Witam nie znam się na tym i potrzebuje waszej pomocy czy wiecie może co dzieje się z tym drzewem nawet nie wiem co to za drzewo drzewo nie ma liści ani ponków gałęzie suche z tego co wiem drzewo było sadzone rok temu nie mam pojęcia czy było podlewane czy były dawane jakieś odzywki . Zaczełem od 2 tygodni co 2 dzien podlewać dałem odżywkę co jeszcze mogę zrobić wy ratować te drzewa ?
Grażynko, cieszę się z Twojego powrotu. Czekaliśmy i martwiliśmy się.
Grażynko, co to za roślinka na tym zdjęciu?
Scarlet Wonder u mnie już kwitnie. Taki czerwoniutki jest.
Daria jakiej rasy jest twój kocik? Sierść ma podobną do mojego ale to widać jest odrazu że to są dwie różne rasy I ona tak spokojnie na smyczy sobie chodzi? Bo mój to odrazu by pogryzł tą smycz
A dlaczego ma nie rosnąć. Jest zdrowy. Przytnij. Gałązka która jest zdrowa powoli ja wyginaj aby zrobić z niej przewodnika. Przywiaz do jakiegoś palika.
Ja klona atropurpure w zeszłym roku przypadkowo ścięłam od ziemi, miał 10 cm. Urósł w ciągu sezonu ok 40 cm piękny krzak się zrobił.
W poniedziałek zebrałam szpinak
Po sparzeniu wyszło mi 2,5 kg
Zapakowany w woreczki poszedł do zamrażarki
Popikowalam kolejne sałaty, znowu za dużo wysiałam W przyszłym roku sieje do wielodoniczek po jednym nasionku
Najbardziej wrażliwe mają łodyge i liście bo one muszą być przez zimę by wiosną z wierzchołków wypóściły kwiatostany.Jak góra zmarznie przez zimę to już nie zakwitnie.
To nie jest brytyjczyk ale podobny jest do brytyjczykadlatego wiele ludzi myli te dwie rasy ze Szkockim.