do góry
Ogólny plan działki

Zdjęcie części do zagospodarowania

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 21:27, 01 lut 2016

Do góry
Warmia napisał(a)

Oprócz warzyw posiej nagietki i aksamitki, one chronią warzywka przed różnej maści robactwem. Tu masz więcej: www.ekologiawogrodzie.pl

Możesz wysiać szczypiorek wieloletni. Pięknie kwitnie.
(Potem skasuję)

Nie kasuj
ja zawsze wycinam te kwiatki, babcia mi mówiła, że zawsze gorze szczypior po tym rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies